WordPress’te Konuşma Formları Nasıl Oluşturulur (Yazı Biçimi Alternatifi)

750 425 KreatifAjans

Formlarınızı daha insani hissettirmek ister misiniz? Okurlarımızın çoğu, WordPress’te Typeform benzeri bir formun nasıl oluşturulacağı konusunda bir eğitim yazmamızı istedi.

Tüm soruları aynı anda listeleyen geleneksel bir iletişim formu veya anket formunun aksine, konuşma formları yüz yüze görüşmeye benzer şekilde her seferinde tek bir soru yaklaşımı alır.

Bu, konuşma formlarını kullanıcılar için daha az zor hale getirir ve daha yüksek form tamamlama oranıyla sonuçlanır. Bu yazıda size WordPress’te nasıl konuşma formu oluşturacağınızı göstereceğiz.

How to Create Conversational Forms in WordPress Easily

WordPress için Konuşma Formu Eklentisi (Yazı Biçimi Alternatifi)

Önceden WordPress’te konuşma formları oluşturmak zordu çünkü iyi bir WordPress odaklı çözüm yoktu.

Typeform en popüler olanı olan birkaç SaaS uygulaması bu özelliği sunuyordu, ancak birkaç dezavantajı vardı:

  • Typeform, form verilerinizi sunucularında depolayan bir SAAS (hizmet olarak yazılım) aracıdır. Bu, veri güvenliğiniz için başka birine güvendiğiniz anlamına gelir.
  • Küçük bir işletme iseniz yazı biçimi pahalıdır. Premium planlar 30 $ / kullanıcı / ay’dan başlar ve daha fazla özellik istiyorsanız, 59 $ / kullanıcı / ay maliyeti.
  • Typeform ücretsiz bir plan sunsa da, çok sınırlıydı ve bu da onu WordPress kullanıcıları için daha az çekici hale getirdi.

    Bu nedenle, WPForms’taki ekibimizden WordPress için bir Typeform alternatifi oluşturmalarını istedik.

    WPForms’un Konuşma Formları, Typeform’un yüksek maliyetleri olmadan etkileşimli WordPress formları oluşturmanıza olanak tanır.

    Konuşma Formu Demosuna bakın

    WPForms, 1 milyondan fazla web sitesi tarafından kullanılan en iyi WordPress form eklentisidir. Aynı zamanda piyasadaki en kullanıcı dostu form oluşturucudur.

    Bu yeni eklenti, herhangi bir formu 90 saniyeden daha kısa bir sürede konuşma formuna dönüştürmenize yardımcı olur.

    Typeform’un aksine, WPForms açık kaynaklı bir WordPress eklentisidir; bu, tüm form verilerinizin bazı üçüncü taraf uygulamalarında değil, web sitenizde saklandığı anlamına gelir.

    WPForms, Typeform’dan daha uygun maliyetlidir. Sınırsız formlar, anketler ve Konuşma Formları da dahil olmak üzere tonlarca başka güçlü özellik sağlayan yıllık planı 199 $ ‘a satın alabilirsiniz.

    WordPress web sitenizde nasıl kolayca konuşma formu oluşturacağınıza bir göz atalım.

    Açıklama: WPForms, Kreatif Ajans’ın arkasındaki aynı ekip tarafından oluşturulur. Premium WordPress eklentilerimizden biridir.

    Video öğretici

    Kreatif Ajans’a abone olun

    Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

    WordPress’te Konuşma Formları Oluşturma

    Yapmanız gereken ilk şey, WPForms eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Ayrıntılı talimatlar için lütfen bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

    ‘Konuşma Formları Eklentisine’ erişmek için en azından ‘Pro’ planına ihtiyacınız olacak. Kreatif Ajans kullanıcıları, WPForms kuponumuzu kullanarak tüm WPForms lisanslarında% 50 İNDİRİM alabilir.

    Eklenti etkinleştirildikten sonra, lisans anahtarınızı doğrulamak için WPForms »Ayarlar sayfasını ziyaret etmeniz gerekir. Bu bilgiyi WPForms web sitesinde hesap alanınızda bulabilirsiniz.

    WPForms license

    Ardından, WPForms »Eklentiler sayfasına gitmeniz ve Konuşma Formları eklentisini bulmanız gerekir.

    Install Conversational Forms addon by WPForms

    Basitçe yükle düğmesine tıklayın ve eklenti Konuşma Formu eklentisini birkaç saniye içinde kuracak ve etkinleştirecektir.

    Eklenti durumunu ‘Etkin’ olarak gördüğünüzde, onu kullanmaya başlayabileceğiniz anlamına gelir.

    WPForms Conversational Forms addon active

    WPForms ile oluşturulan tüm yeni veya mevcut formlar için konuşma formlarını etkinleştirebilirsiniz.

    Konuşma biçimleri, biçimden vazgeçmeyi azaltmada yararlıdır. Etkileşim ve yüz yüze konuşma yaklaşımı, daha yüksek bir form tamamlama oranına yol açar.

    Bu, aşağıdaki form türleri üzerinde oldukça etkilidir:

    Anket formları
  • Müşteri geri bildirim formu
  • Etkinlik kayıt formu
  • Bağış formları
  • Kullanıcı kayıt formları
  • Bu formlar genellikle daha uzundur ve daha fazla alan içerir. Tüm bu soruları aynı anda görüntülerseniz, kullanıcılar bunalmış hissederler ve formu terk ederler.

    Konuşma formları, kullanıcılardan her seferinde bir soruyu yanıtlamalarını isteyerek bunu düzeltir. Sıkıcı ve uzun bir biçim yerine, daha etkileşimli bir his verir ve kullanıcıları meşgul eder.

    Bu örnekte, sohbet anket formunun nasıl oluşturulacağını size göstereceğiz.

    Öncelikle düzenli bir anket formu oluşturmanız gerekir. Bunu, WordPress yönetici alanınızda WPForms »Yeni Ekle’ye tıklayarak yapabilirsiniz. Daha fazla ayrıntı için, WordPress’te nasıl anket oluşturulacağına ilişkin adım adım kılavuzumuza bakın.

    WPForms ile bir form oluşturmak, basit sürükle ve bırak arayüzünü kullanarak kolaydır. Soldaki form alanlarını sağ taraftaki form düzenleyiciye sürükleyebilirsiniz.

    Örneğin, örnek bir WPForms anket formu düzenleyicisi şöyle görünür:

    Editing Survey Form with WPForms

    Anket sorularınızı ekledikten sonra, sol paneldeki Ayarlar »Sohbet Formları sekmesine gidin. ‘Konuşma Formu Modunu Etkinleştir’ kutusunu işaretlemeniz gerekir.

    Enable Conversational Form Mode in WPForms

    Bundan sonra, konuşma formu ayarlarını ve özelleştirme seçeneklerini göreceksiniz. Bu seçenekler, logonuz, renk düzeniniz ve mesajınızla çekici bir konuşma formu açılış sayfası tasarlamanıza olanak tanır.

    Conversational Form Landing Page Options WordPress

    Görüşme Formu ayarlarının altında sağ üst köşede bulunan ‘Görüşme Formunu Önizle’ düğmesine tıklayarak istediğiniz zaman formunuzu önizleyebilirsiniz.

    Preview button for Conversational Forms WordPress

    İlk olarak, Konuşma Formu Başlığı alanını göreceksiniz. Buraya formunuz için kısa bir açıklayıcı başlık girebilirsiniz. Örneğin: Lütfen Anketimize Katılın!

    WPForms Conversational Form Title

    Ardından, kullanıcılarınızı formu doldurmaya teşvik etmek için kısa bir mesaj ekleyebileceğiniz bir Mesaj alanı vardır.

    Conversational Form Landing Page Message

    Aşağı kaydırdığınızda, Permalink seçeneğini göreceksiniz.

    Kalıcı bağlantı, konuşma formu açılış sayfanız için benzersiz bir URL’dir. Eklenti, formunuzun başlığını kullanarak her konuşma formu için onu otomatik olarak oluşturur. Gerekirse bunu değiştirebilirsiniz.

    Conversational Form Page Permalink Option

    Kalıcı bağlantı kurarken, kısa ve basit olduğundan emin olun çünkü bu URL’yi e-posta kampanyalarınızda veya sosyal medya gönderilerinizde kullanmak isteyebilirsiniz.

    Konuşma formu sayfanızı özelleştirmek için yapabileceğiniz sonraki şey bir başlık logosu eklemektir. ‘Resim Yükle’ düğmesini tıklayın, ardından yüklemek için bir resim seçin.

    Upload Header Image in Conversational Form Landing Page

    Bunun altında, WPForms markasını gizlemek için bir onay kutusu seçeneği göreceksiniz. Form açılış sayfanızda ‘powered by WPForms’ mesajını görüntülemek istemiyorsanız, ‘WPForms Markasını Gizle’nin yanındaki kutuyu işaretleyin.

    Sağ üst köşedeki Görüşme Formunu Önizle düğmesini tıklayarak markanın nasıl göründüğünü önizleyebilirsiniz.

    WPForms Branding in Conversational Form Landing page

    Bundan sonra, form Gönder düğmesini ve sayfa arka planınızı özelleştirmek için bir Renk Şeması seçeneği vardır. Renk seçiciyi kullanarak önceden ayarlanmış renklerden birini kullanabilir veya yeni bir renk seçebilirsiniz.

    Choose a Color Scheme for Your Conversational Form Page

    Son olarak, İlerleme Çubuğu seçeneği vardır. 2 stilden birini seçebilirsiniz: Yüzde ve Oran.

    WPForms Conversational Form Progress Bar Options

    Her ilerleme çubuğu stilinin nasıl göründüğünü görmek istiyorsanız, stilleri tek tek seçebilir ve formu önizleyebilirsiniz. Veya ekran görüntüsümüzü görebilirsiniz:

    Conversational Forms Progress Bar Styles - Percentage vs. Proportion

    Tüm konuşma formu ayarlarınızı yapılandırdıktan sonra, canlı bir sitede nasıl göründüğünü görmek için önizleyebilirsiniz. Ardından, ayarlarınızı kaydetmek için üstteki ‘Kaydet’ düğmesine tıklayın.

    Save Conversational Form Landing Page Options

    Bu kadar!

    Artık eylem halinde görmek için konuşma formu bağlantınızı tarayıcınızda açabilirsiniz. Sohbet anket formu sayfamız şöyle görünüyordu:

    Conversational Form Landing Page Preview

    Etkileşimli form öğelerinin nasıl çalıştığını görmek için resmi WForms Conversational Forms demosunu inceleyebilirsiniz.

    Artık konuşma formu açılış sayfanız hazır olduğuna göre, bağlantıyı WordPress Navigasyon menünüze ekleyebilir, e-posta kampanyalarınızda, sosyal medya güncellemelerinde veya blog yazılarınızda kullanabilirsiniz.

    Bu makalenin, WordPress’te kolayca konuşma formları oluşturmayı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Sitenizdeki kullanıcı katılımını nasıl izleyeceğinize ilişkin kılavuzumuza da göz atmak isteyebilirsiniz.