WordPress’te Sözdizimi Hatası Nasıl Onarılır

750 425 KreatifAjans

Web’de çok sayıda WordPress öğreticisi, kılavuzu ve kod parçacığı var. Bunların tümü, kullanıcıların web sitelerinde yeni şeyler denemeleri ve WordPress hakkında daha fazla bilgi edinmeleri için tasarlanmıştır. Ne yazık ki küçük bir hata tüm sitenin bozulmasına neden olabilir ve bu özellikle yeni kullanıcılar için çok korkutucudur. WordPress sitenizde yeni bir şey deniyorsanız ve “Sözdizimi hatası, beklenmedik …” hatasını alıyorsanız, endişelenmeyin. WordPress’te sözdizimi hatasını ilk alan siz değilsiniz ve sonuncusu da olmayacaksınız. Bu makalede, WordPress’teki beklenmedik sözdizimi hatasını nasıl düzelteceğinizi göstereceğiz.

Hataları Önlemek İçin Doğru Sözdizimi Kullanma

WordPress'te sözdizimi hatası

Yapmanız gereken ilk şey, yeni başlayanlar için web’den snippet’leri WordPress’e yapıştırma kılavuzuna bakmaktır. Bu makale, yeni başlayanlar tarafından WordPress şablonlarına kod yapıştırırken yapılan çok yaygın bazı hataları listeler. Sözdizimi hatası genellikle kod sözdiziminizdeki küçük ama önemli bir hatadan kaynaklanır. Eksik bir virgül veya fazladan bir küme parantezi tüm komut dosyasını bozabilir.

Yakın zamanda web’den bir pasaj yapıştırdınız mı? Bir eklenti güncellediniz mi? O zaman tam olarak nereye bakacağınızı biliyorsunuzdur.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

Sözdizimi Hatasını FTP Kullanarak Düzeltme

Sözdizimi Hatasını düzeltmek için bu hataya neden olan kodu düzenlemeniz gerekir. Ya kaldırabilir ya da sözdizimini düzeltebilirsiniz. Genellikle yeni başlayanlar çıldırır çünkü bu hata sitenizin tamamına erişilemez hale gelmesine neden olur. Kodu WordPress panonuzun Görünüm »Düzenleyici bölümünü kullanarak yapıştırdıysanız, kilitlenirsiniz. Peki kodu nasıl düzenlersiniz? WordPress yöneticisinin kilitlenmesi hakkındaki kılavuzumuza göz atın. Bunu düzeltmenin tek yolu, FTP kullanarak en son düzenlediğiniz dosyaya erişmektir (FTP nasıl kullanılır).

FTP programını kurduktan sonra, web sitenize bağlayın ve düzenlenmesi gereken tema dosyasına gidin. Hangi dosyayı düzenlemeniz gerektiğini unuttuysanız, hata koduna bakın. Hata size tam olarak hangi dosyayı ve hangi satırı düzenlemeniz gerektiğini söyleyecektir.

En son eklediğiniz kodu kaldırabilir veya kodu doğru sözdizimiyle yazabilirsiniz. Kodu kaldırmayı / düzenlemeyi bitirdiğinizde, dosyayı kaydedin ve sunucunuza geri yükleyin. WordPress sitenize gelin ve sayfayı yenileyin, siteniz çalışıyor olacak.

Bu makalenin WordPress’teki Sözdizimi Hatasını düzeltmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Lütfen sorularınızı ve görüşlerinizi yorumlarda bırakın.