Yeni Başlayanlar İçin WordPress’te 301 Yönlendirmeleri Oluşturma Kılavuzu (Adım Adım)

750 425 KreatifAjans

WordPress’te bir yönlendirme oluşturmaya mı çalışıyorsunuz? Yönlendirmenin ne olduğundan ve neden önemli olduğundan emin değil misiniz? Endişelenmeyin, sizi bu yeni başlayanlar için WordPress yönlendirmeleri kılavuzunda ele aldık, yönlendirmenin ne olduğunu, WordPress’te nasıl yeniden yönlendirme oluşturacağınızı, neden ihtiyacınız olduğunu ve yönlendirmeleri ne zaman kullanmanız gerektiğini ele alacağız.

Hazır? Başlayalım.

Website Redirects

WordPress’te Yönlendirme nedir?

Yönlendirme, web sitenizin okuyucunuzun tarayıcısına hızlı bir mesaj göndermesinin ve ziyaret etmek istedikleri sayfanın taşındığını, böylece tarayıcılarının onları otomatik olarak seçtiğiniz yeni sayfaya yönlendirebildiğini söylemenin bir yoludur.

301 yönlendirmesi, 302 yönlendirmesi, 307 yönlendirmesi gibi çeşitli farklı yönlendirme türleri vardır.

Bununla birlikte, bu makaleyi basit ve kullanışlı tutmak için, yalnızca en önemli olan 301 yönlendirmelerini ele alacağız.

Kullanım senaryosunu anlayarak bunun neden önemli olduğuna bir göz atalım.

WordPress’te ne zaman 301 yönlendirmesine ihtiyacınız var?

301 yönlendirmelerini kullanmanın birincil nedeni, sitenizin veya sitenizdeki bir sayfanın taşınması ve bunun yerine kullanıcıyı yeni bir sayfaya yönlendirmek istemenizdir.

Bu makale fikri, okuyucularımızdan biri bizden kullanıcıları eski bir gönderiden yeni bir gönderiye yönlendirmenin bir yolunu istediğinde bize geldi.

– Yeni içerik lehine bir gönderiyi veya sayfayı silmeyi planlarken bir yönlendirme oluşturmanız gerekir.

– Gönderinizin veya sayfanızın kalıcı bağlantılarını değiştirmeyi planlarken bir yönlendirme oluşturmanız gerekir.

Neden? Çünkü yönlendirme oluşturmamak, kullanıcılarınızın 404 bulunamadı hatası görmesine neden olacaktır. Bu sadece kullanıcılar için kötü değil, aynı zamanda sitenizin SEO’sunu da etkileyebilir ve arama motoru sıralamanıza zarar verebilir.

İşte o zaman 301 yönlendirmeleri çok önemli hale gelir.

Arama motorlarına ve kullanıcınızın tarayıcısına ulaşmaya çalıştıkları sayfanın kalıcı olarak yeni bir yere taşındığını söylemenizi sağlar.

Bu, tüm eski sayfanızın trafiğinin ve geri bağlantı (SEO) güçlerinin yeni sayfaya aktarılmasına olanak tanır.

Artık yeniden yönlendirmelerin neden ve ne zaman olduğunu ele aldığımıza göre, mevcut farklı yöntemleri kullanarak WordPress’te nasıl 301 yönlendirmeleri oluşturabileceğinizi inceleyelim.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

WordPress’te Yönlendirmeler Nasıl Oluşturulur (Eklentiler kullanılarak)

301 yönlendirmelerini oluşturmak ve yönetmek için daha kolay bir yaklaşım, birçok WordPress yönlendirme eklentisinden birini kullanmaktır. Bu, tek bir kod satırı yazmadan yeniden yönlendirmeler yapmanızı sağlar.

1. Yönlendirme

WordPress’te yeniden yönlendirme eklemenin ve yönetmenin en basit yolu, Yeniden Yönlendirme eklentisini kullanmaktır. Eklentiyi kurun ve etkinleştirin. Etkinleştirildikten sonra, yönlendirmelerinizi ayarlamak için Araçlar »Yönlendirme’yi ziyaret edin.

Setting up WordPress redirects using Redirection plugin

Yeniden yönlendirme eklentisi yalnızca yeniden yönlendirmeleri ayarlamanıza izin vermekle kalmaz, aynı zamanda WordPress sitenizdeki 404 hatalarını bulmanıza da yardımcı olur. Daha sonra bu URL’leri uygun bir hedefe yeniden yönlendirebilirsiniz. 404 sayfalarını nasıl izleyeceğiniz ve bunları WordPress’te nasıl yönlendireceğinizle ilgili bu eğiticiye bakın.

2. Sayfa Bağlantıları

Bazen bir gönderiyi / sayfayı saklamak isteyebilir, ancak onu başka bir yazıya veya sayfaya yönlendirebilirsiniz. Bu, Sayfa Bağlantılarının kullanışlı olduğu yerdir. Bu basit eklenti, yayın düzenleme ekranınıza, kullanıcılarınıza göndermek istediğiniz yeni konumun adresini girebileceğiniz bir meta kutu ekler.

Adding redirect link in post editor

3. Basit 301 Yönlendirmeleri

Kullanımı kolay bir başka eklenti ise Simple 301 Redirects. Adından da anlaşılacağı gibi, 301 Yönlendirmelerini basitleştirir. Eklentiyi kurup etkinleştirmeniz ve ardından URL’lerinizi eklemek için Ayarlar »301 Yönlendirmeler’i ziyaret etmeniz yeterlidir.

Adding redirects using Simple 301 Redirects plugin for WordPress

Şimdi bir WordPress eklentisi kullanarak 301 yönlendirmeleri ayarlamak kolaydır, bazı küçük performans aksaklıkları vardır. WordPress barındırma sağlayıcınıza bağlı olarak, WordPress yönlendirmeleriniz birkaç mikrosaniye ile biraz daha yavaş olabilir.

Yönlendirmelerinizi daha hızlı hale getirmek istiyorsanız, bunu kod yöntemini ve .htaccess dosyasını kullanarak yapabilirsiniz.

.Htaccess kullanarak WordPress’te 301 Yeniden Yönlendirmeleri Ayarlama

Web sunucusu yapılandırma dosyası.htaccess’i kullanarak, WordPress kullanıcıları hızlı olan 301 yeniden yönlendirmeleri ayarlayabilir.

Lütfen .htaccess kodunuzdaki küçük bir hatanın WordPress sitenizi erişilemez hale getirebileceğini ve Dahili Sunucu Hatası göstermeye başlayabileceğini unutmayın.

Bu nedenle, herhangi bir değişiklik yapmadan önce .htaccess dosyanızı yedeklemeniz önemlidir.

.Htaccess dosyanızı düzenlemek için, bir FTP istemcisi kullanarak web sitenize bağlanmanız gerekecektir. .Htaccess dosyası, WordPress sitenizin kök dizininde bulunur.

Burada .htaccess dosyanızı göremiyorsanız, FTP istemcinizi gizli dosyaları göstermeye zorlamanız gerekir. (WordPress sitenizde neden.htaccess dosyasını bulamadığınızı öğrenin.)

.Htaccess dosyasını Not Defteri gibi herhangi bir düz metin düzenleyicide düzenleyebilirsiniz.

İşte eski bir gönderiyi ziyaret eden bir kullanıcıyı yeni bir gönderiye göndermeye çalıştığımız basit bir yönlendirme.

RewriteEngine On Redirect 301 /a-very-old-post/ http://yoursite.com/a-very-new-post/

Yukarıdaki kodu tercihen .htaccess dosyanızın sonuna ekleyebilirsiniz.

Bu kadar. Bu yeni başlayanlar için WordPress yönlendirmeleri oluşturma kılavuzunun sitenizde yeniden yönlendirmeler kurmanıza yardımcı olacağını umuyoruz.

WordPress için bu en kullanışlı 9.htaccess püf noktasını da kontrol etmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.