WordPress’te Üstbilgi ve Altbilgi Kodu Ekleme (Kolay Yol)

750 425 KreatifAjans

WordPress web sitenizin <header> veya <footer> bölümüne bazı kod parçacıkları eklemeniz hiç istendi mi?

Google Analytics, Facebook Pixel, Google Arama Konsolu, vb. Gibi web hizmetleriyle entegre olmaya çalışırken genellikle WordPress’e üstbilgi ve altbilgi kodu eklemeniz istenir.

Ayrıca, WordPress başlığınıza veya altbilginize bazı özel CSS veya Javascript kodu eklemenizi isteyebilecek WordPress eğiticileriyle de karşılaşabilirsiniz.

Varsayılan olarak WordPress, web sitenizin üstbilgisine ve altbilgisine kod ekleme seçeneği sunmaz. Neyse ki yeni başlayanlar için kolay bir çözüm var.

Bu yazıda, WordPress’e nasıl kolayca üstbilgi ve altbilgi kodu ekleyeceğinizi göstereceğiz. Amaç, WordPress tema dosyalarınızı doğrudan düzenlemeden kodu güvenli bir şekilde eklemektir.

How to Add Header and Footer Code in WordPress

WordPress Üstbilgi ve Altbilgi Kodu Eklemenin En İyi Yolu

WordPress üstbilgi ve altbilgi kodu eklemek istiyorsanız, üç olası çözüm vardır:

  • Temanızın header.php ve footer.php dosyalarını düzenleyerek manuel olarak
  • Temanızın yerleşik üstbilgi ve altbilgi kodu özelliği ile
  • Bir eklenti kullanmak
  • İlk seçenek başlangıç dostu değildir çünkü header.php ve footer.php dosyalarını doğrudan elle düzenleyerek üstbilgi ve altbilgi kodu eklemenizi gerektirir.

    Bu yöntemi kullanmanın diğer bir dezavantajı, temanıza bir güncelleme yüklerseniz kodunuzun kaldırılacak olmasıdır.

    İkinci seçenek, temanızın yerleşik özelliğini kullanmaktır. StudioPress’in Elegant Themes ve Genesis Framework gibi bazı WordPress temaları, WordPress başlığınıza ve altbilginize hızlı bir şekilde kod ve komut dosyaları eklemek için yerleşik bir seçenek sunar.

    Yerleşik özelliğe sahip bir tema kullanıyorsanız, güvenli ve basit bir çözüm gibi görünüyor. Bununla birlikte, temanızı değiştirirseniz, web sitenize eklenen tüm kod parçacıkları kaybolacaktır. Buna Google Arama Konsolunda site doğrulaması, Google Analytics aracılığıyla web sitesi analizi vb. Dahildir.

    Bu nedenle, kullanıcılara her zaman üçüncü seçeneği, bir üstbilgi ve altbilgi eklentisini kullanmalarını öneriyoruz. Bu seçenek, WordPress’te üstbilgi ve altbilgi kodu eklemenin açık ara en kolay ve en güvenli yöntemidir.

    Okuyuculardan gelen çok sayıda talepten sonra ekibimiz, kullanıcıların WordPress’teki üstbilgi ve altbilgiye kolayca kod eklemesine izin vermek için% 100 ücretsiz bir Üstbilgi ve Altbilgi Ekleme eklentisi oluşturdu.

    Insert Headers and Footers

    Üstbilgi ve Altbilgi Ekle eklentisini kullanmanın bazı avantajları şunlardır:

    1. Kolay, Hızlı ve Düzenli : Sitenizin üstbilgi ve altbilgisine kolayca ve hızlı bir şekilde kod eklemenize olanak tanır. Ayrıca, tüm altbilgi ve başlık kodlarınızı tek bir yerde saklamanıza izin vererek organize olmanızı sağlar.

    2. Hataları Önler : Tema dosyalarınızı manuel olarak düzenlerseniz oluşabilecek hataları önlemeye yardımcı olur.

    3. Temanızı Endişelenmeden Yükseltin veya Değiştirin : Eklenti, başlık ve altbilgi kodunuzu ayrı bir yere kaydeder, böylece kodun silinmesi konusunda endişelenmeden temanızı güncelleyebilir veya değiştirebilirsiniz.