WordPress’te Kategori Tabanı Öneki Nasıl Değiştirilir

750 425 KreatifAjans

WordPress’te kategori temel önekini değiştirmek istiyor musunuz? Varsayılan olarak, WordPress, tüm kategori sayfalarının URL’lerine otomatik olarak / kategori / önekini ekler. Bu tatlı, WordPress’te kategori tabanı önekini nasıl değiştireceğinizi göstereceğiz. Temel öneki tamamen kaldırmanız gerekip gerekmeyeceği da konuşacağız.

How to change the category base prefix in WordPress

Kategori Tabanı Öneki nedir? Değiştirmeli mi?

WordPress sitenizdeki kendi kategorisinin kendi sayfası ve RSS beslemesi vardır. Bir kategori altında tüm gönderileri, o kategori arşiv sayfasını ziyaret ederek görüntüleyebilirsiniz.

Varsayılan olarak, WordPress, kategori sayfalarının URL’lerine temel önek olarak “kategori” ekler. Bu, sayfaları ve gönderileri kategori ve etiket arşivlerinden yararlanmak yardımcı olur.

Örneğin, ‘Haberler’ adlı bir kategoriniz varsa, URL’si aşağıdaki gibi bir görünecektir:

http://example.com/category/news/

Benzer şekilde WordPress, etiket arşivleri için URL’lere etiket öneki ekler.

http://example.com/tag/iphone/

Bu SEO dostu URL şekli, üslup ve arama motorlarının ne tür bir ürettiklerini kullanarak anlamalarına yardımcı olur.

Satın almak için basit temelöneki değiştirmesi. Bununla birlikte, kategorileriniz için farklı bir kelime veya kelime öbeği kullanmak istediğiniz niş bir site oluşturuyorsanız, kategori tabanı önekini bunu yansıtacak şekilde değiştirebilirsiniz.

WordPress’te Kategori Tabanı Önekini Değiştirme

WordPress’te kategori temel önekini değiştirmek basittir.

Ayarlar »Kalıcı bağlantılar sayfasını ziyaret etmeniz ve” Gerektiğinde “ilerlemeniz gerekir.

Changing category base prefix in permalink settings

Burada kategori temel seçeneğinin yanında kullanmak istediğiniz ön eki girebilirsiniz. İsterseniz etiket temel önekini de değiştirilebilir.

Ayarlarınızı dinlemek için kaydetme kaydetme unutmayın.

Kategori Temel Önekini Değiştirmeden Sonra Yönlendirmeleri Ayarlama

Yeni bir web sitesinde kategori temel önekini değiştiriyorsanız, hiçbir şey yapmanıza gerek yoktur. Ancak, bunu bir web sitesinde yapıyorsanız, eski kategori ziyaret eden bir 404 hatası görecektir.

Bunu düzeltmek için, hem arama motorlarının hem de düzenli olarak sitenizdeki doğru kategoriye doğru yeniden yönlendirildiğinden emin olmak için yeniden yönlendirme ayarlamanız gerekir.

Önce Yeniden Yönlendirme eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla detay için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirerek sonra, yeniden yönlendirmeyi ayarlamak için Araçlar »Yönlendirme sayfasını ziyaret etmeniz gerekir.

Setting up redirect after changing category prefix

‘Yeni yönlendirme ekle’ gidin.

Öncelikle, kaynak URL yapılması /category/(.*) eklemeniz gerekir. Bundan sonra, normal ifade seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretlemeniz gerekir.

Hedef URL alanında, bu /topics/$1 gibi yeni kategori temel önekinizi eklemeniz gerekir. Konuları yeni kategori önekinizle değiştirmeyi unutmayın.

Değişikliklerinizi kaydetmek için ‘Yeniden Yönlendirme Ekle’ üzerinde tıklayın.

Bu kadar. Artık tüm kullanıcılarınız ve arama motorlarınız yeni kategori önekiniz doğru URL’lere yeniden yönlendirilecek.

WordPress’te Kategori Tabanı Önekini Kaldırma

Kullanıcılarımızın, kategori temel önekini WordPress URL’lerinden tamamen kaldırmamızı istedi. Bu, kategori URL’lerinizi şu şekilde değiştirecek:

http://example.com/news/

Bu iyi bir fikir değildir ve kategori tabanı önekini kaldırmamanızı geri dönüş.

Kategori tabanlı ön ek, hem dönüş hem de arama motorlarının gönderileri / sayfaları ve kategorileri ayırt etmesine yardımcı olur. Önekin kaldırılması, URL’lerinizi belirsiz hale getirir ve bu, kullanıcı deneyimi veya SEO için iyi değildir.

Ayrıca çeşitli WordPress eklentileriyle ilgili teknik karşılaşabilirsiniz. Örneğin, aynı ada sahip bir kategoriniz ve sayfanız varsa veya tekli gönderiler için URL yapınız olarak% postname% kullanıyorsanız, siteniz sayfalarının hiçbir zaman yüklenmemesine neden olan sonsuz yeniden yönlendirme döngüsü yaşayacaktır.

Ancak yine de bunu yapmak yapmak, FV Üst Düzey Kategoriler eklentisini kaldırmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla detay için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım kılavuzumuza bakın.

Eklenti, kutunun çalışır ve kategori temel önekini kategori URL’lerinizden hemen kaldırır.

Bu makalenin, WordPress’teki kategori tabanı önekini nasıl değiştireceğinizi yardımcı yardımcı umuyoruz. Ayrıca en çok aranan WordPress ipuçları, püf noktaları ve hack listemizi görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta bulabilirsiniz.