WordPress’te Yapışkan Yazılar Nasıl Yapılır

750 425 KreatifAjans

İnsanların önce görebilmesi için en önemli gönderilerinizi blog sayfanızın en üstünde göstermenin bir yolunu mu arıyorsunuz?

WordPress varsayılan olarak en yeni gönderilerinizi ilk önce gösterir. Daha fazla içerik ekledikçe, eski yayınlarınız aşağı iner ve sonunda arşivlere taşınır.

Peki ya sütun makalelerinizi ön sayfada daha uzun bir süre göstermek isterseniz?

İşte o zaman WordPress yapışkan gönderiler özelliği işe yarar.

Yapışkan gönderi, blog sayfanızın en üstüne yapışan bir gönderidir. Normal gönderilerinizden farklı olarak, yapışkan seçeneğini kaldırana kadar blogunuzun ön sayfasında kalır.

Bu yazıda, WordPress’te sadece 2 adımda kolayca yapışkan gönderileri nasıl yapacağınızı göstereceğiz.

How to make your WordPress posts sticky

WordPress Yapışkan Yazı Ne Zaman Kullanılır?

Yapışkan bir gönderi, blogunuzdaki önemli içeriği vurgulamak için yararlıdır. Bu, yayınlanma tarihine bakılmaksızın en iyi makalelerinizi blogunuzun ön sayfasında öne çıkarmanıza olanak tanır.

Blog ana sayfanıza sabitlemek isteyebileceğiniz başlıca 2 tür içerik vardır.

1. Blogunuzdaki En İyi İçerik (Ana Makaleler)

Sütun makaleleri, web sitenizdeki en önemli içeriktir. Bu, derinlemesine makaleler, kapsamlı kılavuzlar ve en popüler gönderilerinizi içerir.

Blogunuza yeni kullanıcılar tanıtmanın, potansiyel müşteriler oluşturmanın ve sayfa görüntülemelerini artırmanın en iyi yoludur. Yeni kullanıcıların bu makaleleri bulabilmesini sağlamak için bunları web sitenizde vurgulamak istersiniz.

Örneğin, belirli bir konuyu ayrıntılı bir şekilde ele alan kapsamlı bir makaleniz olabilir. Böyle bir makale, kullanıcılarınız için oldukça faydalı olacaktır ve en üste yapıştırmak isteyebilirsiniz.

2. Zaman Alaka Düzeyine Göre Kritik İçerik

Yapışkan hale getirmek isteyebileceğiniz başka bir gönderi türü, ürün güncellemeleri, duyurular, eşantiyonlar vb.

Blogunuz aracılığıyla büyük bir ürün güncellemesi duyurduğunuzu varsayalım, o zaman kullanıcılarınızın bunu mümkün olan en kısa sürede görmesini isteyeceksiniz. Benzer şekilde, bir ay boyunca bir hediye yayınlıyorsanız, süresi dolmadan önce herkesin görmesini isteyeceksiniz.

Zaman alaka düzeyi sona erdiğinde, bunları yeni yapışkan yayınlarla değiştirebilirsiniz.

WordPress’te yazılarınızı nasıl kolayca yapışkan hale getireceğinizi görelim.

WordPress Gönderilerini 2 Adımda Sabit Hale Getirme

WordPress, herhangi bir yazıyı ön sayfaya yapıştırmak için yerleşik işlevsellikle birlikte gelir. Tüm standart uyumlu WordPress temaları bu özelliği destekler ve ön sayfadaki veya blog sayfasındaki yapışkan yazıyı vurgular.

Öncelikle, yapışkan yapmak istediğiniz gönderiyi düzenlemeniz veya yeni bir tane oluşturmanız gerekir.

Yazı düzenleme ekranında, belge ayarlarınızı göreceğiniz sağ taraftaki kenar çubuğuna doğru bakın. Önce ‘Durum ve Görünürlük’ seçeneğine tıklayın.

Status and Visibility Option in WordPress Post Editor

Şimdi ‘Ön Sayfaya Yapıştır’ için bir onay kutusu seçeneği göreceksiniz. Gönderiyi yapışkan hale getirmek için kutuyu işaretlemeniz ve ardından gönderinizi kaydedip yayınlamanız yeterlidir.

Stick to the Front Page Option in WordPress

Bu kadar! Siz onay kaldırana kadar yayınınız artık blogunuzun ön sayfasına yapıştırılacaktır.

Daha eski bir gönderiyi yapışkan yapmak istiyorsanız, aynı adımları izleyin ve kaydet’i tıklayın.

Ayrıca, Hızlı Düzenleme özelliği ile eski gönderileri yapışkan hale getirebilirsiniz.

Kontrol panelinizden Gönderiler »Tüm Gönderiler sayfasına gidin ve ilgili yazı başlığını arayın. Ardından, altındaki ‘Hızlı Düzenleme’ seçeneğini tıklamanız gerekir.

Quick Edit WordPress Post

Bundan sonra, sağ altta yapışkan bir gönderi onay kutusu dahil olmak üzere hızlı düzenleme seçeneklerini göreceksiniz. Kutuyu işaretlemeniz ve aşağıdaki ‘Güncelle’ düğmesini tıklamanız gerekir.

Make this Post Sticky Option in WordPress

Bunu, yayınlandıktan sonra yapışkan hale getirmek için yayınlanmamış taslaklarınıza da uygulayabilirsiniz.

Bu makalenin, WordPress’te kolayca yapışkan gönderileri nasıl yapacağınızı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress’inizle yapabileceğiniz 6 harika şey ve en son yapışkan yazılarınızı nasıl göstereceğiniz hakkındaki rehberimizi de görmek isteyebilirsiniz.