Yeni Başlayanlar İçin WordPress’te Çalışma Saatleri Ekleme Kılavuzu

750 425 KreatifAjans

Çalışma saatlerinizi WordPress sitenizde görüntülemek ister misiniz? Çalışma saatlerinizi web sitenizde görüntülemek, müşterilerin randevu almasına veya ziyaretlerini buna göre planlamasına yardımcı olabilir. Bu makalede, işletmenizin çalışma saatlerini WordPress’e nasıl ekleyeceğinizi göstereceğiz.

Adding opening hours for your business in WordPress

Yapmanız gereken ilk şey, İşletme Profili eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. (Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın)

Etkinleştirmenin ardından eklenti, WordPress yönetici menünüze İşletme Profili etiketli yeni bir menü öğesi ekleyecektir. Devam edin ve üzerine tıklayın, böylece eklentinin ayarlar sayfasına gidebilirsiniz.

Business profile settings page

Eklenti, işletme bilgilerinizi schema.org zengin snippet biçiminde göstermenize olanak tanır. Bu, Google gibi arama motorlarının bu bilgileri okuyabileceği, anlayabileceği ve arama sonuçlarında kullanabileceği anlamına gelir.

Öncelikle işletme türünüzü seçmeniz gerekir. Varsayılan olarak, eklenti organizasyonu kullanacaktır. İhtiyacın olursa bunu değiştirebilirsin.

Bundan sonra işletme adınızı ve adresinizi vermeniz gerekir. Adresi göstermek için Google Haritalar’ı da kullanabilirsiniz.

‘Harita koordinatlarını al’ bağlantısını tıklamanız yeterlidir ve eklenti girdiğiniz adresi kullanarak koordinatları getirir.

Google Haritalar özelliğini kullanmak için bir Google Haritalar API Anahtarı almanız gerekecek. Web siteniz için nasıl edineceğinize ilişkin talimatlar eklentiye dahil edilmiştir.

Ardından, telefon numaranızı girmeniz ve iletişim sayfasını seçmeniz gerekir. Bir iletişim sayfası, WordPress sitenizde iletişim formu olan herhangi bir sayfa olabilir.

Henüz bir iletişim formunuz yoksa, WordPress’te nasıl bir iletişim formu oluşturacağınıza dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Ayrıca iş e-posta adresinizi de ekleyebilirsiniz. Ancak bu, o e-posta adresine daha fazla spam alacağınız anlamına gelir.

Son olarak, ‘Program’ bölümünün altında çalışma saatlerinizi seçebilirsiniz. Açık olduğunuz günler için kutuları işaretlemeniz ve ardından açılış saatlerini seçmeniz yeterlidir.

Enter opening hours for your business

Ayarlarınızı kaydetmek için değişiklikleri kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

WordPress Web Sitenizde Çalışma Saatlerini Gösterme

İşletme Profili eklentisi, açılış saatlerini ve işletme profilinizi iki şekilde görüntülemenizi sağlar.

İlk seçenek, widget’ı kullanmaktır. Görünüm »Widget’lar sayfasına gidin ve bir kenar çubuğuna ‘Kişi Kartı’ widget’ını ekleyin.

Contact card widget to show business opening hours

Ardından, web sitenizde görüntülemek istediğiniz öğelerin yanındaki kutuyu işaretleyin.

Widget ayarlarınızı saklamak için kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

Artık işletme bilgilerinizi ve çalışma saatlerinizi gösteren widget’ı görmek için web sitenizi ziyaret edebilirsiniz.

Business info and opening hours in WordPress

İkinci seçenek, herhangi bir WordPress gönderisinde veya sayfasında kısa kod [contact-card] kullanmaktır. Eklemek, tam işletme profilinizi gösterecektir.

İşletme profilinizdeki belirli öğeleri göstermek için özniteliklerle birlikte kısa kodu da kullanabilirsiniz. Örneğin:

[contact-card show_opening_hours=1]

Bu kısa kod, yalnızca işletmeniz için açılış saatlerini gösterecektir. Kısa kodların tam listesi için eklentinin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu makalenin, çalışma saatlerinizi WordPress sitenize eklemenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, iş web siteleri için WordPress eklentilerine sahip olması gereken 24 uzman seçimimizi de görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.