Yeni Başlayanlar İçin En İyi Satış Ortaklığı Rehberi – Adım Adım

750 425 KreatifAjans

Bağlı kuruluş pazarlaması, blogunuzdan çevrimiçi para kazanmanın en popüler yollarından biridir. Blogunuzun para kazanma stratejisine sabit bir gelir akışı eklemenize olanak tanır. Yeni başlayanlar için bu bağlı kuruluş pazarlama kılavuzunda, bağlı kuruluş pazarlamasının nasıl çalıştığını ve hemen nasıl başlayacağınızı açıklayacağız.

Ultimate affiliate marketing guide for beginners

Affiliate Marketing nedir?

Tanım olarak, bağlı kuruluş pazarlaması, çevrimiçi bir perakendecinin (reklamveren), kullanıcılar ürünlerini tavsiye bağlantınızdan satın aldıklarında size bir komisyon ödediği bir tavsiye düzenlemesidir.

Tıklamalara veya görüntülemelere göre ödeme yapan diğer reklam türlerinin aksine, bağlı kuruluş pazarlaması bir EBM (edinme başına maliyet) veya CPL (olası satış başına maliyet) temelinde çalışır. Diğer bir deyişle, yalnızca birisi bir işlem yaptığında (yani ürünü satın aldığında veya ücretsiz deneme için kaydolduğunda) komisyon kazanırsınız.

Reklamveren için daha az risk olduğundan, bağlı kuruluş programları, Google AdSense veya diğer reklam türlerine kıyasla yayıncılara çok daha yüksek komisyonlar öder.

Bağlı kuruluş pazarlaması, daha uygulamalı bir yaklaşım gerektirir. Kullanıcılarınıza yardımcı olacağına inandığınız bir ürün veya hizmet bulmalısınız. Bundan sonra stratejik olarak blog yazılarınıza ve sitenizin diğer alanlarına eklemeniz gerekir, böylece kullanıcılar tavsiye bağlantınızı kullanarak ürünü satın alabilir.

Affiliate Marketing / Tracking Nasıl Çalışır?

Öncelikle tanıtmak istediğiniz bir firma veya ürün bulmalısınız. Blogunuzun konusuyla alakalı ve hedef kitleniz için yararlı olacağına inandığınız bir ürün veya hizmet seçmeniz gerekir. Seçtiğiniz ürün veya şirket bir ‘Tüccar’ olarak adlandırılacaktır.

Daha sonra, ortak programına katılarak şirketle ortaklık kurmanız gerekir. Bu sizi onların “Bağlı Şirketi” yapar. Bazı şirketler ayrıca ortaklar, ortaklar vb. Terimleri kullanır.

Ortak programına (Affiliate Programı da denir) katıldıktan sonra, benzersiz bir ortaklık kimliği alacaksınız. Ürünü tanıtmak için web sitenize eklediğiniz tüm bağlı kuruluş bağlantılarında bu bağlı kuruluş kimliğini kullanmanız gerekecektir.

Ürünü derinlemesine bir ürün incelemesi ekleyerek, makalelerinizde önererek, afiş reklamları görüntüleyerek, bir e-posta bülteni göndererek ve daha fazlasını yaparak tanıtabilirsiniz. Benzersiz kimliğinizle satıcı web sitesine gönderdiğiniz tüm trafik takip edilecektir.

Bir kullanıcı bir kez satın aldığında, bir komisyon kazanacaksınız. Ödemeniz, kazançlarınız genellikle 45 – 60 gün içinde belirli bir eşiğe ulaştığında yapılır.

Affiliate Marketing’e Nasıl Başlanır?

Öncelikle, doğru blog platformunu kullandığınızdan ve web sitenizde bağlı kuruluş pazarlama kampanyaları yürütmenize izin verildiğinden emin olmanız gerekir.

Örneğin, WordPress.com kullanıyorsanız, bağlanabileceğiniz ürün ve hizmetlerle ilgili bazı kısıtlamalar vardır. Daha fazla ayrıntı için WordPress.com ile WordPress.org karşılaştırmamıza bakın.

Öte yandan, kendi kendine barındırılan WordPress.org web sitesindeyseniz, istediğiniz herhangi bir bağlı kuruluş bağlantısını ekleyebilir ve bağlı kuruluş kampanyalarınızı verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.

Henüz bir web sitesi oluşturmadıysanız, hemen başlayabilirsiniz. Bir bloga nasıl başlayacağınıza dair adım adım kılavuzumuzdaki talimatları izleyin ve 30 dakikadan daha kısa bir sürede hazır olacaksınız.

Daha sonra, bir ifşa sayfası ekleyerek kullanıcılarınıza web sitenizden nasıl para kazandığınızı bildirmeniz gerekir. Kreatif Ajans’ın açıklama sayfasına bakın ve bunu şablon olarak kullanmaktan çekinmeyin.

Ayrıca blogunuza bir gizlilik politikası ve hizmet şartları sayfası eklemeniz gerekecektir.

Bunlar, her WordPress blogu için olması gereken sayfalar arasındadır. Sizi yalnızca gelecekte yasal sorunlardan kurtarmakla kalmaz, aynı zamanda hedef kitlenizle güven oluşturmanıza da yardımcı olurlar.

Tanıtılacak Satış Ortağı Ürün ve Hizmetlerini Bulma

Satış ortağı olarak ortak olabileceğiniz ürünleri ve şirketleri bulmanın birçok yolu vardır. İşte tanıtabileceğiniz ürünleri bulmanın en kolay yollarından bazıları.

1. Halihazırda kullandığınız ürünler için bir satış ortağı olun

Öncelikle, halihazırda kullandığınız ürün ve hizmetlere bakmanız ve faydalı bulmanız gerekir. Artıları ve eksileri zaten bildiğiniz için bu, kullanıcılarınızı ürün hakkında ikna etmenizi kolaylaştırır.

Daha sonra, ürünün web sitesine gitmeniz ve ‘Bağlı kuruluş programı’, ‘Ortaklar’ veya ‘Bağlı Kuruluşlar’ gibi terimleri aramanız gerekir. Birçok şirket, ürünlerini tanıtmak için aktif olarak bağlı kuruluş pazarlamacıları arıyor, bu nedenle web sitelerinin altbilgisine bağlı kuruluş sayfalarına bir bağlantı ekliyorlar.

Finding affiliate programs to join

2. Diğer blogların önerdiği ürünleri arayın

Ürünleri bulmanın bir başka yolu da sizinkine benzer diğer bloglara bakmaktır. Para kazanmak için bağlı kuruluş pazarlamasını kullanan birçok benzer blog bulabileceksiniz.

Ancak satış ortaklığı ürünlerini tanıttıklarını nasıl anlarsınız?

İlk olarak, web sitelerinde bariz ve kolayca fark edilebilen banner reklamları arayın. Farenizi banner reklama götürün ve tarayıcınızın durum çubuğunda bir bağlantı göreceksiniz.

finding affiliate links

Bu bağlantı genellikle bir bağlı kuruluş kimliğine sahip olacaktır. Satış ortağı kimliği, tüccarların hangi satış ortağının kendilerine trafik / satış gönderdiğini izlemelerine yardımcı olur.

Bazen bu bağlantılar dahili bağlantılar gibi görünebilir, ancak üzerlerine tıkladığınızda sizi bağlantıda bağlı kuruluş pazarlamacısının kimliği olan bir ürün web sitesine götürürler. Ayrıca içerikleri boyunca benzer bağlı kuruluş bağlantıları bulacaksınız.

3. Daha Büyük Ortaklık Ağlarına Katılın

Tanıtılacak ürünleri bulmanın bir başka yolu da bağlı kuruluş ağlarına katılmaktır. Bu web siteleri, bağlı kuruluş pazarlamacıları ve tüccarlar arasında aracı görevi görür.

Ortak olmak istediğiniz birçok ürün ve şirketin zaten bir bağlı kuruluş ağı kullandığını fark edeceksiniz. Bu, web sitenizde tanıtmaya başlayabileceğiniz birçok ürünü hızlı bir şekilde bulmanıza yardımcı olur.

4. Şirketlere Ulaşın

Bir ürünü gerçekten tanıtmak istiyor ancak bağlı kuruluş programı hakkında herhangi bir bilgi bulamıyorsanız, onlara e-posta yoluyla sorabilirsiniz.

Bazı şirketler bağlı kuruluş programlarını aktif olarak tanıtmıyor olabilir. Bir ortaklık programları varsa, sizi katılmaya davet edebilirler.

Affiliate Networks nedir? Neden Onlara Katılmalısınız?

Bağlı kuruluş ağları, siz (bağlı kuruluş pazarlamacı) ve tüccarlar (ürünlerini satmak isteyen şirketler) arasında aracı görevi görür.

Tüccarlar için, platformlarını ürünlerini listelemek, bağlı kuruluş trafiğini izlemek, bağlı kuruluşları yönetmek ve ödeme göndermek için bir hizmet olarak sunarlar.

Bağlı kuruluş pazarlamacıları için, ürünleri aramak, bağlı kuruluş olarak kaydolmak, kampanya performansınızı ve kazançlarınızı izlemek için kullanımı kolay bir platform sunarlar.

Aşağıda, katılabileceğiniz en popüler bağlı kuruluş ağlarından bazıları verilmiştir.

ShareaSale – Akla gelebilecek hemen hemen her kategori için birçok yüksek ücretli bağlı kuruluş ürününe sahip en büyük bağlı kuruluş ağlarından biri. Popüler WordPress barındırma şirketi WPEngine, iştiraklerini yönetmek için ShareASale’yi kullanıyor. WPEngine’in Ortaklık programı, bağlı ortaklık ortaklarına çok cömert bir ödeme sunar.
  • CJ Affiliate (Önceden, Comission Junction) – Kategorilere göre özenle düzenlenmiş ve kolayca aranabilir çok sayıda tüccar ve ürüne sahip başka bir üst düzey bağlı kuruluş ağı. GoDaddy, Expedia ve diğerleri gibi şirketler CJ kullanıyor.
  • ClickBank – Bu, farklı satıcılardan çeşitli kategorilerdeki dijital ürünleri satmak için büyük bir çevrimiçi pazardır. Kullanımı kolaydır ve yeni bağlı kuruluş pazarlamacıları için tonlarca öğrenme kaynağına sahiptir.
  • Amazon Associates – Amazon, milyonlarca ürünle dünyanın en büyük e-ticaret mağazasıdır. Ortaklık programına kaydolabilir ve insanları çevrimiçi alışverişleri için zaten kullandıkları bir web sitesine göndererek kazanmaya başlayabilirsiniz.
  • Hangi bağlı kuruluş ağlarına katılmalısınız?

    Tanıtmak istediğiniz ürünlerin bulunduğu bağlı kuruluş ağlarına katılmalısınız. Farklı ürünler için birden fazla bağlı kuruluş ağına katılabilirsiniz. Yukarıdaki tüm ağları ve birkaçını kullanıyoruz.

    Her zaman ağ programı politikalarını kontrol ettiğinizden emin olun. Ayrıca, tek tek ürünlerin ve satıcıların program politikalarını da incelemeniz gerekir. Bu size kazançlarınız, ödemeleriniz, ek teşvikleriniz ve daha fazlası hakkında net bir fikir verecektir.

    Kazançları Artırmak için Satış Ortaklığı İpuçları

    Artık temelleri ele aldığımıza göre, satış ortaklığından nasıl para kazanılacağına dair daha fazla ipucuna geçelim.

    1. Tanıtılacak iyi ürünleri ve şirketleri seçin

    Bağlı bir pazarlamacı olarak, önerdiğiniz ürünlerin geleceği üzerinde kontrole sahip değilsiniz. Bu nedenle, saygın şirketlerden en iyi ürünleri tavsiye ettiğinizden emin olmalısınız.

    Bunu yapmanın en iyi yolu, gerçekten kullandığınız ürün ve hizmetleri önermektir. Yararlı görünen bir ürün önermek istiyorsanız, daha fazlasını öğrenmek için onlarla iletişime geçmekten çekinmeyin.

    Güzelce sorarsanız, çoğu şirket, ürün veya hizmetlerini incelemek / test etmek için size memnuniyetle ücretsiz bir hesap veya kopya sunacaktır.

    2. Oldukça yararlı ve değerli içerik sunun

    WordPress sitenizin herhangi bir yerine bağlı kuruluş bağlantıları ve afişler ekleyebilirsiniz. Ancak, basitçe bağlantı eklemek, kullanıcılarınızı bu ürünleri gerçekten satın almaya ikna etmeyecektir.

    Ürün hakkında faydalı ve değerli bilgiler sunarak kullanıcılarınızı ikna etmeniz gerekiyor. Birçok bağlı kuruluş pazarlamacısı, bunu derinlemesine ürün incelemeleri, video incelemeleri, artıları ve eksileri olan ürün karşılaştırmaları ve daha fazlasını yazarak yapar.

    3. Hedef kitlenizi aklınızda tutun

    Ürünü seçerken web sitenizin hedef kitlesini ve ilgi alanlarını göz önünde bulundurun. Örneğin, bir moda blogu işletiyorsanız, hedef kitlenizin satın almak isteyeceği moda aksesuarlarını, kıyafetleri ve benzer ürünleri tanıtmak istersiniz.

    Ayrıca, daha yüksek komisyonlar sundukları için sadece ürün önermediğinizden emin olmalısınız. Bir kullanıcı sizin tavsiyenize göre bir ürün satın alırsa ve bu yararlı olmazsa, o zaman önerilerinize bir daha asla güvenmez.

    WordPress için Satış Ortaklığı Eklentileri ve Araçları

    Blogunuz büyüdükçe birçok farklı ürün öneriyor olacaksınız. Bu, tüm bağlı kuruluş bağlantılarını, afişleri ve web sitenizin her tarafına yayılan reklamları yönetmenizi zorlaştıracaktır.

    Neyse ki, yönetime yardımcı olmak için kullanabileceğiniz WordPress için mükemmel bağlı kuruluş pazarlama araçları ve eklentileri var.

    1. ThirstyAffiliates

    Siteniz büyüdükçe içeriğinize manuel olarak bağlantı eklemek oldukça zor hale gelir. Üründen her bahsettiğinizde URL’yi bağlı kuruluş kimliğinizle kopyalamanız ve WordPress’e yapıştırmanız gerekecektir.

    Burası ThirstyAffiliates’in yardımcı olabileceği yerdir. WordPress’e kolayca bağlı kuruluş bağlantıları eklemenizi sağlayan bir bağlı kuruluş bağlantı yönetimi eklentisidir.

    Ayrıca, uzun bağlı kuruluş bağlantılarını daha kullanıcı dostu olan gizlenmiş güzel bağlantılara dönüştürmenize olanak tanır.

    ThirstyAffiliates ayrıca, bağlı kuruluş gelirinizi önemli ölçüde artırmanıza yardımcı olabilecek, anahtar kelimeleri otomatik olarak bağlı kuruluş bağlantılarıyla değiştirme seçeneğine de sahiptir.

    2. AdSanity

    AdSanity, en iyi WordPress reklam yönetimi eklentisidir ve her bağlı kuruluş pazarlamacısının araç kutusu için sahip olması gereken bir eklentidir. WordPress sitenizden banner reklamlar oluşturmanıza ve bunları tek bir panodan yönetmenize olanak tanır.

    AdSanity ayrıca WordPress yayınlarınıza, sayfalarınıza ve kenar çubuğu widget’larınıza reklam eklemeyi kolaylaştırır. Google AdSense reklamları ve afişleri gibi üçüncü taraf reklamlarınızı yönetmek için de kullanabilirsiniz. Ayrıntılı talimatlar için, AdSanity ile WordPress’te reklamların nasıl yönetileceğine ilişkin kılavuzumuza bakın.

    3. MonsterInsights

    MonsterInsights, WordPress için en iyi Google Analytics eklentisidir. Kullanıcılarınızın nereden geldiğini ve web sitenizdeyken ne yaptıklarını görmenizi sağlar.

    Ayrıca, Google Analytics kullanarak giden bağlı kuruluş bağlantılarınızı izlemenize yardımcı olur. Bu, hangi bağlı kuruluş bağlantılarının daha sık tıklandığını bulmanızı ve kaçırılan fırsatları keşfetmenize yardımcı olur.

    Daha fazla araca mı ihtiyacınız var? WordPress için en iyi bağlı kuruluş pazarlama araçları ve eklentilerinin tam listesine bakın.

    Yeni başlayanlar için bu nihai bağlı kuruluş pazarlama kılavuzunun, bağlı kuruluş pazarlamacısı olmayı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Web sitenize daha fazla ziyaretçi çekmek için nihai WordPress SEO rehberimizi de görmek isteyebilirsiniz.