WordPress’te “Yapışkan” Kayan Kenar Çubuğu Widget’ı Nasıl Oluşturulur

750 425 KreatifAjans
İçindekiler

Siz kaydırdıkça ekranınıza yapışan kayan öğeler, statik nesnelere göre daha yüksek tıklama ve dönüşüm oranına sahip olma eğilimindedir. Bu nedenle birçok web sitesi, web siteleri aracılığıyla yüzen öğeleri kullanır. Başlık çubuğu, altbilgi çubuğu, haber bülteni tercihli kenar çubuğu widget’ı, vb. Gibi öğeler gördük. Geçmişte, Kreatif Ajans’ta kullandığımız gibi WordPress’te yapışkan kayan altbilgi çubuğunun nasıl oluşturulacağını göstermiştik. Bu makalede, size WordPress’te yapışkan yüzen bir kenar çubuğu widget’ının nasıl oluşturulacağını göstereceğiz, böylece e-posta bülteninizin daha da öne çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Not: Bu, yalnızca e-posta tercihleriniz için değil, her tür kenar çubuğu widget’ı için çalışır. Ürün promosyonları, popüler gönderiler, flickr fotoğrafları, google takvimi ve temelde beğendiğiniz diğer her şey için kullanabilirsiniz.

Yapışkan kenar çubuğu kayan widget demosu

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

Yapmanız gereken ilk şey, Q2W3 Fixed Widget (Sticky Widget) eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Eklentiyi etkinleştirdikten sonra, Görünüm »Widget’lara gidin ve yapışkan yapmak istediğiniz widget’ı tıklayın.

Eklenti, tüm widget’larınıza bir Sabit Widget seçeneği ekler. Sabit widget kutusunu işaretleyin ve değişikliklerinizi kaydetmek için Kaydet düğmesine tıklayın.

Make any widget a sticky floating widget

Artık canlı sitenizi ziyaret edebilir ve aşağı kaydırabilirsiniz. Sabit widget’ınız artık yapışkan bir kayan widget’a dönüşecek.

Sticky Widget eklentisi, sabit widget’ların konumlandırmasını yapılandırma seçenekleriyle birlikte gelir. Eklentiyi yapılandırmak için Görünüm »Sabit Widget Seçenekleri’ne gidin. Bu sayfada kenar boşluklarını ayarlayabilir, kendi HTML kimliklerinizi ekleyebilir ve hatta telefon ve tabletlerdeki sabit araçları devre dışı bırakabilirsiniz.

Fixed widget options

Sabit kayan kenar çubuğu widget’ları, kayıtları artırmak, içeriği sergilemek ve genel kullanıcı bağlılığını artırmak için kullanılabilir. Bir kenar çubuğunda birden fazla sabit widget’a sahip olabilirsiniz. Bununla birlikte, bunlar kolayca can sıkıcı olabilir ve olumsuz bir etkisi de olabilir. Kullanıcılarınızı hayal kırıklığına uğratmamak için tasarımınızda bir denge sağlayın.

Bu makalenin, WordPress web sitenize yapışkan yüzen bir kenar çubuğu widget’ı uygulamanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Yapışkan bir altbilgi çubuğu, yapışkan bir üst gezinme ve bir kenar çubuğu widget’ı koyabilirsiniz. Web sitenizde hangisini kullanmayı tercih edersiniz? Aşağıdaki yorumlarınızda bize bildirin.