WordPress’te Kısa Kodları Kullanmak İçin 7 Temel İpucu

750 425 KreatifAjans

WordPress’teki kısa kodlar, aslında herhangi bir kod yazmadan yayınlara, sayfalara ve widget’lara çeşitli işlevler eklemenize izin verir.Kısa kod adı buradan gelir. Birçok WordPress eklentisi ve bazı temalar, WordPress’e fiyatlandırma tablosu, etkinlik takvimi vb. Gibi farklı öğeler eklemek için kısa kodlar kullanır. Bu makalede, WordPress’te kısa kodların kullanımına ilişkin 7 temel ipucunu paylaşacağız.

Kısa Kodları Kullanma

WordPress’teki Kısa Kodlar nelerdir?

Bir WordPress sitesine eklenen herhangi bir içerik, bazı güvenlik kontrollerinden ve filtrelerden geçer. Bu güvenlik kontrolleri ve filtreleri, gönderilere, sayfalara, yorumlara vb. Hiçbir kötü amaçlı kodun girmemesini sağlar. Bu, bu alanlara doğrudan kod yazamayacağınız anlamına gelir.

Öte yandan, bazen bu alanlara kod eklemeniz yeterlidir. Kısa kodlar bunu yapmanın bir yolunu sağlar.

Kısa kodlar, WordPress yayınlarına başka öğeler eklemeyi kolaylaştırır. Örneğin, basit bir kısa kod kullanarak güzel bir duyarlı kaydırıcı ekleyebilirsiniz. Tek bir kod satırı yazmadan WordPress’te karmaşık bir anket formu oluşturabilirsiniz.

Bunu söyledikten sonra, WordPress’te kısa kodları kullanmak için bazı ipuçlarına bir göz atalım.

İpucu 1. Kısa Kodları Ne Zaman Kullanmayacağınızı Bilin

Kısa kodlar harikadır, ancak her gönderide kısa kod kullanmak harika bir fikir değildir. 200’den fazla kısa koda sahip olduğunu gururla iddia eden birçok WordPress teması var.

Bununla birlikte, her gönderide bir kısa kod kullanırsanız, kısa kodu sağlayan belirli temaya sonsuza kadar bağlı kalırsınız.

Yazılarınızda veya sayfalarınızda harekete geçirici mesaj düğmeleri oluşturmak için temaya özel bir kısa kod kullanıyorsanız, kısa kodlar kullanmadan WordPress’te CSS düğmelerini nasıl ekleyeceğinizle ilgili kılavuzumuzu kullanmaya bakmalısınız.

Gönderinizin sonuna bir başlık reklamı veya imza metni gibi aynı öğeyi eklemek için her temaya kısa kodu ekleyerek kendinizi bulmayı kullanıyorsanız, bir eklenti kullanmak veya bunu doğrudan içine kodlaması için bir geliştirici kiralamak isteyebilirsiniz. temanız.

Bu, o öğeye stil vermeyi ve bunu yapmaya karar verirseniz kolayca kaldırmayı kolaylaştıracaktır.

Unutmayın, her gönderide bir kısa kod kullanırsanız ve daha sonra onu kaldırmak isterseniz, manuel olarak kaldırmak için tüm gönderileri düzenlemeniz gerekir. Yine de bu makalenin ilerleyen bölümlerinde size göstereceğimiz daha kolay bir yol var.

İpucu 2: Kısa Kodlarınızı Gelecekte Kanıtlayın

Kısa kodlar harikadır, ancak temanız tarafından sağlanmışsa, aşırı kullanımı hakkında iki kez düşünmek isteyebilirsiniz. Neden?

Çünkü temanızı değiştirirseniz, sonraki temanız büyük olasılıkla aynı kısa koda sahip olmayacaktır.

Bunu önlemenin en iyi yolu, sitenize özel bir eklenti eklemektir.

Kısa kod parçacığını temanızın functions.php dosyasından kopyalayıp yapıştırın ve ardından siteye özel eklentinize yapıştırın.

İpucu 3: WordPress Temanızda Kısa Kod Nasıl Aranır?

Kısa kodunuzu ileride doğrulamak için, kısa kod işlevinin neye benzediğini ve bunu temanızda nasıl bulacağınızı bilmeniz gerekir.

Öncelikle, genellikle / wp-content / themes / your-theme-name / içinde bulunan temanızın klasörünü açmanız gerekir.

Functions.php dosyasının içine veya temanın bir kapsama klasörü varsa, oraya bakmak istiyorsunuz.

Dosyaları açın ve add_shortcode terimini arayın.

Kısa kod parçacığının neye benzediğine dair bir örnek:

function my_shortcode_function() { $i = '<p>Hello World!</p>'; return $i; } add_shortcode('my-shortcode', 'my_shortcode_function');

Bu kod, basit bir selamlama metni döndüren ve bir WordPress gönderisine veya aşağıdaki gibi bir sayfaya yerleştirilebilen bir ‘kısa kodum’ kısa kodu oluşturur:

[my-shortcode]

Yararlı rehber: WordPress’te bir kısa kod nasıl oluşturulur.

İpucu 4: Widget’larda Kısa Kodları Kullanma

Using a Shortcode in WordPress widgets

Kullanıcılar genellikle kısa kodların yazılar ve sayfalarla sınırlı olduğunu düşünür, ancak değildir. Bunu WordPress metin widget’larınızın içinde kullanabilirsiniz.

Kenar çubuğunuza bir metin widget’ı sürükleyip bırakın ve içine kısa kodunuzu ekleyin.

Unutmayın, bu özellik WordPress’te varsayılan olarak etkin değildir. Kısa kodunuzu bir widget’ta göremiyorsanız, bu kodu temanızın functions.php dosyasına veya siteye özgü bir eklentiye eklemeniz gerekir.

add_filter('widget_text', 'do_shortcode'); 

İpucu 5. Tema Dosyalarına Kısa Kod Ekleyin

Herhangi bir nedenden dolayı, kısa kodu temanızın widget olmayan bir alanına vermeniz gerekiyorsa, kısa kodlarınızı orada da kullanabilirsiniz.

Özel bir sayfa şablonu oluşturduğunuzu ve bir iletişim formu görüntülemek için bir kısa kod eklemek istediğinizi varsayalım. Kısa kodunuzu şu şekilde eklemeniz yeterlidir:

<?php echo do_shortcode("[example_shortcode]"); ?> 

İpucu 6. Bozuk Kısa Kodu Gizleme

Çoğu zaman kullanıcılar, eski kısa kodlarının çalışmayacağını fark etmeden temalarını değiştirirler. Bazen, aylar sonra bir kullanıcının eski gönderisini ziyaret edip orada garip bir metin bulduğunu öğrenirler.

Bunu düzeltmenin iki yolu var. Kısa kodu her gönderiden manuel olarak kaldırabilir veya kaldırabilir veya bozuk kısa kodu gizleyebilirsiniz.

Tek yapmanız gereken aşağıdaki kodu temanızın functions.php dosyasına veya siteye özel bir eklentiye eklemektir.

add_shortcode( 'shortcodetag', '__return_false' );

Bu kod, artık kısa kodu çıktı olmadan geri ekler. shortcodetag kod adınızla değiştirmeyi unutmayın.

İpucu 7. Gönderilerde kullanılan Kısa Kodları Bulma

İpucu 6’daki hack’i kullanmak istemiyorsanız ve bunun yerine tüm kısa kodları manuel olarak kaldırmak istiyorsanız, ilk adım kısa kodu kullanan tüm gönderileri bulmaktır.

Zor işi sizin için yapmak için bu kodu temanızın functions.php dosyasında veya siteye özgü bir eklentide kullanabilirsiniz.

function wpb_find_shortcode($atts, $content=null) { ob_start(); extract( shortcode_atts( array( 'find' => '', ), $atts ) ); $string = $atts['find']; $args = array( 's' => $string, ); $the_query = new WP_Query( $args ); if ( $the_query->have_posts() ) { echo '<ul>'; while ( $the_query->have_posts() ) { $the_query->the_post(); ?> <li><a href="<?php the_permalink() ?>"><?php the_title(); ?></a></li> <?php } echo '</ul>'; } else { echo "Sorry no posts found"; } wp_reset_postdata(); return ob_get_clean(); } add_shortcode('shortcodefinder', 'wpb_find_shortcode');

Bu kod basitçe adında bir shortcode oluşturur shortcodefinder. Bir WordPress sorgusu çalıştırır ve belirli bir kısa kod etiketi ile gönderileri listeler.

Örneğin, kısa kod [iletişim formu] içeren tüm gönderileri bulmak istiyorsanız, bir WordPress sayfasına [shortcodefinder find = ‘contact-form’] girip kaydetmeniz yeterlidir. Şimdi sayfayı önizlerseniz, kısa kodu içeren tüm gönderileri görebileceksiniz.

Daha ayrıntılı talimatlar için, WordPress’te kullanılmayan kısa kodların nasıl bulunacağı ve gizleneceği hakkındaki kılavuzumuza bakın.

Bonus İpucu: Şu Anda Hangi Kısa Kodları Kullanabilirim?

Kullanıcılar genellikle hangi kısa kodların kendileri için uygun olduğunu bilmezler. Kısa kod referans eklentisi, WordPress sitenizdeki mevcut kısa kodlar hakkında bir liste ve ayrıntılar sağlar.

Bu ipuçlarının, kısa kodları nasıl kullanacağınızı öğrenmenize ve WordPress’te bir profesyonel gibi en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Google + ‘ da da bulabilirsiniz.