WordPress’teki Yorumların Yanına Kullanıcı Rol Etiketi Ekleme

750 425 KreatifAjans

Okurlarımızdan biri, WordPress’teki her yorumun yanında kullanıcı rolünü vurgulamanın mümkün olup olmadığını sordu? Kullanıcı rolü etiketinin görüntülenmesi, web sitenizdeki kayıtlı kullanıcılar tarafından özellikle yazarlar, editörler ve yöneticiler tarafından yapılan yorumlara ağırlık verir. Bu makalede, WordPress’teki yorumların yanına kullanıcı rolü etiketini nasıl kolayca ekleyeceğinizi göstereceğiz.

Add user role next to comments in WordPress

WordPress’te Yorum Yazar Adının Yanında Neden Kullanıcı Rol Etiketi Gösterilsin?

Web sitenizde kullanıcı kaydına izin verirseniz veya çok yazarlı bir WordPress web sitesini çalıştırırsanız, kullanıcı etiketleri, kullanıcı rollerine göre kullanıcıları birbirleriyle tanıştırabilir.

Örneğin, düzenleyici kullanıcı rolüne sahip kullanıcılar yorumlarda adlarının yanında bir rozet göstererek diğer kullanıcılara bu yorumun bir düzenleyici tarafından yapıldığını bildirir.

Kullanıcı güvenini artırır ve web sitenizdeki yorumlara kullanıcı katılımını artırır.

Çoğu WordPress teması yalnızca yazının yazarı tarafından yapılan yorumları vurgular. Kayıtlı kullanıcılar veya site yöneticileri tarafından başka yorumlar yapılmış olsa bile diğer kullanıcı rolleri için etiket göstermezler.

Bununla birlikte, WordPress’teki yorumların yanına kullanıcı rolü etiketinin nasıl kolayca ekleneceğine bir göz atalım.

WordPress’te Yorum Yazar Adının Yanına Kullanıcı Rolü Etiketi Ekleme

Bu eğitim, WordPress tema dosyalarınıza kod eklemenizi gerektirir. Bunu daha önce yapmadıysanız, lütfen WordPress’te kodun nasıl kolayca kopyalanıp yapıştırılacağına ilişkin kılavuzumuza bir göz atın.

Yapmanız gereken ilk şey, aşağıdaki kodu temanızın functions.php dosyasına veya siteye özgü bir eklentiye eklemektir.

if ( ! class_exists( 'WPB_Comment_Author_Role_Label' ) ) : class WPB_Comment_Author_Role_Label { public function __construct() { add_filter( 'get_comment_author', array( $this, 'wpb_get_comment_author_role' ), 10, 3 ); add_filter( 'get_comment_author_link', array( $this, 'wpb_comment_author_role' ) ); } // Get comment author role function wpb_get_comment_author_role($author, $comment_id, $comment) { $authoremail = get_comment_author_email( $comment); // Check if user is registered if (email_exists($authoremail)) { $commet_user_role = get_user_by( 'email', $authoremail ); $comment_user_role = $commet_user_role->roles[0]; // HTML output to add next to comment author name $this->comment_user_role = ' <span class="comment-author-label comment-author-label-'.$comment_user_role.'">' . ucfirst($comment_user_role) . '</span>'; } else { $this->comment_user_role = ''; } return $author; } // Display comment author function wpb_comment_author_role($author) { return $author .= $this->comment_user_role; } } new WPB_Comment_Author_Role_Label; endif;

Yukarıda Bu fonksiyon kodu kancalar WordPress içine kullanıcı rolü etiket eklemeyi ekran comment yazar adının kullanıldığı filtreleri.

Artık yorum içeren herhangi bir gönderiyi çalışırken görmek için ziyaret edebilirsiniz. Kayıtlı kullanıcılar tarafından yapılan yorumlar, yorum yazar adının yanında kullanıcı rollerini gösterecektir. Kayıtlı olmayan kullanıcılar tarafından yapılan herhangi bir yorum sadece yorum yazarının adını gösterecektir.

User role label shown next to their comment

Artık kullanıcı rolünü eklediğimize göre, onu şekillendirmenin ve temiz görünmesini sağlamanın zamanı geldi.

Kodumuza her kullanıcı rolü için bir CSS sınıfı ekledik, böylece bu CSS sınıflarını her bir kullanıcı rozetini farklı şekilde özelleştirmek için kullanabiliriz (yani farklı renkler vb.)

Başlangıç noktası olarak aşağıdaki örnek CSS’yi kullanabilirsiniz:

.comment-author-label { padding: 5px; font-size: 14px; border-radius: 3px; } .comment-author-label-editor { background-color:#efefef; } .comment-author-label-author { background-color:#faeeee; } .comment-author-label-contributor { background-color:#f0faee; } .comment-author-label-subscriber { background-color:#eef5fa; } .comment-author-label-administrator { background-color:#fde9ff; }

CSS’yi beğeninize göre ayarlamaktan çekinmeyin. Demo web sitemizde şöyle görünüyordu:

User role badges displayed with their comments

Umarız bu makale, WordPress’teki yorumların yanına kullanıcı rolü etiketi eklemeyi öğrenmenize yardımcı olmuştur. WordPress yorumlarında gravatarların nasıl tembel yükleneceğine dair rehberimizi de görmek isteyebilirsiniz.