WordPress’te Maksimum Dosya Yükleme Boyutu Nasıl Artırılır

750 425 KreatifAjans

WordPress’te maksimum dosya yükleme boyutunu artırmak ister misiniz? Bazen düşük dosya yükleme boyutu sınırı, dosyaları medya yükleyici aracılığıyla yüklemenizi veya eklentiler ve temalar yüklemenizi engelleyebilir. Bu yazıda, bu sorunları gidermek için WordPress’teki maksimum dosya yükleme boyutunu nasıl kolayca artıracağınızı göstereceğiz.

Increasing maximum file upload size in WordPress

Not: Bu orta düzeyde bir öğreticidir. Bazı paylaşılan ana bilgisayarlarla çalışmayabilir, bu durumda barındırma hizmeti sağlayıcınızdan destek istemeniz gerekir. HostGator kullanıyoruz ve bu gibi sorunlar söz konusu olduğunda, onlar çok yardımcı oluyorlar.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

WordPress’te Maksimum Dosya Yükleme Boyutu Sınırınız Nasıl Kontrol Edilir?

WordPress, resim veya medya yüklerken maksimum dosya yükleme boyutunu otomatik olarak gösterecektir. Kontrol etmek için sadece Medya »Yeni Ekle sayfasına gidebilirsiniz ve WordPress siteniz için maksimum dosya yükleme boyutu sınırını göreceksiniz.

Checking maximum file upload size limit in WordPress

1: Tema İşlevleri Dosyası

Sadece theme’s functions.php dosyasına aşağıdaki kodu ekleyerek yükleme boyutunu artırabileceğinizi gördüğümüz durumlar vardır:

@ini_set( 'upload_max_size' , '64M' ); @ini_set( 'post_max_size', '64M'); @ini_set( 'max_execution_time', '300' ); 

2. Mevcut bir PHP.INI dosyasını oluşturun veya düzenleyin

Bu yöntem için, barındırma hesabınızın cPanel panosundaki FTP veya Dosya Yöneticisi uygulamasını kullanarak WordPress sitenizin kök klasörüne erişmeniz gerekecektir.

Çoğu durumda, paylaşılan bir ana bilgisayardaysanız, dizininizde bir php.ini dosyası görmezsiniz. Bir tane görmüyorsanız, php.ini adında bir dosya oluşturun ve bunu kök klasöre yükleyin. Bu dosyaya aşağıdaki kodu ekleyin:

upload_max_filesize = 64M post_max_size = 64M max_execution_time = 300

Bu yöntemin birçok kullanıcı için çalıştığı bildirildi. Unutmayın, 64 çalışmazsa, 10MB’yi deneyin (bazen işe yarar).

3. htaccess Yöntemi

Bazı insanlar.htaccess yöntemini kullanmayı denemişlerdir, burada kök dizindeki .htaccess dosyasını değiştirerek WordPress’teki maksimum yükleme boyutunu artırabilirsiniz. WordPress sitenizin kök klasöründeki .htaccess dosyasını düzenleyin ve aşağıdaki kodu ekleyin:

php_value upload_max_filesize 64M php_value post_max_size 64M php_value max_execution_time 300 php_value max_input_time 300

Yine, paylaşılan bir barındırma paketindeyseniz, bu tekniklerin işe yaramayabileceğini vurgulamamız önemlidir. Bu durumda, sizin için sınırı artırmak için web barındırma sağlayıcınızla iletişime geçmeniz gerekir.

Bu makalenin, WordPress’teki maksimum dosya yükleme boyutunu artırmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Hala sorun yaşıyorsanız, düzeltmek için WordPress sorun giderme kılavuzumuzdaki adımları izleyin.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.