Yeni Başlayanlar İçin WP Süper Önbelleği Nasıl Kurulur ve Kurulur

750 425 KreatifAjans

Arama motorları, site hızını arama sıralamasında önemli bir faktör olarak görür. Bu nedenle Kreatif Ajans’da site yükleme hızını optimum düzeye çıkarmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Bunu yaparken, web sitemizi önbelleğe almanın site hızını artırmamıza ve trafikteki büyük artışları dengelememize yardımcı olduğunu fark ettik. Web sitemizin performansını artırmak için W3 Total Cache kullanıyoruz. Ancak okuyucularımızın çoğu bize WP Süper Önbelleği nasıl kurup kuracağımızı sordu. Bu nedenle, bu kılavuzda size WP Süper Önbelleği nasıl kuracağınızı ve doğru şekilde kuracağınızı göstereceğiz.

Not: Hem W3 Total Cache hem de WP Super Cache harika eklentilerdir. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak birini veya diğerini kullanmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Yapmanız gereken ilk şey, WP Super Cache eklentisini kurmak ve etkinleştirmektir (eğitim: WordPress eklentisi nasıl kurulur). Etkinleştirmenin ardından, WP Super Cache, şu anda web sitenizde önbelleğe alma işleminin etkinleştirilmediğini size bildirecektir.

WP Süper Önbelleği Kurmak – Kolay Yol

Önbelleği etkinleştirmek için Ayarlar »WP Süper Önbellek seçeneğine gidin. Kolay sekmesinin altında, Önbelleğe Alma’yı açın ve güncelleme durumu düğmesine basın.

Turning on Cache in WP Super Cache for WordPress

Önbelleği açtıktan sonra, çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için test önbelleği düğmesine tıklayın. WP Super Cache, WordPress sitenizi iki kez getirir ve her iki sayfanın zaman damgalarını karşılaştırır. Her iki zaman damgası da eşleşirse, bu, önbelleğe almanın şu anda sitenizde çalıştığı anlamına gelir.

WP Süper Önbellek Gelişmiş Kurulum

WP süper önbellek güçlü bir eklentidir ve birçok gelişmiş seçenekle birlikte gelir. Bu seçenekler sitenizin performansını daha da artırabilir. Gelişmiş seçeneklerle WP Süper Önbelleği kurmak için, Ayarlar »WP Süper Önbellek’e gidin ve Gelişmiş sekmesine tıklayın.

Advance set up for WP Super Cache

Önbelleğe Almayı Etkinleştir
Öncelikle, hızlı erişim için Önbellek bu web sitesine ulaşır yazan kutuyu işaretleyin. Bunun altında üç önbelleğe alma seçeneği göreceksiniz. Varsayılan olarak WP Super Cache, önbellek dosyalarını sunmak için PHP kullanır. Bununla birlikte, önbellek dosyalarını sunmak için PHP’yi kullanmak, özellikle paylaşılan barındırma ortamlarında yoğun kaynak gerektirebilir. Bu nedenle, önbellek dosyalarını sunmak için mod_rewrite kullanmayı denemenizi tavsiye ederiz. Bundan sonra aşağı kaydırın ve bu ayarları kaydetmek için güncelleme durumu düğmesine basın.

WP Süper Önbellek şimdi size mod_rewrite kurallarının güncellenmesi gerektiğine dair bir bildirim ve muhtemelen çöp toplama planlaması hakkında başka bir bildirim gösterecek. Sayfayı aşağı kaydırın ve eklenmesi gereken mod_rewrite kurallarını göreceksiniz. Bu kuralları güncellemek için Mod_Rewrite Kurallarını Güncelle düğmesine tıklayın. Mod_rewrite kuralları güncellendikten sonra bu bölüm yeşile dönecektir.

Çöp toplamayla ilgili uyarıyı çözmek için, gelişmiş ayarlar sayfasında Son Kullanma Süresi ve Çöp Toplama bölümüne gidin ve sunucunuzda önbelleğe alınmış dosyaların çöp toplama için bir zaman ve sıklık ayarlayın.

Scheduling garbage collection and setting cache expiration

WP Süper Önbelleğinde Sıkıştırmayı Etkinleştir : Sıkıştırma, WP Süper Önbelleğin önbelleğe alınmış dosyaları sıkıştırılmış dosyalar olarak sunmasına izin verir. Bu dosyalar, daha küçük boyutları nedeniyle kullanıcı tarayıcıları tarafından hızlı bir şekilde indirilir. Sıkıştırmayı etkinleştirmek için, ziyaretçilere daha hızlı sunulmaları için Sayfaları sıkıştır yazan kutuyu işaretlemeniz yeterlidir.

WP Super Cache ile CDN kurma

Çoğu içerik web sitesi, her bir sayfa isteğinde çok sayıda statik dosya sunar. Bu dosyalar JavaScripts, resimler, stil sayfaları, vs.’dir. PHP tarafından dinamik olarak oluşturulan WordPress gönderilerinizden farklı olarak, bu dosyalar bir İçerik Dağıtım Ağı (CDN) kullanılarak sunulabilir. CDN’nin ne olduğunu veya neden bir CDN’ye ihtiyacınız olduğunu bilmiyorsanız, ” What the Heck is a CDN ” infografiğimizi incelemelisiniz.

Kreatif Ajans’da MaxCDN kullanıyoruz. Neden MaxCDN kullanıyoruz konulu planımızı okuyabilirsiniz. MaxCDN’yi kurma konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, MaxCDN for WordPress’in nasıl kurulup kurulacağına dair zaten bir eğitimimiz var. Öğretici, W3 Total önbelleğini kullanır, ancak temel kavram aynıdır.

CDN’yi WP Super Cache ile kurmak için CDN sekmesine tıklayın ve CDN Desteğini Etkinleştir seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin. Site dışı URL’nizi girin; bu, çekme bölgenizin url’si olacaktır. Örneğin, http://cdn.wpbeginner.com

MaxCDN'yi WP Super Cache ile kurma

Ek CNAME’ler alanına, çekme bölgeniz için oluşturduğunuz diğer CNAME’leri girin. Örneğin, http://cdn1.wpbeginner.com, http://cdn2.wpbeginner.com, http://cdn3.wpbeginner.com

Son olarak, “karışık içerik” hatalarından kaçınmak ve değişiklikleri kaydetmek için https URL’lerini atla yazan kutuyu işaretleyin. Artık web siteniz bir CDN’den statik içerik sunmaya hazırdır.

WP Süper Önbelleği ile Statik Bir Site Sunun

WP Super Cache’deki ön yükleme modu, tüm yayınlarınız ve sayfalarınız için süper önbellek statik dosyalar oluşturmanıza ve statik bir web sitesi sunmanıza olanak tanır. Neden bunu yapmak istesin diye sorabilirsiniz.

Sunucu kaynaklarını korumak için.
Artık güncellenmeyen eski bir siteye hizmet vermek için.
Yalnızca statik içerik sunarak site hızını artırmak.

Bunlar sadece birkaç nedendi, ancak PHP süreçlerini tamamen devre dışı bırakmak isteyebileceğiniz daha birçok neden ve durum olabilir. Endişelenmeyin, WordPress’iniz normal çalışacak ve içeriğinizi WordPress ile yine de yönetebileceksiniz.

Preload WP Super Cache and Serve Static Files

Ön yükleme önbellek dosyalarını yenile seçenekleri varsayılan olarak sıfıra ayarlanacaktır, gereken minimum süre en az 30 dakikadır. Tüm WordPress sitenizi önceden yüklemek biraz zaman alır ve sunucunuzda çok fazla kaynak tüketir. Önbelleği manuel olarak yenilemediğiniz sürece statik dosyalarınızın süresinin sona ermesini istemiyorsanız, 0 olarak bırakabilirsiniz.

Bu kılavuzun, WordPress blogunuzda WP Super Cache kurmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Eklentiye özel destek için, lütfen tüm sorularınızı eklenti yazarının WordPress destek forumlarına gönderin. WordPress desteğini doğru bir şekilde nasıl isteyeceğiniz ve alacağınızla ilgili kılavuzumuzu okuyun.

Diğer geri bildirim ve sorular için lütfen aşağıya bir yorum bırakın.