WordPress’te Kolayca T-Shirt Mağazası Oluşturma

750 425 KreatifAjans

Son zamanlarda okuyucularımızdan biri, WordPress’e otomatik bir T-Shirt mağazası eklemenin mümkün olup olmadığını sordu. İdeal olarak, tasarımları yüklediğiniz ve sürecin geri kalanının (baskı, nakliye, vb.) Başka biri tarafından yürütüldüğü bir çözümdür. Neyse ki bir çözüm var. Bu makalede, WordPress’te Spreadshirt ile kolayca bir tişört mağazasının nasıl oluşturulacağını göstereceğiz, böylece blogunuza ürün satışı ekleyebilirsiniz.

How to Create a T-Shirt Shop in WordPress With Spreadshirt

Neden Spreadshirt ile WordPress’te T-Shirt Mağazanızı Kurmalısınız?

Spreadshirt, özel tasarımlı tişörtler satan bir çevrimiçi mağazadır. Herkes kendi özel tasarımlarını yükleyebilir ve bunları diğer ürünlerin yanı sıra tişörtlere de basabilir.

Ürünleri kendiniz satın alabilir, tasarımlarınızı kendi pazarlarında satabilir veya bir mağaza oluşturup tasarımınızla eşyalarınızı blog okuyucularınıza satabilirsiniz.

Spreadshirt envanter, ödeme, baskı ve nakliye işlemlerini gerçekleştirir. Sattığınız her ürünün tasarımı ve komisyonu için ödeme alırsınız. Bu, özel tasarlanmış tişörtlerinizi ve aksesuarlarınızı satarak blogunuzdan para kazanmanızı sağlar.

WordPress ve Spreadshirt ile Başlarken

Spreadshirt, benzersiz bir web adresiyle kendi Spreadshop’unuzu oluşturmanıza olanak tanır. Tasarımlarınızı ve ürünlerinizi bu Spreadshop sayfasında sergileyebilirsiniz.

Ancak, bir Spreadshop sayfasında profesyonel bir web sitesi oluşturucu ile elde ettiğiniz tasarım esnekliğine sahip değilsiniz.

Halihazırda bir web siteniz yoksa, blog platformunuz olarak kendi kendine barındırılan WordPress.org’u kullanmanızı öneririz (WordPress.com ile WordPress.org arasındaki farkı görün).

Kendi kendine barındırılan bir WordPress.org web sitesini başlatmak için bir alan adına ve bir WordPress barındırma hesabına ihtiyacınız olacak.

Bluehost kullanmanızı öneririz. Resmi olarak önerilen bir WordPress barındırma sağlayıcısıdır.

Daha da önemlisi, Kreatif Ajans kullanıcılarına ücretsiz alan adı ve barındırmada indirim sunuyorlar. Temel olarak, ayda 2.75 $ ‘a başlayabilirsiniz.

Hosting satın aldıktan sonra, bir web sitesinin nasıl yapılacağına dair kılavuzumuzdaki adım adım talimatları izleyin. Hiçbir zaman ayağa kalkıp koşacaksın.

Bununla birlikte, Spreadshirt ile tişört mağazanızı nasıl oluşturacağınıza ve WordPress web sitenize nasıl ekleyeceğinize bir göz atalım.

Spreadshirt ile T-Shirt Mağazanızı Oluşturmak

Öncelikle Spreadshirt web sitesini ziyaret etmeniz ve üst kısımdaki ‘Sat’ butonuna tıklamanız gerekiyor.

Spreadshirt start selling

Devam etmek için ‘Kendi çevrimiçi mağazanızı açın’ seçeneğini seçin.

Mağazanız için bir hesap oluşturmanız ve bir isim seçmeniz istenecektir.

Create Spreadshirt account and shop

Kaydolduktan sonra Spreadshirt hesap kontrol panelinize yönlendirileceksiniz.

Ardından, tişört tasarımlarınızı yüklemek için sol menüden Tasarımlar seçeneğine tıklayın.

Design your tshirt

Tasarımlarınızı desteklenen dosya türleri ile bir görüntü formatında yükleyebilirsiniz.

Tasarımınızı yükledikten sonra Spreadshirt sizden ürünleri seçmenizi isteyecektir. Erkekler, kadınlar, çocuklar, bebekler ve aksesuarlar için kıyafet seçebilirsiniz.

Select products

Ürünü seçtikten sonra devam etmek için sonraki butona tıklayın.

Şimdi tasarımınızı tanımlamanız istenecek. Tasarımınızı açıklamak için etiketler ve açıklamalar ekleyebilirsiniz. Bu bilgiler, Spreadshirt müşterilerinin tasarımınızı pazarlarında keşfetmelerine yardımcı olacaktır.

Describe design

İşiniz bittiğinde, satış kanalınızı seçmek için sonraki düğmeyi tıklayın.

Tasarımınız ile ürünleri Spreadshop’unuzda ve Marketplace’de satabilirsiniz. Açmak için her seçeneğin yanındaki düğmeye tıklayın.

Choose sales channel

Satış kanalını etkinleştirdikten sonra, devam etmek için bir sonraki düğmeye tıklayın.

Şimdi bir tasarım fiyatı belirlemeniz gerekiyor. Kazancınız tasarım fiyatı + komisyon olacaktır.

Set design price

Tasarım fiyatını seçtikten sonra, tasarımı bitirmek için oluştur düğmesine tıklayın.

Başka tasarımlar eklemeye devam edebilir veya mağaza sayfanıza gidip yayınlayabilirsiniz.

launch your shop

Mağazayı yayınlarken adınızı ve adresinizi girmeniz istenecektir. Bundan sonra mağazanız yayınlanacak ve satışa hazır olacaksınız.

Spreadshirt Mağazanızı WordPress’e Ekleme

Artık tişörtlerinizi tasarladığınıza ve Spreadshirt mağazanızı oluşturduğunuza göre, onu WordPress sitenize eklemenin zamanı geldi.

Spreadshirt kontrol panelinizi ziyaret edin ve mağaza simgesine tıklayın. Mağaza sayfasında, düzenle düğmesine tıklamanız gerekir.

Edit shop

Bu, Gelişmiş Ayarlar »Web Sitesi menüsünde Yerleştirme Mağazası’na tıklamanız gereken mağaza düzenleme bölümünü açacaktır.

Embed shop in website

Daha sonra web sitenize yapıştırmak için kopyalayabileceğiniz kodu şimdi göreceksiniz. Yerleştirme kodunun altına, WordPress web sitenize mağaza sayfasının URL’sini yapıştırmanız gerekir.

Embed code

Artık WordPress yönetici alanınıza gidebilir ve mağazanız için yeni bir sayfa oluşturabilirsiniz. Mağaza sayfasında, metin düzenleyiciye geçin ve daha önce kopyaladığınız yerleştirme kodunu yapıştırın.

Creating your tshirt shop page in WordPress

Artık bu sayfayı kaydedebilir veya yayınlayabilir ve Spreadshirt mağazanızı çalışırken görmek için önizleme düğmesini tıklayabilirsiniz.

T-shirt shop preview

Spreadshirt mağazanızın görünümünü değiştirmek ister misiniz? Mağazayı hesabınızdan düzenleyerek bunu yapabilirsiniz. Başlık resmini, mağaza başlığını, para birimini ve daha fazlasını değiştirebileceksiniz.

Bu makalenin, Spreadshirt ile WordPress’te bir tişört mağazası oluşturmayı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Yeni başlayanlar için adım adım WordPress SEO rehberimizi de görmek isteyebilirsiniz.