WordPress’te Rastgele Gönderiler Nasıl Görüntülenir

750 425 KreatifAjans

WordPress’te rastgele gönderiler görüntülemek ister misiniz? Rastgele gönderiler görüntülemek, kullanıcılarınıza daha fazla içeriğinizi keşfetme şansı verir. Bu yazıda, WordPress’te rastgele gönderileri nasıl kolayca görüntüleyeceğinizi göstereceğiz.

How to display random posts in WordPress

WordPress’te Rastgele Gönderiler Neden ve Nerede Görüntülenmeli

Varsayılan olarak WordPress, blog yayınlarınızı ters kronolojik sırayla (en yeniden en eskiye) listeler. Bu, kullanıcıların önce en son gönderilerinizi görmesini sağlar.

Ancak çoğu kullanıcı eski makalelerinizi göremez. Sitenizi uzun süredir çalıştırıyorsanız, eski makaleleriniz hiçbir yerde belirgin bir şekilde görüntülenmeyecektir.

Bunun üstesinden gelmenin bir yolu, içsel bağlantıyı bir alışkanlık haline getirmektir. Yeni gönderilerde eski makalelerinize bağlantı vermek, kullanıcıların onları keşfetmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca sayfa görünümlerinizi artıracak ve SEO puanınızı artıracaktır.

Bunun başka bir yolu da kenar çubuğunuzda rastgele gönderiler görüntülemektir. Bu şekilde, kullanıcılarınız başka türlü göremeyecekleri yayınları keşfedecekler.

Bunu söyledikten sonra, WordPress’te rastgele gönderileri nasıl kolayca görüntüleyebileceğinizi görelim.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Eğitim videosunu izlemek istemiyorsanız, aşağıdaki metin sürümünü okumaya devam edebilirsiniz:

Yöntem 1: WordPress’te Eklentiyle Rastgele Gönderileri Görüntüleme

Bu yöntem daha kolaydır ve çoğu kullanıcı için önerilir.

Yapmanız gereken ilk şey, Advanced Random Posts Widget eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirdikten sonra Görünüm »Widget’lar sayfasını ziyaret etmeniz gerekir. Kullanılabilir pencere öğesi listesinin altında ‘Rastgele Gönderiler’ etiketli yeni bir pencere öğesi göreceksiniz.

Bu widget’ı bir kenar çubuğuna eklemeniz gerekir. WordPress’te widget ekleme ve kullanma hakkındaki kılavuzumuza bakın.

Şimdi, widget ayarlarını görebileceksiniz. Varsayılan seçenekler çoğu web sitesinde çalışacaktır, sadece kaydet düğmesine tıklayabilirsiniz.

Random posts widget settings

Advanced Random Posts Widget, tonlarca özelleştirme seçeneğine sahip güçlü bir eklentidir. Farklı gönderi türleri seçebilir, alıntı gösterebilir, küçük resim gösterebilir ve göstermek istemediğiniz gönderileri atlayabilir veya belirli kategorilerden veya etiketlerden gönderileri görüntüleyebilirsiniz.

Daha deneyimli kullanıcılar için, eklenti ayrıca HTML’den önce ve sonra özel ve kendi özel CSS’nizi eklemenize de olanak tanır.

Widget ayarlarınızı saklamak için kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın. Artık rastgele gönderiler widget’ını çalışırken görmek için web sitenizi ziyaret edebilirsiniz.

Random posts with thumbnail and excerpt

Yöntem 2: Kod Kullanarak WordPress’te Rastgele Gönderileri Görüntüle

Bu yöntem, WordPress tema dosyalarınıza kod eklemenizi gerektirir. WordPress’te yapıştırma kodunun nasıl kopyalanacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

Yapmanız gereken ilk şey, bu kodu temanızın functions.php dosyasına veya siteye özgü bir eklentiye eklemektir.

function wpb_rand_posts() { $args = array( 'post_type' => 'post', 'orderby' => 'rand', 'posts_per_page' => 5, ); $the_query = new WP_Query( $args ); if ( $the_query->have_posts() ) { $string .= '<ul>'; while ( $the_query->have_posts() ) { $the_query->the_post(); $string .= '<li><a href="'. get_permalink() .'">'. get_the_title() .'</a></li>'; } $string .= '</ul>'; /* Restore original Post Data */ wp_reset_postdata(); } else { $string .= 'no posts found'; } return $string; } add_shortcode('wpb-random-posts','wpb_rand_posts'); add_filter('widget_text', 'do_shortcode');

Bu kod basitçe 5 rastgele gönderi görüntüleyen bir işlev oluşturur. Ardından, sitenizin herhangi bir yerinde rastgele gönderileri kolayca görüntüleyebilmeniz için bir kısa kod oluşturur. Son olarak, kısa kodların WordPress widget’ları içinde çalıştırılmasını sağlar, böylece bir metin widget’ı içinde kısa kodu kullanabilirsiniz.

Artık kısa kodu [wpb-random-posts] kullanarak bir WordPress gönderisi, sayfası veya metin pencere öğesi içinde rastgele gönderiler görüntüleyebilirsiniz.

Plain random posts list

Hepsi bu, umarız bu makale WordPress’te rastgele gönderileri nasıl görüntüleyeceğinizi öğrenmenize yardımcı olur. Sayfa görüntülemelerini artırmak için bu 12 WordPress kenar çubuğu püf noktasını da görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.