WordPress’te Yorumlar Nasıl Kolayca Tembel Yüklenir

750 425 KreatifAjans

Sayfa hızını artırmak için WordPress yorumlarını tembel yüklemek ister misiniz? Birçok popüler blog ve haber sitesi, makaleleriyle ilgili yorumları gizlemek için tembel yükleme kullanıyor. Bir kullanıcının yorumları görüntülemek ve bırakmak için ‘yorumları yükle’ düğmesine tıklaması gerekir. Bu yazıda, WordPress’te yorumları nasıl kolayca tembel olarak yükleyeceğinizi göstereceğiz.

How to easily lazy load comments in WordPress

Neden Lazy Load WordPress Yorumları Eklemelisiniz?

Yorumlar, kullanıcı etkileşimi için harikadır ve WordPress blog yazılarınız hakkında daha fazla yorum almanın birçok yolu vardır.

Bununla birlikte, yorumlar sayfa boyutunu da artırabilir ve bu da sitenizdeki sayfa yükleme süresini ve kullanıcı deneyimini etkiler.

Hız, son derece önemli bir performans ölçütüdür. Kullanıcı deneyimini ve sitenizin SEO performansını da etkiler. WordPress hızını ve performansını artırmak için nihai kılavuzumuza bakın.

Yorumları hemen yüklemeyerek, makalelerinizin sayfa yükleme sürelerini önemli ölçüde iyileştirebilirsiniz. Ayrıca, daha yavaş internet bağlantılarında ve daha küçük ekranlarda kullanıcı deneyimini iyileştirir.

Bunu söyledikten sonra, WordPress yorumları için kolayca nasıl tembel yük ekleyeceğimize bir göz atalım.

WordPress Yorumları için Lazy Load Ekleme

Öncelikle Lazy Load for Comments eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirmeden sonra, eklenti ayarlarını yapılandırmak için Ayarlar »Tartışma sayfasını ziyaret etmeniz gerekir.

Select how you want to lazy load comments in WordPress

‘Geç yükleme yorumları’ bölümüne gidin ve geç yükleme yönteminizi seçin. Eklenti, WordPress yayınlarınızdaki yorumları tembel olarak yüklemek için iki yöntem sunar.

Makalelerinizin sonuna, kullanıcıların yorumları tıklayıp yüklemelerine olanak tanıyan bir düğme ekleyen tıklama yöntemini seçebilirsiniz.

Ayrıca, kullanıcı bir gönderinin sonuna doğru aşağı kaydırdıkça yorumları otomatik olarak yükleyen kaydırma yöntemini de seçebilirsiniz.

Lazy loading comments on scroll

Ayarlarınızı kaydetmek için değişiklikleri kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

Artık WordPress sitenizdeki herhangi bir gönderiyi ziyaret edebilirsiniz.

Geç yükleme yönteminize bağlı olarak, kaydırdıkça yorumların yüklendiğini veya bir ‘Yorumları Yükle’ düğmesini göreceksiniz. Düğmeye tıklamak yorum düzenini ve yorum formunu yükleyecektir.

Lazy loading WordPress comments on click

Hepsi bu kadar, umarız bu makale WordPress’te yorumları nasıl kolayca tembel olarak yükleyeceğinizi öğrenmenize yardımcı olur. Ayrıca, kullanıcıların WordPress’teki yorumlara abone olmalarına nasıl izin vereceğinizle ilgili kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.