WordPress’teki Yazılar İçin Birden Çok Yazar (Ortak Yazarlar) Nasıl Eklenir

750 425 KreatifAjans

WordPress’te bir gönderi için birden fazla yazar göstermek ister misiniz? Çoğu web sitesinde genellikle aynı makale üzerinde çalışan birden çok yazar bulunur. Örneğin, haber sitelerinde bazen birden fazla gazeteci tek bir habere katkıda bulunur. Bu durumda, gönderi üzerinde çalışan tüm yazarlara atıfta bulunmak isteyebilirsiniz. Bu makalede, birden çok yazarın WordPress’teki bir gönderi ile ilişkilendirilmesine nasıl izin vereceğinizi göstereceğiz.

How to allow multiple authors to be associated with WordPress blog posts

Yapmanız gereken ilk şey, Co-Authors Plus eklentisini yüklemek ve etkinleştirmek. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Ardından, birden çok yazara atıfta bulunmak istediğiniz gönderiyi veya sayfayı düzenlemeniz gerekir.

Yazı düzenleme ekranında, yazı düzenleyicinin hemen altındaki yeni ‘Yazarlar’ kutusunu göreceksiniz.

Varsayılan olarak, gönderinin orijinal yazarını gösterecektir. Aşağıdaki arama kutusuna adlarını girerek ek yazar ekleyebilirsiniz.

Eklenti, siz yazarken kullanıcıları göstermeye başlayacaktır. Yazar olarak eklemek istediğiniz kullanıcıyı üzerine tıklayarak seçmelisiniz.

Seçilen yazar adı artık orijinal yazar adının altında görünecektir.

Multiple authors selected

Gerektiği kadar daha fazla yazar eklemeye devam edebilirsiniz. İşiniz bittiğinde gönderinizi kaydedebilir veya yayınlayabilirsiniz.

WordPress Sitenizde Birden Fazla Yazar Gösterme

Maalesef, eklenti sitenizde otomatik olarak birden fazla yazarı göstermez. Bunun için tema dosyalarınızı düzenlemeniz gerekecek. Bunu daha önce yapmadıysanız, lütfen WordPress’te yapıştırma kodunu nasıl kopyalayacağınızla ilgili kılavuzumuza bakın.

Yazıların yazar adını göstermekten sorumlu kodla tema dosyalarını düzenlemeniz gerekir. Bu single.php, content.php veya temanızın functions.php dosyasındaki bir şablon etiketi olabilir. WordPress’te hangi tema dosyalarının düzenleneceğini nasıl bulacağınızla ilgili eğitimimize bakın.

the_author_posts_link() şablon etiketine sahip kodu the_author_posts_link() ve aşağıdaki kod parçacığı ile değiştirmeniz gerekecektir.

if ( function_exists( 'coauthors_posts_links' ) ) { coauthors_posts_links(); } else { the_author_posts_link(); }

İşte demo web sitemizde nasıl göründüğü.

Multiple authors attributed to a WordPress post

Daha fazla şablon etiketi örneği için lütfen eklentinin web sitesini ziyaret edin.

WordPress Sitenize Konuk Yazarlar Ekleme

Varsayılan olarak, bu eklenti yalnızca web sitenizdeki kayıtlı kullanıcıları arayabilir ve gösterebilir. WordPress sitenizde hesabı olmayan konuk yazarlara kredi vermek isterseniz ne olur?

WordPress’te kullanıcı tarafından gönderilen gönderileri kabul etmenin birçok yolu vardır. Yazarlar için bir hesap oluşturabilir veya yayınları doğrudan web sitenizin ön ucundan kabul edebilirsiniz. Kullanıcıların WordPress sitenize gönderi göndermesine nasıl izin vereceğinizle ilgili kılavuzumuzdaki ayrıntılı talimatlara bakın.

Co Authors Plus, bunun için daha basit bir çözüm sunar. Yönetici alanına erişim vermeden veya web sitenizde ayrıcalıklar yazmadan konuk yazar eklemenizi sağlar. Konuk yazarlar size gönderilerini e-posta yoluyla gönderebilir ve bunları WordPress sitenize ekleyebilirsiniz.

Co Authors Plus’ta konuk yazarların nasıl ekleneceğini görelim.

Öncelikle, Kullanıcılar »Konuk Yazarlar sayfasına gitmeniz ve üstteki ‘Yeni Ekle’ düğmesini tıklamanız gerekir.

Adding a new guest author in WordPress

Bir sonraki ekranda, isim, e-posta, web sitesi vb. Gibi yazar bilgilerini sağlamanız gerekir. İşiniz bittiğinde, değişikliklerinizi kaydetmek için ‘Yeni konuk yazar ekle’ düğmesini tıklayın.

Guest author details

Bu kadar başarılı bir konuk yazar eklediniz.

Artık, tıpkı kayıtlı kullanıcıları seçtiğiniz gibi, bunları WordPress sitenizdeki gönderiler için yazar olarak seçebileceksiniz.

Bu makalenin, birden çok yazarın WordPress’teki bir gönderiyle ilişkilendirilmesine nasıl izin vereceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress çok yazarlı blogları verimli bir şekilde yönetmek için 21 eklenti listemizi de görmek isteyebilirsiniz.

Cevap bırakın