WordPress’te Soru ve Cevap Sitesi Nasıl Oluşturulur

750 425 KreatifAjans

StackOverflow veya Quora gibi çevrimiçi bir soru ve cevap topluluğu oluşturmak ister misiniz? Soru ve cevap web siteleri eğlenceli, son derece ilgi çekici ve çok faydalıdır.

Bu web siteleri, kullanıcı tarafından oluşturulan içerikten para kazanıyor ve bu da onları çevrimiçi iş kurmayı kolaylaştırıyor.

Bu yazıda, herhangi bir programlama becerisi olmadan WordPress’te nasıl kolayca soru ve cevap sitesi oluşturacağınızı göstereceğiz.

Soru ve Cevap’a adanmış tüm bir site, tek bir SSS sayfası oluşturabilir veya mevcut WordPress sitenize bir soru ve cevap bölümü ekleyebilirsiniz.

Making a question and answers site in WordPress

Soru Cevap Web Sitesi ile Başladı

Kendi soru ve cevap web sitenizi başlatmak için aşağıdaki öğelere ihtiyacınız olacak.

  • Bir alan adı (Bu, web sitenizin internetteki adresidir. Örnek, kreatifajans.com)
  • Bir web barındırma hesabı (Bu, web sitenizin dosyalarının saklandığı yerdir. Tüm web sitelerinin web barındırmaya ihtiyacı vardır).
  • WordPress için Soru ve Cevap Eklentisi
  • Bir alan adının maliyeti yaklaşık 14,99 ABD dolarıdır ve web barındırma fiyatları aylık 7,99 ABD Dolarından başlar (genellikle yıllık olarak ödenir).

    Şimdi, eğer yeni başlıyorsanız, bu küçük bir miktar değil.

    Neyse ki Bluehost, Kreatif Ajans kullanıcılarına web barındırmada indirim ve ücretsiz bir alan adı sunmayı kabul etti. Temel olarak, ayda 2,75 ABD dolarına başlayabilirsiniz.

    → Bu Özel Bluehost Teklifini Almak İçin Buraya Tıklayın ←

    Bluehost, dünyanın en büyük barındırma şirketlerinden biridir ve resmi olarak önerilen bir WordPress barındırma sağlayıcısıdır.

    Hosting satın aldıktan sonra, sizin için otomatik olarak WordPress’i kuracaklar. Eksiksiz WordPress kurulum eğitimimizi izleyerek bunu kendiniz de yapabilirsiniz.

    WordPress’i yükledikten sonra, bir soru ve cevap eklentisi kurmaya devam edebilirsiniz. WordPress eklentileri, web sitenize yeni özellikler eklemenizi sağlayan uzantılardır.

    Bununla birlikte, WordPress’te soru ve cevap web sitesinin nasıl kurulacağına bir göz atalım.

    Soru ve Cevap Sitenizi Kurmak

    Yapmanız gereken ilk şey, DW Question Answers eklentisini yüklemek ve etkinleştirmek. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

    Etkinleştirmenin ardından eklenti, WordPress sitenizde iki yeni sayfa oluşturur:

  • DWQA Soruları – Bu sayfa tüm soruları gösterecektir.
  • DWQA Soru Sor – Bu sayfa, kullanıcıların yeni sorular sorabileceği bir form içerir.
  • Bu sayfaların başlığı ve URL’leri kötü görünen DWQA içeriyor. Bunu değiştirelim.

    Sayfalar »Tüm Sayfalar’a gidin ve her sayfanın altındaki Hızlı Düzenleme bağlantısını tıklayın.

    Question and Answer pages

    Bu, hızlı düzenleme için sayfa ayrıntılarını gösterecektir. Sen sayfa başlığı ve gelen DWQA kaldırabilir sümüklüböcek alanları ve sonra değişiklikleri kaydetmek için ‘Güncelle’ düğmesine tıklayın.

    Change page title and slug

    Yapmanız gereken bir sonraki şey, web sitenizde kullanıcı kaydına izin vermektir. Bu, Ayarlar »Genel sayfasına gidilerek elde edilebilir.

    ‘Üyelik’ bölümüne gidin ve Herkes kaydolabilir seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin. Yeni kullanıcı olarak abone seçtiğinizden emin olun varsayılan rolü.

    Open your site for user registration

    Artık kullanıcı kaydı etkinleştirildiğine göre eklenti ayarlarını yapılandıralım.

    Sorular »Ayarlar sayfasına giderek başlayın. Genel sekmesi altında, temel eklenti ayarlarını yapılandırabilirsiniz.

    Settings page

    Öncelikle Soru Sor formunu gösterecek sayfayı ve Tüm Soruları Listeleyecek başka bir sayfayı seçmelisiniz. Varsayılan sayfaların burada zaten seçili olduğunu fark edeceksiniz.

    Diğer bazı sayfaları görüntülemek istiyorsanız, ayarlar sayfasında gösterilen kısa kodları kopyalayıp bu sayfalara yapıştırmanız gerekir.

    Soru ayarları bölümünün altında, sorular sayfasında görüntülenmesini istediğiniz soru sayısını seçebilirsiniz. Ayrıca, her sorunun manuel olarak onaylanmasını zorunlu kılarak ‘Moderasyonu’ etkinleştirebilirsiniz.

    Eklenti ayrıca yerleşik spam koruma özellikleriyle birlikte gelir. Akismet anti-spam özelliğini etkinleştirebilir ve Akismet API anahtarını sağlayabilirsiniz.

    Anti-spam features

    Sorunuzu ve yanıt forumunuzu otomatik spam botlardan korumak için reCAPTCHA’yı da kullanabilirsiniz.

    Ayarlarınızı kaydetmek için ‘Değişiklikleri Kaydet’ düğmesine tıklamayı unutmayın.

    Ardından, ‘E-posta’ sekmesine geçmeniz gerekiyor. Buradan logonuzu yükleyebilir ve eklenti tarafından gönderilen e-posta bildirimlerini değiştirebilirsiniz.

    Email notifications

    Bundan sonra, ‘İzinler’ sekmesine geçin. Buradan kullanıcı rolü izinlerini ayarlayabilirsiniz. Varsayılan olarak eklenti, yöneticilerin ve editörlerin tüm soruları ve cevapları okumasına, göndermesine, yazmasına ve düzenlemesine izin verir.

    Set up permissions

    Eklenti ayrıca anonim kullanıcıların soru sormasına da izin verir. Bunu izin ayarlarından değiştirebilirsiniz.

    Eklenti ayarlarından memnun olduğunuzda, değişikliklerinizi kaydetmek için ‘Değişiklikleri kaydet’ düğmesine tıklamayı unutmayın.

    Soru Cevap Sitenizi Yönetme

    DW Soru-Cevap »Tüm Sorular sayfasını ziyaret ederek sitenize eklenen tüm soruları görüntüleyebilirsiniz. Yönetici olarak sitenizdeki herhangi bir kullanıcı tarafından gönderilen soruları düzenleyebilir veya silebilirsiniz.

    Kullanıcıların kategori oluşturma izinleri olmadığı için Soru kategorileri de ekleyebilirsiniz. Ancak, kullanıcılar sitenize soru gönderirken soru etiketleri ekleyebilir. Farkı anlamak için Kategoriler ve Etiketler hakkındaki kılavuzumuza bakın.

    Managing questions on your website

    Soru-Cevap Sitenizin Ön Uç Özellikleri

    DW Soru Cevapları, çoğu WordPress temasıyla çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Soru sayfanız şöyle görünecek:

    Preview of questions page

    Sorular aranabilir veya duruma, kategorilere, görünümlere ve cevaplara göre sıralanabilir. Kullanıcılarınız soru gönderir, yanıtlar gönderir ve kendi yorumlarını ekler. Kullanıcılar ayrıca her sorunun yanındaki yıldız simgesine tıklayarak soruları takip edebilirler.

    Single question page with answers

    Soruyu soran kullanıcı ve site yöneticisi bir soruyu çözüldü olarak işaretleme yetkisine sahiptir. Kullanıcılar ayrıca yanıtları oylayabilir, en iyi yanıtı seçebilir ve sorulara ve yanıtlara yorum ekleyebilir. Bu, kullanıcılarınızın soru konusu etrafında tartışmalara girmeleri için çok daha derin bir etkileşim platformu sağlar.

    Mark solution and set status to resolved

    Bu eklenti ücretsizdir ve testlerimiz sırasında çok iyi performans gösterir. Dışarıda birkaç Soru ve Cevap WordPress teması var, ancak bunlar sizi bu temayı sonsuza kadar kullanmaya kilitliyor.

    Bir eklenti kullanmanın avantajı, temanızı herhangi bir veri kaybetmeden değiştirebilmenizdir.

    Bu makalenin, WordPress sitenizde kendi Soru-Cevap topluluğunuzu oluşturmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Yeni WordPress web sitenizdeki trafiği nasıl artıracağınıza ilişkin kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.