WordPress’te Kolayca İş Panosu Oluşturma (HTML Gerekmez)

750 425 KreatifAjans

WordPress’te bir iş ilanı panosu oluşturmak ister misiniz? İş ilanları, kişilerin iş bulmasına ve şirketlerin kendi iş ilanlarını yayınlamalarına olanak tanır.

Esnek ekonominin artan eğilimi ile bir iş panosu başlatmak popüler bir çevrimiçi iş fikri haline geldi. İş ilanları için ödeme kabul ederek para kazanabilirsiniz.

Bu yazıda, WordPress’te nasıl kolayca bir iş ilanı panosu oluşturacağınızı ve ondan nasıl para kazanacağınızı göstereceğiz. Bu öğreticiyi, mevcut bir WordPress sitesine bir iş panosu eklemek için de kullanabilirsiniz.

Creating a job board in WordPress

WordPress’teki İş Panosu Web Sitenize Başlarken

WordPress ile bir iş panosu web sitesi oluşturmak için aşağıdaki öğelere ihtiyacınız olacak.

  • Bir alan adı (Bu, web sitenizin adresi olacaktır. Örnek, kreatifajans.com)
  • Bir web barındırma hesabı (Bu, tüm web sitesi dosyalarınızın saklanacağı yerdir)
  • WordPress için bir iş panosu uzantısı
  • Ücretli iş listeleri eklentisi (iş ilanları için ödemeleri kabul etmek istiyorsanız)
  • Alan adı ve web barındırma hesabı ile başlayalım.

    Alan adları yıllık yaklaşık 14,99 ABD dolarıdır ve web barındırma planları ayda 7,99 ABD Dolarından başlar (genellikle yıllık olarak ödenir).

    Yeni başlıyorsanız, bu kulağa çok para gibi gelebilir.

    Neyse ki, Bluehost’taki insanlar Kreatif Ajans kullanıcılarına ücretsiz bir alan adı, ücretsiz SSL sertifikası ve barındırmada indirim sunuyor. Temel olarak, ayda 2,75 ABD dolarına başlayabilirsiniz.

    → Bu Özel Bluehost Teklifini Almak İçin Buraya Tıklayın ←

    Bluehost, dünyanın en büyük barındırma şirketlerinden biridir ve resmi olarak önerilen bir WordPress barındırma sağlayıcısıdır.

    Hosting satın aldığınızda, Bluehost WordPress’i sizin için otomatik olarak kuracaktır. Talimatlara ihtiyacınız varsa, ayrıntılı adım adım talimatlar için WordPress’in nasıl kurulacağına ilişkin kılavuzumuzu izleyin.

    Artık WordPress’e hazır olduğunuza göre, WordPress ile bir iş panosu web sitesi oluşturmanın zamanı geldi.

    WordPress’te İş Panosu Oluşturma

    Yapmanız gereken ilk şey, WP Job Manager eklentisini kurmak ve etkinleştirmektir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

    Etkinleştirdikten sonra, eklentinin iş panonuzun farklı bölümlerini görüntülemek için kullanacağı birkaç sayfa oluşturmanız gerekecektir.

    Her sayfada, bir başlık girmeniz ve ardından bir kısa kod eklemeniz yeterlidir.

    Başlayalım. Oluşturacağımız ilk sayfa işler için olacak. Yeni bir sayfa oluşturun ve başlık alanına İşler girin. İçerik alanında, bir kısa kod bloğu eklemeniz ve aşağıdaki kısa kodu içine yapıştırmanız gerekir:

    [Meslekler]

    Adding a jobs shortcode

    Kısa kodu ekledikten sonra, değişikliklerinizi kaydetmek için yayınla düğmesine tıklayın.

    Daha sonra, bir ‘İş Listesini Gönder’ sayfası oluşturmak ve aşağıdaki kısa kodu eklemek için işlemi tekrarlamanız gerekecektir:

    [submit_job_form]

    Son olarak, bir ‘İşler Panosu’ sayfası oluşturmanız ve aşağıdaki kısa kodu içerik alanına girmeniz gerekir:

    [job_dashboard]

    Artık gerekli tüm sayfaları oluşturduğunuza göre, eklenti ayarlarına geçelim.

    İş İlanları »Ayarlar sayfasına gidin ve ‘Sayfalar’ sekmesine tıklayın.

    Select job manager pages

    Buradan, daha önce oluşturduğunuz sayfaları seçmeniz ve ardından ayarlarınızı kaydetmek için değişiklikleri kaydet düğmesine tıklamanız gerekir.

    Bundan sonra, sayfadaki diğer ayarları gözden geçirmeniz gerekir. Önce ‘Genel’ sekmesinden başlayalım.

    General settings for WP Job Manager

    Genel sayfada, tarih biçimini seçebilir, Google Haritalar API anahtarı ekleyebilir veya eklentiyi kaldırdığınızda verileri silebilirsiniz.

    Not: Google Maps API anahtarı, fatura bilgileri sağlamanızı gerektirir ve kullanımınıza bağlı olarak ücretlendirilirsiniz. Google Haritalar API’sını kullanmak istemiyorsanız, bu seçeneği işaretlemeden bırakabilirsiniz.

    Bundan sonra, ‘İş Listeleri’ sekmesine geçebilirsiniz. Bu sayfada, iş listeleri için mevcut görüntü ve özellikleri kontrol etmek için bir dizi seçenek vardır. Bunları gözden geçirmeniz ve kendi gereksinimlerinize göre ayarlamanız gerekir.

    Job listings settings

    Benzer şekilde, ‘İş Gönderimi’ sekmesine geçerek iş listeleri gönderimlerini kontrol edebilirsiniz. Buradan yeni hesap ayarlarını, gönderim denetimini, düzenleme kontrollerini ve daha fazlasını kontrol edebilirsiniz.

    Job submission settings

    Web sitenizi otomatik spam’a karşı korumak için reCaptcha sekmesine geçmeniz ve API anahtarlarını ekleyerek bunu etkinleştirmeniz gerekir. Her seçeneğin yanında gerekli API anahtarlarını oluşturmak için bir bağlantı bulacaksınız.

    reCaptcha settings

    WP Job Manager ayrıca site yöneticilerine ve kullanıcılara bildirimler gönderir. Bunları ‘E-posta Bildirimleri’ sekmesinden kontrol edebilirsiniz.

    Email notifications

    Bonus ipucu: Yaygın WordPress e-posta göndermeme sorununu çözmek için WP Mail SMTP eklentisini kullanmanızı öneririz.

    İşiniz bittiğinde, ayarlarınızı kaydetmek için değişiklikleri kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

    Yeni İş İlanları Ekleme

    Ayarlarınıza bağlı olarak, oturum açmış kullanıcılar işleri doğrudan daha önce oluşturduğunuz İşleri Gönder sayfasından gönderebilirler.

    Submit job listing page

    Yönetici olarak, WordPress yönetici alanından doğrudan iş ekleyebilirsiniz.

    İş Listeleri »Yeni Ekle sayfasına gidin ve eklediğiniz iş listesi için bir başlık, açıklama ve iş türü girin.

    Add job listings

    Başlığı, açıklamayı girdikten ve bir iş türü seçtikten sonra, İş Listeleme Verileri bölümüne kaydırmanız gerekir. Orada iş hakkında konum, başvuru e-postası veya URL’si, şirket bilgileri, şirket logosu, iş listesinin sona erme tarihi vb. Gibi daha fazla bilgi sağlayabilirsiniz.

    Enter job details

    İş listeleme verilerini doldurduktan sonra, önizleme düğmesine tıklayarak işi önizleyebilirsiniz.

    Bundan sonra, gerekirse daha fazla ayrıntı eklersiniz ya da girişi göndermek için Yayınla düğmesini tıklayın.

    Mevcut iş listelerini yönetmek için, WordPress yönetici alanındaki İş İlanları »Tüm İş İlanları sayfasına gitmeniz gerekir.

    Orada, iş ilanı panonuzda yayınlanan tüm iş ilanlarını görebileceksiniz. Bir iş listesini düzenlemek, doldurulan işleri görmek ve mevcut iş listelerini silmek için kalem simgesine tıklayabilirsiniz.

    All Jobs

    Web sitesi ziyaretçileriniz, daha önce oluşturduğunuz işler sayfasını ziyaret ederek tüm iş listelerini görüntüleyebilecekler.

    Job listings page

    Oturum açmış kullanıcılar, daha önce oluşturduğunuz işler panosu sayfasını ziyaret ederek de iş listelerini yönetebilirler.

    Dashboard page

    Ücretli İş Listeleri Ekleme

    Web sitelerinden ekstra gelir elde etmek için bir iş panosu ekleyen birkaç saygın site görmüş olabilirsiniz. Blogunuz endüstri meslektaşları arasında iyi bir üne sahipse, şirketler iş ilanlarını sitenizde listelemek için küçük bir ücret ödemekten çekinmezler.

    Bu özelliği etkinleştirmek için önce Basit Ücretli Liste eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

    WP Job Manager için ücretli bir eklentidir ve PayPal veya Stripe kullanarak iş listeleri için ödemeleri kabul etmenize olanak tanır.

    Etkinleştirmeden sonra, İş Listeleri »Ayarlar sayfasını ziyaret etmeniz ve ‘Ücretli Listeler’ sekmesine geçmeniz gerekir.

    payment settings

    Bu sekmede, tercih ettiğiniz ödeme ağ geçidini seçebilir ve API bilgilerini sağlayabilirsiniz.

    Not: Ödemeleri almak için web sitenizde SSL / HTTPS’yi etkinleştirmeniz gerekecektir. Ayrıntılı talimatlar için siteniz için nasıl ücretsiz SSL sertifikası alacağınızla ilgili makalemize bakın.

    Bu makalenin, WordPress’te kolayca bir iş ilanı panosu oluşturmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, web sitenizden gelir elde etmenin daha fazla yolu için çevrimiçi para kazanmanın kanıtlanmış yolları listemizi de görmek isteyebilirsiniz.