WordPress’te Küçük Resimler veya Yeni Resim Boyutları Nasıl Yeniden Oluşturulur

750 425 KreatifAjans
İçindekiler

Son zamanlarda, bir Kreatif Ajans okuyucusu, web sitelerindeki resimlerle ilgili bir sorunla ilgili yardımımızı istedi. Her şey, kullanıcı yeni bir temaya geçtiğinde başladı ve tema, gönderinin alıntısının yanında küçük resimler gösterdi. Sorun, temayı etkinleştirdikten sonra yüklenen tüm yeni resimlerin iyi görünmesi, ancak tüm eski küçük resimlerin çirkin ve bozuk görünmesiydi. Kullanıcı, Ayarlar »Medya’da görüntü boyutlarını ayarlamaya çalıştı, ancak sorunu çözmedi. Bu makalede, WordPress’te küçük resimleri veya yeni görsel boyutlarını nasıl yeniden oluşturacağınızı göstereceğiz.

How to regenerate thumbnails and new image sizes in WordPress

Varsayılan olarak WordPress’e bir resim yüklediğinizde, farklı boyutlar oluşturur ve bunları yüklenenler klasörüne kaydeder. Daha önce, WordPress’te ek resim boyutlarının nasıl oluşturulacağına dair bir eğitim yayınlamıştık. Birçok WordPress teması bu özellikten yararlanır ve yeni resim boyutlarını tanımlar, ancak sorun şu ki, bu yeni resim boyutları yalnızca temayı etkinleştirdikten sonra yüklediğiniz resimlere uygulanır.

Bu sorunu çözmek için önceden yüklenen tüm görüntüler için yeni boyutlar oluşturmanız gerekir. Bu işlem genellikle küçük resimlerin yeniden oluşturulması olarak adlandırılır.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

Yeni tanımlanan görüntü boyutlarında görüntüler oluşturmak için Küçük Resimleri Yeniden Oluştur eklentisini kurun ve etkinleştirin. Eklentiyi etkinleştirdikten sonra, Araçlar »Regen’e gidin. Küçük resimler.

Renerate all thumbnails in WordPress

Yeniden oluştur düğmesine basmak, temanız tarafından veya Ayarlar »Medya sayfasında tanımlanan yeni görüntü boyutlarını oluşturmaya başlayacaktır. Web sitenizde kaç tane görüntünüz olduğuna bağlı olarak biraz zaman alabilir.

Ayrıca Ortam »Kitaplık’ta seçilen görüntüler için görüntü boyutlarını yeniden oluşturabilirsiniz.

Regenerate image sizes for specific images

Görüntü boyutlarının yeniden oluşturulması, orijinal yüklemenizi etkilemez. Yeni tanımlanan boyutlarda ek görüntü kopyaları oluşturur.

Ayrıca önceden oluşturulmuş görüntü boyutlarını da silmez. Web sitenizin herhangi bir yerinde bu boyutları kullanmadığınızdan eminseniz boyutları silebilirsiniz.

Bu makalenin, WordPress’te küçük resimleri ve yeni görsel boyutlarını nasıl yeniden oluşturacağınızı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, WordPress’teki yaygın görüntü sorunlarının nasıl çözüleceğine ilişkin kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.