WordPress’te Otomatik Güncellemeler Nasıl Devre Dışı Bırakılır

750 425 KreatifAjans

WordPress’in web sitenizi otomatik olarak güncelleyebileceğini biliyor muydunuz? Bazı durumlarda, buna eklentiler ve temalar da dahil olabilir.

Güvenlik avantajlarına rağmen, bu arka plan güncellemelerinin web sitenizi bozma ihtimali çok düşüktür.

Bu makalede, WordPress’te otomatik güncellemeleri nasıl devre dışı bırakacağınızı göstereceğiz, böylece kendiniz manuel olarak güncelleme yapabilirsiniz.

Disabling automatic updates in WordPress

WordPress Neden Otomatik Olarak Güncelleniyor?

WordPress, güvenlik nedenleriyle çekirdek WordPress yazılımını otomatik olarak günceller.

Bazen, potansiyel bir tehdidi düzeltmek için bir eklenti veya temayı da güncelleyebilir. Örneğin, kritik bir güvenlik açığını ortadan kaldırmak için bir WordPress eklentisi veya teması güncellenebilir. Bu eklenti veya tema birçok web sitesi tarafından kullanılıyorsa, WordPress çekirdek ekibi bunun için otomatik bir güncelleme yayınlayabilir.

Bu durumların dışında, WordPress, güncellemeleri ne zaman yüklemek istediğinize karar vermenize izin verir.

Otomatik WordPress güncellemelerini kapatmanızı önermiyoruz. Onlar önemli bir güvenlik özelliğidir.

Ancak bazı nadir durumlarda güncellemeler web sitenizi bozabilir veya işlevselliğini etkileyebilir. Bu, işinizi ve müşterilerinizi kaybetmenize neden olabilir.

Manuel güncellemeleri kendiniz yönetebileceğinizden eminseniz, WordPress’teki otomatik güncellemeleri güvenle devre dışı bırakabilirsiniz.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Yazılı talimatları tercih ediyorsanız, okumaya devam edin.

Otomatik WordPress Güncellemelerini Yapılandırma ve Devre Dışı Bırakma

Bunu yapmanın en kolay yolu, Easy Updates Manager eklentisini kurup etkinleştirmektir. Bunu nasıl yapacağınızdan emin değilseniz, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bir göz atın.

Eklenti etkinleştirildikten sonra, ayarlarınızı yapılandırmak için Gösterge Tablosu »Güncelleme Seçenekleri’ne gidin.

Configuring the settings for the Easy Updates Manager plugin

“Tüm güncellemeleri devre dışı bırak” ı seçebilirsiniz, ancak bu seçeneği önermiyoruz. Öncelikle, tüm güncelleme bildirimlerinin görünmesini engelleyeceği için.

Bunun yerine, istediğiniz ayarları seçmelisiniz. Eklenti ve tema otomatik güncellemelerini devre dışı bırakabilir, ancak standart çekirdek WordPress otomatik güncellemelerini etkin bırakabilirsiniz.

Disabling automatic plugin and theme updates while leaving minor core auto updates enabled

Not: ‘Otomatik güncellemeleri devre dışı bırak’ yerine ‘Eklenti güncellemelerini devre dışı bırak’ ve ‘Tema güncellemelerini devre dışı bırak’ı seçerseniz, eklentilerinizde ve tema listelerinizde güncelleme bildirimlerini bile görmezsiniz.

Easy Updates Manager, güncellenenlerin günlüğünü tutar, böylece sitenizde herhangi bir şey bozulursa, önceki çalışan bir sürüme geri dönebilirsiniz. Bunu görüntülemek için Gösterge Tablosu »Güncelleme Seçenekleri’ne gidin ve ardından ‘Günlükler’ sekmesini tıklayın.

The logs tab of the Easy Updates Manager plugin

Ayrıca, birçok ekstra seçenek sunan Easy Updates Manager’ın premium bir sürümü de var. Örneğin, UpdraftPlus ile entegre olur, böylece güncellemeler uygulanmadan önce sitenizin yedeğini otomatik olarak çalıştırabilirsiniz.

Eklenti Kullanmadan Otomatik WordPress Güncellemelerini Devre Dışı Bırakma

Ya bir eklenti kullanmak istemiyorsanız? Bu kod satırını wp-config.php dosyanıza ekleyerek WordPress’teki otomatik güncellemeleri devre dışı bırakabilirsiniz:

define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', false );

Bu, tüm otomatik WordPress güncellemelerini devre dışı bırakacaktır.

Önemli: WordPress’te wp-config.php dosyasını güvenli bir şekilde düzenleme hakkındaki makalemizi adım adım talimatlarla okuduğunuzdan emin olun.

Küçük çekirdek güncellemeleri almak, ancak tema ve eklenti güncellemelerini devre dışı bırakmak istiyorsanız, bunu temanızın functions.php dosyasına veya siteye özel bir eklentiye aşağıdaki filtreleri ekleyerek yapabilirsiniz.

Otomatik WordPress eklenti güncellemelerini devre dışı bırakın:

add_filter( 'auto_update_plugin', '__return_false' );

Otomatik WordPress tema güncellemelerini devre dışı bırakın:

add_filter( 'auto_update_theme', '__return_false' );

Otomatik WordPress Güncellemelerinin Artıları ve Eksileri

Şimdi nasıl devre dışı otomatik güncellemeler bilmek, ancak bunları devre dışı gerekir? Doğru cevap yok ve bu size ve web sitenize bağlı.

Sitelerimizde, küçük temel güncellemeleri etkin tutarken otomatik eklenti ve tema güncellemelerini devre dışı bıraktık.

Otomatik güncellemelerin avantaj ve dezavantajlarına bir göz atalım. Bu şekilde, sitenizde otomatik güncellemeleri devre dışı bırakıp bırakmayacağınıza karar verebilirsiniz.

WordPress’te Otomatik Güncellemelerin Avantajları

Otomatik güncellemeler, WordPress güvenliği için harikadır. Birçok kullanıcı eklentilerini veya temel WordPress kurulumlarını güncellemeyi unutur.

Otomatik WordPress güncellemeleri etkinleştirildiğinde, WordPress için küçük bir güncelleme yayınlandığında sitenizi güncelleme konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Bunlar, bakım ve güvenlik amacıyla çıkarılır.

Geçmişte, otomatik güncellemeler yalnızca yönetilen WordPress barındırma için ödeme yaparak elde ettiğiniz bir şeydi. Artık herkes için mevcutlar (en azından küçük sürümler için).

Ayrıca, WordPress veya popüler bir eklenti ile ilgili önemli bir güvenlik sorunu varsa, WordPress’in otomatik olarak güncelleneceğini de biliyorsunuz. Meşgul olsanız veya evinizden uzakta olsanız bile, siteniz güvende kalacaktır.

Çok fazla siteniz varsa, otomatik güncellemeler size biraz zaman kazandırabilir. Ve tek bir siteniz olsa bile, WordPress’in işleri hallettiğini bilmenin iç huzurunu tercih edebilirsiniz.

WordPress’te Otomatik Güncellemelerin Dezavantajları

Güncellemeleri yayınlamaktan sorumlu çekirdek WordPress ekibi, herhangi bir kesinti yaşamadan gitmesini sağlar.

Ancak, otomatik güncellemelerin sitenizi bozma ihtimali çok düşüktür. Deneyimlerimize göre, küçük sürümler henüz sitelerimizden hiçbirini bozmadı.

Bunun nedeni, en iyi uygulamaları takip etmemiz ve herhangi bir temel dosyayı değiştirmememizdir. WordPress çekirdek dosyalarını değiştirirseniz, bu otomatik güncellemeler onları geçersiz kılabilir.

WordPress, kullandığınız bir tema için bir güvenlik güncellemesi göndermenin gerekli olduğunu düşündüyse, web sitenizi bozma ihtimali vardır. Bu, özellikle tema dosyalarınızı değiştirdiyseniz geçerlidir.

Otomatik eklenti güncellemeleri potansiyel olarak sitenizi de bozabilir. Farklı sunucu ortamları ve eklenti kombinasyonları gibi çok fazla değişken vardır.

Şimdi, bu güncellemelerin web sitelerinin büyük çoğunluğunu bozmayacağını bilmek önemlidir. Öyle olsa bile, risk almak istemediğinizi hissedebilirsiniz.

Diğer bir dezavantaj, siteniz güncellendiğinde her zaman otomatik olarak bir bildirim almamanızdır.

Otomatik WordPress Güncellemelerini Devre Dışı Bırakmalı mıyım?

Temel olarak, bu kararı vermek size kalmıştır.

Yeni başlayanların çoğu ve WordPress web sitelerinin büyük çoğunluğu için otomatik güncellemeler zararsızdır ve bunları devre dışı bırakmamalısınız.

Bununla birlikte, bir çevrimiçi mağaza işletiyorsanız veya bozuk bir siteden dolayı iş kaybetmek istemiyorsanız, otomatik güncellemeleri güvenle kapatabilirsiniz.

Yine de, web sitenizin güvenliğini sağlamak için bu güncellemeleri zamanında manuel olarak yüklediğinizden emin olun.

Umarız bu makale, WordPress’te otomatik güncellemeleri nasıl devre dışı bırakacağınızı öğrenmenize yardımcı olmuştur.

İster otomatik ister manuel güncellemeleri kullanıyor olun, sitenizin düzenli olarak yedeklendiğinden emin olmanız çok önemlidir. En iyi WordPress yedekleme eklentileri karşılaştırmamıza ve WordPress sitenizi bir yedekten nasıl geri yükleyeceğinize dair kılavuzumuza bir göz atın.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.