WordPress’te Yorumlar Nasıl Tamamen Devre Dışı Bırakılır (Ultimate Guide)

750 425 KreatifAjans

WordPress yorumlarının nasıl kapatılacağını merak ediyor musunuz? Yorumlar, sitenizin ziyaretçileriyle etkileşim kurmanın harika bir yolu olsa da, bazı web sitesi sahipleri sitelerinde yorumlara izin vermek istemezler.

WordPress sayesinde, belirli gönderiler, sayfalar, özel gönderi türlerindeki yorumları devre dışı bırakabilir veya hatta tüm web sitenizdeki yorumları tamamen kaldırabilirsiniz.

Bu makalede, WordPress’te yorumların nasıl devre dışı bırakılacağına dair adım adım süreci göstereceğiz.

How to Completely Disable Comments in WordPress

WordPress’teki Yorumları Neden Devre Dışı Bırakmalısınız?

Birçok küçük işletme sahibi, web sitelerini oluşturmak için WordPress kullanır. Bu işletme web sitelerinde genellikle bir blog bölümü yoktur ve çoğunlukla hizmetler, hakkımızda, iletişim vb. Gibi statik sayfalara sahiptir. Bu gibi durumlarda, yorumlara izin vermek hiç mantıklı değildir.

Diğer durumlarda, blog yazarları yorumların trollere yapılmasına izin vermek istemedikleri duyurular gibi belirli yayınları yayınlayabilir. Bu durumlarda, bu belirli gönderiler veya sayfalardaki yorumları kolayca devre dışı bırakabilirsiniz.

Diğer senaryo, bazı iş bloglarının istenmeyen postaları önlemek için yorumları tamamen devre dışı bırakmayı seçmesidir. İstenmeyen e-posta koruma tekniklerini (bu makalenin ilerleyen bölümlerinde paylaşacağız) her zaman kullanabilseniz de, yorum bölümünü devre dışı bırakmak sorunu kesinlikle çözecektir.

Sebepiniz ne olursa olsun, yorumları kesinlikle devre dışı bırakabilir ve hatta yorum bölümünü WordPress sitenizden kaldırabilirsiniz.

İşte bu makalede öğreneceklerinizle ilgili hızlı bir genel bakış:

Gelecekteki Gönderilerde Yorumları Devre Dışı Bırak
  • Belirli Bir Sayfa veya Gönderideki Yorumları Devre Dışı Bırakın
  • Toplu Sayfalarda ve Gönderilerde Yorumları Devre Dışı Bırak
  • Tüm WordPress Yorumlarını Sil
  • Medyada Yorumları Devre Dışı Bırak
  • Bir Eklenti kullanarak WordPress Yorumlarını Site Genelinde Devre Dışı Bırakın
  • WordPress’teki “Yorumlar kapalı” yı kaldırın
  • Spam Koruma Teknikleri
  • İlk birkaç yöntem, bir eklenti kullanmadan sayfalardaki, gönderilerdeki veya medyadaki yorumları nasıl devre dışı bırakabileceğinizi açıklayacaktır. Daha sonra bir eklenti yardımıyla yorum bölümünü WordPress sitenizden nasıl kaldıracağınızı açıklayacağız.

    Bununla birlikte, WordPress’teki yorumları devre dışı bırakmanın çeşitli yollarına bir göz atalım.

    Video öğretici

    Kreatif Ajans’a abone olun

    Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

    Gelecekteki Gönderilerde Yorumları Devre Dışı Bırak

    WordPress sitenizi yeni başlattıysanız, gelecekteki gönderilerinize yapılan yorumları kolayca durdurabilirsiniz.

    Bunu yapmak için, WordPress yönetici panelinizin sol kenar çubuğundan Ayarlar » Tartışma bölümüne gidin.

    Bu sayfada, “İnsanların yeni makaleler hakkında yorum yazmasına izin ver” seçeneğinin işaretini kaldırmanız ve ardından ayarlarınızı kaydetmek için Değişiklikleri Kaydet düğmesine tıklamanız gerekir.

    Disable comments on future posts

    Bu, gelecekteki tüm yayınlarınızdaki yorumları devre dışı bırakacaktır. Ancak, belirli bir gönderide yorumlara izin vermek veya izin vermemek istiyorsanız, bu ayarı değiştirmeden yine de yapabilirsiniz.

    Bunu bir sonraki bölümde ele alacağız.

    Belirli Bir Sayfa veya Gönderideki Yorumları Devre Dışı Bırakın

    Varsayılan olarak, tüm sayfalarınızda yorumlar kapalıdır.

    Bununla birlikte, WordPress size tek tek sayfalardaki ve gönderilerdeki yorumları etkinleştirme veya devre dışı bırakma özgürlüğü verir.

    Sol kenar çubuğundan Sayfalar » Tüm Sayfalar’a gidin. Sonraki sayfada, farenizin imlecini yorumları etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak istediğiniz sayfanın başlığının üzerine getirmeniz ve Düzenle bağlantısını tıklamanız gerekir.

    WordPress Page edit option

    Sayfanızın sağ üst köşesinde 3 dikey nokta simgesini göreceksiniz. Bir açılır menüyü açmak için üzerine tıklamanız ve ardından Seçenekler’e tıklamanız gerekir.

    Bu bir açılır pencere açar ve burada Tartışma kutusunun etkinleştirildiğinden emin olmanız gerekir.

    Page document options

    Bu kalıcı kutuyu kapattığınızda, editörünüzün sağ tarafında Tartışma meta kutusunu göreceksiniz. Görmüyorsanız, görüntülemek için lütfen Belge sekmesine tıkladığınızdan emin olun.

    Discussion meta box

    Şimdi, bu sayfadaki yorumları devre dışı bırakmak için Yorumlara İzin Ver kutusunun işaretini kaldırabilir ve değişiklikleri kaydetmek için Güncelle’ye tıklayabilirsiniz.

    Öte yandan, yorumları seçmeli olarak etkinleştirmek istiyorsanız, belirli sayfalarda etkinleştirmek için kutuyu işaretlemeniz yeterlidir.

    Tek tek gönderilerdeki yorumları veya diğer özel gönderi türlerini kapatmak için aynı işlemi uygulayabilirsiniz.

    Toplu Sayfalarda ve Gönderilerde Yorumları Devre Dışı Bırak

    Tek tek yapmadan yayınlanan tüm yayınlarınız ve sayfalarınızdaki yorumları devre dışı bırakmak mı istiyorsunuz? Bunu bir eklenti kullanmadan yapabilirsiniz.

    Öncelikle, tüm makalelerinizi görmek için Yazılar » Tüm Yazılar’a gidin.

    Ardından, tüm gönderileri seçin, Toplu İşlemler açılır kutusundan Düzenle’yi seçin ve Uygula’ya tıklayın.

    Edit Posts in bulk

    Artık yazar adını değiştirmek ve seçilen tüm yayınlar için yorumları kapatmak dahil toplu işlemler gerçekleştirebileceksiniz.

    Seç Do not kutusundan açılan yorumlardan izin ve Güncelleme tıklayın. Bu, seçilen tüm yayınlarınızdaki yorumları devre dışı bırakacaktır.

    Disable comments on posts in bulk

    Sayfalarınızdaki yorumları kapatmak için aynı süreci takip edebilirsiniz.

    Tüm WordPress Yorumlarını Sil

    Yukarıdaki yöntemler yazılarınız ve sayfalarınızdaki yorumları devre dışı bırakacak olsa da, mevcut yorumları WordPress sitenizden kaldırmayacaktır.

    Sitenizdeki tüm yorumları silmek için, yönetici panelinizin sol kenar çubuğundan Yorumlar’a tıklayın.

    Delete all WordPress comments

    Ardından tüm yorumları seçin, Toplu İşlemler açılır kutusundan Çöp Kutusuna Taşı seçeneğini seçin ve Uygula’ya tıklayın. Bu, sitenizdeki tüm mevcut yorumları silecektir.

    Web sitenizde çok sayıda yorum varsa, bu adımı birden çok kez tekrarlamanız gerekecektir.

    Medyada Yorumları Devre Dışı Bırak

    Medya sayfalarındaki yorumları devre dışı bırakmak istiyorsanız, bunu yapmanın iki yolu vardır.

    Yukarıda tartıştığımız yöntemleri izleyerek tek tek medya eki dosyalarındaki yorumları manuel olarak devre dışı bırakabilirsiniz, ancak bu gerçekten zaman alıcı olabilir.

    Tüm medya eklerinde yorumları toplu olarak devre dışı bırakmanın daha kolay yolu, bir kod parçacığı kullanmaktır. Aşağıdaki kodu temanızın functions.php dosyasına veya siteye özel bir eklentiye yapıştırmanız yeterlidir.

    function filter_media_comment_status( $open, $post_id ) { $post = get_post( $post_id ); if( $post->post_type == 'attachment' ) { return false; } return $open; } add_filter( 'comments_open', 'filter_media_comment_status', 10 , 2 );

    Yukarıdaki çözümden memnun değilseniz, Medya ekleriyle ilgili yorumları devre dışı bırakmak için bir eklentiyi nasıl kullanacağınızı göstereceğimiz bir sonraki bölüme göz atabilirsiniz.

    Eklenti Kullanarak WordPress Yorumlarını Kolay Şekilde Devre Dışı Bırakın

    Yorumları manuel olarak devre dışı bırakmak istemiyorsanız, yalnızca bir tıklamayla yapmak için Yorumları Devre Dışı Bırak eklentisini kullanabilirsiniz.

    WordPress sitenizdeki her yerde yorumları tamamen devre dışı bırakmanıza olanak tanır. Bunları yayınlar, sayfalar, medya ve diğerleri gibi belirli gönderi türlerinde de devre dışı bırakabilirsiniz. Ayrıca yorum formunu kaldırır ve mevcut yorumları görüntülemeyi durdurur.

    Disable Comments Plugin

    Yapmanız gereken ilk şey, Yorumları Devre Dışı Bırak eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Ayrıntılı talimatlar için bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuzu takip edebilirsiniz.

    Eklentiyi etkinleştirdikten sonra, yönetici panelinizin sol kenar çubuğundan Ayarlar » Yorumları Devre Dışı Bırak seçeneğine gidin.

    İlk seçeneği seçmek, WordPress sitenizdeki yorumları devre dışı bırakmanıza olanak tanır. Eklenti, yorumlar menü öğesini WordPress yönetici alanınızdan da kaldıracaktır.

    Disable Comments Plugin Settings

    İkinci seçeneği kullanarak, yazılarınız, sayfalarınız veya medyanızdaki yorumları seçerek devre dışı bırakabilirsiniz.

    Yorumları yalnızca medya eklerinden kaldırmak istiyorsanız, Belirli gönderi türlerinde radyo düğmesini seçebilir ve ardından Ortam onay kutusunu işaretleyebilirsiniz.

    Sadece WordPress sayfalarındaki yorumları kapatmak istiyorsanız aynısını yapabilirsiniz. Eklentiyi kullanmak, WordPress sayfalarındaki yorumları devre dışı bırakmanın en kolay yoludur.

    İşiniz bittiğinde işlemi tamamlamak için Değişiklikleri Kaydet’e tıklamanız yeterlidir.

    WordPress’te “Yorumlar Kapalı” yı kaldırın

    WordPress temanız yorum durumunu düzgün bir şekilde kontrol etmiyorsa, yorum formunu, mevcut yorumları görüntülemeye devam edebilir ve hatta “Yorumlar kapalı” mesajını gösterebilir.

    Tema geliştiricinizden bunu düzeltmesini isteyebilirsiniz çünkü bu standart, uyumlu bir yaklaşım değildir.

    Alternatif olarak, aşağıdaki talimatları izleyerek kendiniz de düzeltmeyi deneyebilirsiniz.

    Öncelikle, WordPress barındırma kontrol panelinizdeki FTP İstemcisi veya Dosya Yöneticisini kullanarak WordPress sitenize bağlanın. Şimdi / wp-content / themes / klasöründe bulunacak mevcut tema klasörünüze gidin.

    Tema klasörünüzde comments.php dosyasını bulmanız, bu dosyaya sağ tıklamanız ve comments_old.php olarak yeniden adlandırmanız gerekir.

    Rename comments php file

    Ardından, FTP istemcinizin sağ paneline sağ tıklamanız ve Yeni dosya oluştur seçeneğini seçmeniz gerekir. Ve sonra, yeni dosyanızı comments.php olarak adlandırın ve Tamam düğmesini tıklayın.

    Create a new comments file

    Bu numara, WordPress temanıza boş bir yorum şablonu sunar, bu nedenle herhangi bir yorum veya yorumla ilgili mesaj gösterilmez.

    WordPress temanız comments.php dosyasına sahip değilse, tema geliştiricinize hangi dosyayı düzenlemeniz gerektiğini sormanız gerekir.

    Spam Koruma Teknikleri

    Yalnızca sitenizi spam göndericilerden ve bağlantı oluşturuculardan korumak amacıyla WordPress yorumlarını devre dışı bırakmayı planlıyorsanız, spam ile mücadele etmek için aşağıdaki tekniklerden bazılarını kullanmanızı öneririz.

    Akismet

    Akismet WordPress Plugin

    Akismet, spam yorumlarıyla başa çıkmak için en iyi eklentilerden biridir. Ve en iyi yanı, WordPress’in arkasındaki ekip tarafından oluşturulmuş olmasıdır.

    Bu eklenti, sitenizdeki her yorumu kontrol eder ve spam olup olmadığını doğrular. Daha fazla ayrıntı için, Akismet eklentisi hakkındaki kılavuzumuza göz atabilirsiniz.

    Kapanış Yorumları

    Yorumları belirli bir süre sonra kapatabileceğinizi biliyor muydunuz?

    Close comments after a specific period

    Ayarlar’a gidin » Tartışma ve” 14 günden eski makaleler hakkındaki yorumları otomatik olarak kapat “yazan alanı kontrol edin.

    Bu, 14 gün sonra yorum formunu otomatik olarak kapatacaktır. İhtiyaçlarınıza göre gün sayısını da değiştirebilirsiniz.

    Genellikle spam gönderenler eski gönderileri hedef alır, bu nedenle birkaç kullanıcı bu ayarı 180 gün olarak değiştirerek spam’i önemli ölçüde azaltır.

    Antispam Bee ile Petek

    Kreatif Ajans’da, sitenizdeki yorum spam’ini önemli ölçüde azaltmak için Akismet ile birlikte çalışan Antispam Bee adlı ikinci bir eklenti eklemenin faydalı olduğunu gördük.

    Spam bot yorumlarının% 99’unu engelleyen görünmez bir bal küpü ekler.

    Yorum Captcha

    Yorum formunuza captcha eklemek kullanıcı dostu olmasa da sitenizi spam yapanlardan korumanıza yardımcı olur.

    Yorum formunuzun gönder düğmesinden hemen önce Google reCaptcha eklemek için Advanced noCaptcha ve Invisible Captcha eklentisini kullanabilirsiniz.

    Web Sitesi URL Form Alanını Kaldır

    Bağlantı oluşturucular ve spam gönderenler ile başa çıkmanın başka bir yolu, web sitesi URL alanını yorum formundan kaldırmaktır. İşte WPForms web sitesinden bir örnek:

    Remove Website URL field from comment form

    Ve bu amaç için Yorum Bağlantısı Kaldırma ve Yorum Aracı eklentisini kullanabilirsiniz. Tek bir kod satırına dokunmadan web sitesi URL alanını yorum formunuzdan kaldırmanıza olanak tanır. Bu harika değil mi?

    Kötü IP’leri Engelleme

    Kötü IP adreslerinin WordPress sitenize erişmesini de engelleyebilirsiniz. Bu, spam gönderenleri ve bilgisayar korsanlığı saldırılarını engellemenize yardımcı olacaktır.

    Bunu yapmak için, WordPress’te IP adreslerinin nasıl engelleneceğine ilişkin kılavuzumuza bakabilirsiniz.

    Her neyse, bu ayrıntılı kılavuzun, bir eklenti kullanıp kullanmadan WordPress’teki yorumları nasıl tamamen devre dışı bırakacağınızı anlamanıza yardımcı olacağını umuyoruz.

    Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.