WordPress’te Personel Dizini Nasıl Oluşturulur (Çalışan Profilleriyle)

750 425 KreatifAjans

WordPress sitenizde bir personel dizini oluşturmak ister misiniz? Çalışan rehberi, müşterilerinizi ekip üyelerinize tanıtmanıza ve işletmenizin insani yönünü göstererek güven kazanmanıza olanak tanır.

Çevrimiçi bir işletme yürütmenin bir dezavantajı, müşterilerinizin sizi veya ekip üyelerinizi kişisel olarak tanımamasıdır. Bir ekip dizini bu boşluğu kapatmaya yardımcı olur.

Bu makalede, bireysel çalışan profilleri ile WordPress’e nasıl kolayca personel dizini ekleyeceğinizi göstereceğiz.

How to Make a Staff Member List in WordPress

WordPress’te Personel Dizini Oluşturma (Adım Adım)

Yapmanız gereken ilk şey, Personel Listesi eklentisini kurmak ve etkinleştirmek. Ücretsiz bir WordPress ekip dizini eklentisidir. Ayrıntılı talimatlar için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

Ardından, gösterge panosu menünüzden Personel Listesi »Yönetici sayfasına gitmeniz ve ‘Hızlı Başlangıç’ sekmesini tıklamanız gerekir. Personel şablonunuz için bir ad girmeniz ve ‘Kayıt Oluştur’ düğmesini tıklamanız istenecektir. Örneğin, ‘Yeni Personel Şablonu’ olarak adlandırabilirsiniz.

Create New Staff Template

Tamamlandığında, eklenti bir personel şablonu oluşturacak ve otomatik olarak 3 personel ekleyecektir.

Ardından, yeni personel şablonunuzu önizlemek için WordPress menünüzden Personel Listesi »Personel Şablonları’na gidin. Şablonu yapılandırmak için ‘Düzenle’ bağlantısını tıklamanız gerekir.

Edit Staff Template

Personel sayfa düzeni, tek sayfa düzeni, alan sırası, kısa kodlar vb. Dahil Şablon Seçeneklerini göreceksiniz.

Template Options - Staff List WordPress Plugin

Değişiklik yapmak için şablon seçeneklerini gözden geçirebilir veya varsayılan seçenekleri bırakabilirsiniz.

Bunun altında, personel profilinizi özelleştirmek için ‘Giriş Alanları’ bölümünü görebilirsiniz.

Staff List Field Options WordPress

Yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, varsayılan olarak oluşturulan 6 giriş alanı vardır.

  • İsim
  • Durum
  • Bölüm
  • Telefon
  • E-posta Bağlantı Metni
  • Personel Profili
  • Alan Seçenekleri’nden her alan için etiketi, görüntüleme seçeneklerini ve stili değiştirebilirsiniz.

    Ekip Dizini Oluşturmak için Personel Üyeleri Ekleyin

    Personel sayfası şablonunuzu özelleştirdiğinize göre, personel üye profillerinizi ekleyebilir ve özelleştirebilirsiniz. Personel Listesine gidin »Personel üyeleri, eklentinin zaten eklediği 3 personeli göreceksiniz.

    Profil bilgilerini değiştirerek varsayılan personel üye profillerini özelleştirebilirsiniz. Başlamak için “Düzenle” bağlantısını tıklayın.

    Edit Staff Member Profiles

    Buradan, ekip üyesi listeleme sayfası, bireysel profil sayfası için Personel Üyesi Verilerini özelleştirebilir ve fotoğraf yükleyebilirsiniz. ‘Personel Sayfası’ seçeneği, yukarıdaki personel sayfası şablonunda gösterildiği gibi size 6 giriş alanı gösterir. Buraya girdiğiniz bilgiler personel rehberi sayfanızda görünecektir.

    Edit Staff Member List Page Data

    Ardından, ‘Tek Sayfa’ içeriğini özelleştirebilirsiniz. Personel Sayfası gibi, varsayılan olarak 6 giriş alanına sahiptir. Ancak, bireysel çalışan profili biyografisini yazmak için bir metin alanına sahiptir.

    Edit Staff Member Single Page

    Buraya girdiğiniz bilgiler, bireysel çalışan profili sayfanızda görünecektir.

    Ardından, personel sayfası ve tek sayfa için ekip üyesi resimlerinizi ekleyebilirsiniz. ‘Resim Seç’ butonuna tıklayarak üyenizin profil fotoğrafını hızlı bir şekilde ekleyebilirsiniz.

    Add Images to Staff Member Data

    Son olarak, Tek Sayfa SEO seçeneklerini içeren ‘Seçenekler’ sekmesini görebilirsiniz. Ekip üyesi profil sayfanız için bir URL bölümü ve sayfa başlığı ekleyebilirsiniz.

    SEO Options Staff Member Data

    “Güzel” Kalıcı Bağlantı seçeneğini boş bırakırsanız, personel profil sayfanızın şu şekilde bir URL’si olur: http://example.com/profile/?smid=528.

    Personel üyenizin adını arasına bir tire koyarak girerek güzel bir bağlantı haline getirebilirsiniz. Örneğin, personel profili sayfanızın URL’si yapacak olan laura-taylor’ı kullanabilirsiniz: http://example.com/profile/laura-taylor.

    Değişikliklerinizi kaydetmek için ‘Güncelle’ düğmesine tıklamayı unutmayın.

    Tüm ekip üyesi profillerini özelleştirmek için aynı işlemi tekrarlayın.

    Daha fazla ekip üyesi eklemeniz gerekiyorsa, üstteki ‘Yeni Ekle’ düğmesini tıklayabilirsiniz.

    Add New Staff Member

    Önce, personelinizin adını ekleyin. Ardından, sağ kenar çubuğundan personel şablonunuzu seçin ve giriş alanlarını yüklemek için ‘Taslağı Kaydet’i tıklayın.

    Choose Template for New Staff Member in WordPress

    Ardından, bir ekip üyesi profili oluşturmak için aynı 6 giriş alanını görebilirsiniz. Gerekli bilgileri daha önce olduğu gibi ekleyin.

    Add New Staff Member Data

    İşiniz bittiğinde personel profilinizi yayınlamayı unutmayın.

    Personel Üye Listenizi WordPress’te Yayınlayın

    Artık tüm personel üye profillerinizi eklediğinize göre, personel üye listenizi web sitenizde yayınlamaya hazırsınız.

    Öncelikle, personel sayfası şablonunuzun kısa kodunu bulmanız ve kopyalamanız gerekir. Personel Listesi »Personel Şablonları’na gidin ve personel sayfası şablonunuzun altındaki ‘Düzenle’ seçeneğini tıklayın. Ardından, Şablon Seçenekleri sayfası açılacaktır.

    ‘Kısa Kodlar’ sekmesine tıklayın ve Personel Sayfası Kısa Kodunu kopyalayın.

    Staff List Page Shortcode

    Bundan sonra, personel listenizi görüntülemek için yeni bir sayfa oluşturmanız gerekir. WordPress yönetici panelinizden Sayfalar »Yeni Ekle’ye gidin ve personel listesi sayfanız için bir ad girin. Örneğin, ‘Ekibimiz’ olarak adlandırabilirsiniz.

    Create Our Team Page in WordPress

    Ardından Kısa kod bloğunu WordPress sayfa düzenleyici alanınıza ekleyin.

    Add Shortcode Widget to WordPress Editor

    Kısa kod widget’ı eklendikten sonra, daha önce kopyaladığınız kısa kodu eğiticiye yapıştırın.

    Add Staff Page Shortcode to Team Page in WordPress

    Ardından sayfayı ‘Yayınlayabilirsiniz’.

    Artık personel dizininizin nasıl göründüğünü görmek için sayfayı açabilirsiniz. Varsayılan personel ayrıntılarıyla birlikte varsayılan Yirmi Ondokuz temasında nasıl göründüğü aşağıda açıklanmıştır.

    Staff Member List Page Demo in WordPress

    Listede bağlantısı olmayan ‘Profil’ seçeneğini görebilirsiniz. Bir sonraki adımda bağlantıyı nasıl ekleyeceğinizi göstereceğiz.

    Bireysel Personel Üye Profilleri Ekleme

    Şimdiye kadar, WordPress’te tüm personel üyelerini listeleyen basit bir ekip dizini oluşturduk.

    Sonraki bölüm, her ekip üyesinin bireysel çalışan profillerini görüntülemesi için tek bir sayfa oluşturmaktır.

    Personel Listesi »Personel Şablonları’na gidip personel sayfası şablonunuzun altındaki ‘Düzenle’ seçeneğine tıklayarak başlayalım.

    Sonraki sayfada, ‘Tek Sayfa – Seçenekler’ sekmesine tıklamanız ve Tek Sayfa Kısa Kodunu kopyalamanız gerekir.

    Staff Member Single Page Shortcode

    Şimdi bu kısa kodu eklemek için WordPress’te yeni bir sayfa oluşturmanız gerekiyor. Yeni bir sayfa eklemek için WordPress panelinizden Sayfalar »Yeni Ekle’ye gidin.

    Önce sayfa başlığınızı girin – örneğin, Üye Profili. Ardından, Kısa Kod widget’ını WordPress sayfa düzenleyici alanınıza ekleyin ve daha önce kopyaladığınız Tek Sayfa Kısa Kodunu yapıştırın.

    Add Staff Member Single Page Shortcode to your WordPress Page

    Bundan sonra, sayfa kalıcı bağlantınızı özelleştirmeniz gerekir. Güzel bağlantıların çalışmasını istiyorsanız, bu kelimelerden birini sayfa URL slugınız olarak eklediğinizden emin olmanız gerekir.

  • biyo
  • profil
  • profil
  • perfil
  • Sağ kenar çubuğundaki ‘Kalıcı Bağlantı’ seçeneğini açın ve bu kelimelerden birini sayfa URL’niz olarak ekleyin. Örneğin, ‘profili’ seçeceğiz.

    Staff Meember Single Page Permalink Setting

    Tamamlandığında sayfayı yayınlayın. Şimdi bu sayfa kalıcı bağlantısını kopyalamanız ve Tek Sayfa Seçeneklerine eklemeniz gerekiyor.

    Bunu, Personel Şablonu Seçenekleri »Tek Sayfa – Seçenekler’e geri dönerek yapabilirsiniz. Oraya vardığınızda, kalıcı bağlantıyı Tek Sayfa URL alanına yapıştırmanız yeterlidir.

    Add Staff Member Single Page URL to your Template Options

    Tamamladığınızda personel şablonunuzu güncellemeyi unutmayın.

    Bundan sonra, güzel kalıcı bağlantıların çalışması için WordPress Permalink ayarlarınızı yenilemeniz gerekir. Ayarlar »Kalıcı Bağlantılar’a gidin ve bu sayfadaki hiçbir şeyi değiştirmeden alttaki ‘Değişiklikleri Kaydet’i tıklayın.

    WordPress Permalinks Settings

    Artık profil bağlantısının eklenip eklenmediğini görmek için personel listesi sayfanızı açabilirsiniz. Çalışıyorsa, Profil metninin bir bağlantısı olduğunu göreceksiniz.

    Profile Link on WordPress Staff Directory Page

    Bağlantıya tıklayabilirsiniz ve ekip üyelerinizin profil sayfasını açacaktır.

    Staff Member Profile Single Page in WordPress

    Bu makalenin, bir personel dizini oluşturmanıza ve WordPress’te çalışan profil sayfaları eklemenize yardımcı olacağını umuyoruz. Şirketinizin kuruluş şemasını WordPress’te nasıl oluşturacağınıza dair kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.