Yeni Başlayanlar Kılavuzu: Kaçınılması Gereken En Yaygın 26 WordPress Hatası

750 425 KreatifAjans

Bir WordPress web sitesi oluştururken herkes hata yapar. Ancak her hata, büyümenize yardımcı olan bir öğrenme fırsatıdır.

Yıllar içinde, binlerce WordPress kullanıcısının web sitelerini ve bloglarını başlatmasına yardımcı olduk. Kendi web sitelerimizi kurarken ve başkalarına yardım ederken, bazı yaygın WordPress hatalarından kaçınmayı öğrendik.

Zamandan, paradan tasarruf etmemize ve işimizi daha etkili bir şekilde büyütmemize yardımcı oldu.

Bu yazıda, bu deneyimleri sizinle paylaşacağız, böylece bu yaygın WordPress hatalarından kaçınabilirsiniz.

Amaç, kendi web sitenizi oluştururken başkalarının hatalarından ders almanıza yardımcı olmaktır.

Common WordPress mistakes to avoid

1. Yanlış Platformu Seçmek

Choosing the right WordPress

İnsanların başlarken yaptığı en büyük hata, yanlış blog platformunu seçmektir. Temel olarak, iki tür WordPress vardır. Birincisi, bir blog barındırma hizmeti olan WordPress.com ve ardından herkesin sevdiği ünlü, kendi kendine barındırılan WordPress platformu olan WordPress.org var.

Kendi kendine barındırılan WordPress.org ile başlamalısınız çünkü ihtiyacınız olan tüm özelliklere kutudan çıkarırsınız.

Daha fazla bilgi edinmek için, iki platformun yan yana karşılaştırıldığı WordPress.com ile WordPress.org arasındaki makalemize bakın.

2. İhtiyacınız Olandan Fazlasını Satın Alma

Bir WordPress web sitesine başlamak için bir alan adına ve WordPress barındırmaya ihtiyacınız var.

Buradaki zorluk, pek çok alan adı kayıt kuruluşunun diğer hizmetleri daha üst satış yapmaya çalışmasıdır. Bu, yeni başlayan küçük işletme sahiplerinin kafasını karıştırır.

Eklenti hizmetleri gizlilik koruması, ekstra e-posta hesapları, güvenlik hizmetleri ve daha fazlasını içerebilir.

Upselling services

Tüm bunları atlayabilir ve işinizi büyütmeye harcamak için para biriktirebilirsiniz. Daha sonra bu hizmetlere ihtiyacınız olduğuna karar verirseniz, bunları her zaman barındırma şirketinizden satın alabilirsiniz.

Ayrıca web siteniz için doğru barındırma planını seçmeniz gerekir. Yeni başlayan web sitelerinin% 90’ı için, paylaşılan bir barındırma hesabı sizi harekete geçirmek için oldukça yeterlidir.

Bluehost kullanmanızı öneririz. Dünyanın en büyük hosting şirketlerinden biridir ve resmi olarak WordPress tarafından tavsiye edilir.

Kreatif Ajans kullanıcılarına hosting + free domain ve SSL sertifikasında indirim sunuyorlar. Temel olarak, ayda 2,75 ABD dolarına başlayabilirsiniz.

→ Bu Özel Bluehost Teklifini Almak İçin Buraya Tıklayın ←

İşletmeniz büyüdükçe, barındırma planınızı yükseltmeyi veya yönetilen bir WordPress barındırma şirketine geçmeyi seçebilirsiniz.

Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress web sitesinin maliyeti ve web sitenizi oluştururken nasıl tasarruf edeceğiniz hakkındaki kılavuzumuza bakın.

3. Otomatik Yedeklemeleri Ayarlamama

Automated backups

Her yıl milyarlarca dolar değerinde zarar veri kaybından kaynaklanmaktadır. İnternetteki hemen hemen her web sitesi kazalara, hırsızlığa, bilgisayar korsanlığı girişimlerine ve diğer felaketlere eğilimlidir.

Bu tehditlere karşı en güçlü savunma hattınız otomatik yedeklemedir. Yedekleme olmadan, tüm WordPress verilerinizi kaybedebilirsiniz ve onu kurtarmak çok zor olabilir (hatta bazen imkansız).

Pek çok kişinin, sırf güncel bir yedeği olmadığı için tüm web sitelerini kaybettiğini gördük.

Yedeklemeleri ayarlamak son derece kolaydır ve piyasada bulunan mükemmel WordPress yedekleme eklentileri vardır. Bu yedekleme eklentilerinden birini kurduğunuzda, sizin için otomatik olarak yedeklemeler oluştururlar.

Bu hatanın ikinci kısmı, yedekleme dosyalarını uzak bir konumda depolamak değil. Birçok kişi WordPress yedeklerini web barındırma sunucularında saklar. Web sitesi verilerini kaybederlerse yedekleri de kaybederler.

Yedeklerinizi Google Drive, Dropbox vb. Bulut depolama hizmetinde depoladığınızdan emin olun. UpdraftPlus gibi yedekleme eklentileri bunu sizin için otomatik olarak yapabilir.

4. Google Analytics Kurmama

Google Analytics

İşinizi güvenle büyütmek istiyorsanız, insanların web sitenizi nasıl bulup kullandıklarını bilmeniz gerekir. Google Analytics’in yardımcı olabileceği yer burasıdır.

WordPress için en popüler Google Analytics eklentisi olan MonsterInsights’ı kullanmanızı öneririz. Kurulum sırasında size zaman kazandırır ve önemli istatistikleri doğrudan WordPress panonuzun içinde gösterir.

MonsterInsights Pro’yu istemiyorsanız, başlayabileceğiniz ücretsiz bir MonsterInsights sürümü de vardır.

5. İletişim Formu Oluşturmama

Contact page

Bir iletişim formu oluşturmamak, birçok yeni başlayan kişinin yaptığı kolayca önlenebilir bir hatadır. İletişim formu olmadan, web sitenizin ziyaretçileri sizinle iletişim kuramaz ve bu, önemli fırsatları kaybetmenize neden olabilir.

Hemen hemen her popüler web sitesinde bir iletişim sayfası göreceksiniz. Her web sitesinin sahip olması gereken en önemli sayfalardan biridir.

WordPress yerleşik bir iletişim formu ile gelmez, ancak kullanabileceğiniz birçok harika WordPress iletişim formu eklentisi vardır.

2 milyondan fazla web sitesi tarafından kullanılan popüler WPForms eklentisinin ücretsiz sürümü olan WPForms Lite’ı kullanmanızı öneririz.

WordPress’te bir iletişim formunun nasıl oluşturulacağına ilişkin ayrıntılı talimatlarımızı görebilirsiniz.

6. E-posta Listesi Oluşturmama

Email list

Web sitenizi ziyaret edenlerin% 70’inden fazlasının bir daha asla geri gelmeyeceğini biliyor muydunuz?

E-posta listenizi oluşturmuyorsanız, temelde sitenizi terk eden her web sitesi ziyaretçisiyle para kaybediyorsunuzdur. Web sitesi ziyaretçilerini e-posta abonelerine dönüştürmek, bu kullanıcıları web sitenize geri getirmenize olanak tanır.

Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için, bir e-posta listesi oluşturmanın neden önemli olduğu hakkındaki makalemize bakın.

E -posta listenizi oluşturmak için bir e-posta pazarlama hizmetine ihtiyacınız olacak. Yeni başlayanlar için uygun bir platforma sahip piyasadaki en iyi e-posta pazarlama şirketlerinden biri oldukları için Constant Contact’ı kullanmanızı öneririz.

Adım adım talimatlar için, bir e-posta haber bülteninin nasıl başlatılacağına ilişkin eksiksiz eğitimimize bakın.

7. Doğru WordPress Temasını Seçmemek

WordPress themes

WordPress’e yeni başlayanların karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, web siteleri için doğru tasarımı seçmektir.

Binlerce WordPress temasıyla, ortalama bir yeni başlayan, doğru olanı seçmeden önce birden fazla temayı dener ve bu süreç, kullanıcının web sitesini birden çok kez yeniden oluşturmasına bile yol açabilir.

Bundan kaçınmak için, en baştan doğru WordPress temasını seçmenizi ve ardından ona bağlı kalmanızı öneririz.

Bu, web sitenizin ziyaretçilerinin web sitenize, markanıza ve benzersiz tarzına aşina olmasını sağlar. Tasarımınızın tutarlılığı ve sürekliliği, marka bilinirliği ve bilinirliği üzerinde büyük bir etki yaratır.

Sık sık okuyucular tarafından bize sorulur, sadece işe yarayan bir temayı nasıl seçebiliriz?

Tasarım söz konusu olduğunda, sadeliği parıltıya tercih ederiz. Sadece bizim için değil, birçok başarılı çevrimiçi işletme için gerçekten iyi çalıştı.

Aşağıdaki öğelere dikkat eden harika görünümlü ancak basit bir WordPress teması seçmeniz gerekiyor:

  • Tüm cihazlarda (masaüstü, mobil ve tabletler) eşit derecede iyi görünmelidir.
  • İhtiyaçlarınıza uyarlanması kolay ve esnek olmalıdır.
  • Popüler eklentiler ve WordPress sayfa oluşturucularla çalışmalıdır.
  • Performans ve hız için optimize edilmelidir.
  • Artık teknik bilgisi olmayan bir kullanıcı olarak tüm bunları kendi başınıza kontrol edemeyebileceğinizi anlıyoruz. Bu durumda, StudioPress, Themify veya Astra Theme gibi en iyi ticari WordPress tema mağazalarından bir tema seçmenizi öneririz.

    Daha fazla öneriye ihtiyacınız varsa, farklı kategorilerdeki en iyi WordPress temalarını tek tek seçtiğimiz bu tema vitrinlerine göz atın.

    En iyi WordPress blog temaları
  • En iyi WordPress iş temaları
  • En iyi basit WordPress temaları
  • En iyi çok amaçlı WordPress temaları
  • 8. WordPress Güncellemelerini Gözardı Etmek

    Ignoring WordPress updates

    Sitelerine güncelleme yüklemeyen birçok yeni başlayan ve hatta deneyimli WordPress kullanıcısı gördük. Çoğu, bunu yapmanın hatalara neden olacağına ve sitelerini bozabileceğine inanıyor.

    Bu doğru değil.

    Web sitenizi bozmadan WordPress’i kolayca ve güvenle güncelleyebilirsiniz. WordPress’i güncellemeyerek, eski yazılımları kullanırken web sitenizi güvenlik ihlallerine karşı savunmasız bırakırsınız.

    Sadece WordPress değil, WordPress temanız ve eklentileriniz de düzenli olarak hata düzeltmeleri, güvenlik yamaları ve yeni özellikler için güncellemeler yayınlar.

    Daha fazla ayrıntı için, WordPress’i nasıl güvenli bir şekilde güncelleyeceğinizle ilgili kılavuzumuza bakın.

    9. Web Sitenizi SEO İçin Optimize Etmemek

    Optimize WordPress SEO

    Pek çok WordPress kullanıcısı, konu web sitelerini tanıtmaya geldiğinde en iyi tahminlerine güveniyor. Bazıları SEO’yu tamamen görmezden gelirken bazıları gönülsüzce yapar.

    SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), arama motorlarında daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olur, böylece daha fazla kullanıcı web sitenizi bulabilir.

    Arama motorları, çoğu web sitesi için en büyük trafik kaynağıdır. SEO, çevrimiçi işletmenizin başarısı için çok önemlidir.

    Yeni başlayanlar için web sitenizi SEO için doğru şekilde optimize etmenize yardımcı olacak adım adım WordPress SEO rehberimiz var.

    10. Kategorileri ve Etiketleri Düzgün Kullanmamak

    Categories vs Tags

    Diğer bir büyük hata, kategorileri ve etiketleri doğru kullanmamaktır. Bazı kullanıcılar, etiketleri kullanmaları gereken kategorileri kullanır ve bunun tersi de geçerlidir.

    Düzinelerce kategoriye sahip ve hiç etiketi olmayan web siteleri gördük. Yüzlerce etiket kullanan ve hiç kategori içermeyen web siteleri gördük.

    Temel olarak kategoriler, web sitenizin içindekiler tablosudur. Web siteniz bir dosya dolabı olsaydı, kategoriler çekmeceleri olurdu.

    Öte yandan, etiketler dizin sayfası gibidir. Web siteniz bir dosya dolabı olsaydı, etiketler tek tek dosya klasörlerindeki etiketler olurdu.

    Daha ayrıntılı bir açıklama için, maksimum SEO avantajı için kategorilere ve etiketlere ve bunların WordPress’te nasıl doğru şekilde kullanılacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

    11. Yazı ve Sayfaları Düzgün Kullanmamak

    Posts vs Pages - What's the difference?

    Bazen yeni başlayan WordPress kullanıcıları, önemli web sitesi sayfaları oluşturmak için gönderileri kullanır. Benzer şekilde, bazı kullanıcılar bunun yerine yazı kullanmaları gerektiğinde makaleler için sayfalar kullanırlar.

    Birçok kullanıcı, web sitelerinin yönetilmesi zorlaştığında bir süre sonra hatalarının farkına varır.

    Temel olarak sayfalar, hakkında, iletişim, gizlilik politikası vb. Gibi çok sık değişmeyen statik sayfalar içindir.

    Öte yandan gönderiler, haberler, güncellemeler, makaleler ve bloglar gibi zamana dayalı içerik içindir.

    Gönderiler ile sayfalar arasındaki fark ve onlarla neler yapabileceğiniz hakkında eksiksiz kılavuzumuza bir göz atın.

    12. Doğru URL Yapısını Seçmeme (Kalıcı Bağlantılar)

    Choosing the right permalinks structure

    Web siteniz için doğru URL ayarlarını (kalıcı bağlantı yapısı) seçmek gerçekten önemlidir. URL yapınızı daha sonra değiştirmek kolay değildir ve web sitenizin trafiği üzerinde önemli bir etkisi olabilir.

    WordPress yönetici alanınızdaki Ayarlar »Kalıcı bağlantılar sayfasına gitmenizi ve URL’de gönderi adınızı gösteren bir URL yapısı seçmenizi öneririz.

    13. Web Sitesi Hızını ve Performansını Gözardı Etmek

    Website speed and performance

    İnsanın dikkat süresi hızla düşüyor ve kullanıcılar anında tatmin istiyor. Daha hızlı internet bağlantılarıyla, kullanıcılarınız fazladan birkaç saniyelik sayfa yükleme süresinin aşırı derecede yavaş olduğunu görecektir.

    Üstelik sadece kullanıcılar değil, arama motorları bile daha hızlı web sitelerini sonuçlarında daha üst sıralara yerleştiriyor. Web sitesi hızını ve performansını göz ardı ederek, kullanıcı deneyiminin yanı sıra arama sıralamalarını da riske atarsınız.

    Bu yüzden web sitenizin hızlı yüklendiğinden emin olmanız gerekir. Teknik konulara çok fazla girmeden WordPress hızını ve performansını artırmanıza yardımcı olacak adım adım bir kılavuzumuz var.

    14. Doğru Eklentileri Seçmemek

    WordPress plugins

    WordPress’in gerçek gücü eklentileriyle birlikte gelir. Birkaç tıklama ile yükleyebileceğiniz binlerce ücretsiz WordPress eklentisi var.

    Ancak, tüm eklentiler iyi değildir. Aslında, bazı eklentiler kötüdür ve web sitenizin performansını ve güvenliğini etkileyebilir. Çoğu zaman kullanıcılar, gizli kötü amaçlı yazılım dağıtan güvenilmez kaynaklardan eklentiler indirir.

    Eklenti seçerken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç nokta:

  • Yalnızca WordPress.org veya iyi bir üne sahip WordPress şirketlerinden eklenti yükleyin.
  • Eklenti incelemelerine ve destek forumlarına bakın çünkü bunlar bir eklentinin kalitesinin iyi bir göstergesidir
  • Eklenti önerileri için Kreatif Ajans gibi güvenilir WordPress kaynaklarını kontrol edin
  • Şu anda bazı öneriler istiyorsanız, tüm web siteleri için mutlaka WordPress eklentileri listemize bakın.

    Daha fazla bilgi için, web siteniz için en iyi WordPress eklentilerini nasıl seçeceğinize dair kılavuzumuza bakın.

    15. WordPress Güvenlik En İyi Uygulamalarını Görmezden Gelmek

    WordPress security

    Çoğu kullanıcı WordPress güvenliğini güçlendirmek için herhangi bir güvenlik önlemi almaz. Bazıları web sitelerinin çok küçük olduğuna ve bilgisayar korsanları tarafından hedef alınmayacağına inanıyor.

    Bilgisayar korsanları, web sitelerini ayrım gözetmeksizin hedef alır. Örneğin, kötü amaçlı yazılım, kaba kuvvet saldırıları, veri çalma ve daha fazlasını dağıtmak için web sitenizi kullanabilirler.

    Web sitenizi güvenli hale getirmediğinizde, arama sıralamalarını, web sitesi verilerinizi ve / veya müşteri bilgilerini kaybedebilirsiniz. Bu size çok para ve baş ağrısına mal olabilir.

    En iyi güvenlik uygulamalarını takip etmeniz ve WordPress sitenizin etrafında güvenlik katmanları oluşturmanız gerekir. Çok fazla zaman almaz ve bunu yapmak için herhangi bir özel beceriye ihtiyacınız yok.

    Web sitenizi korumak için adım adım talimatları içeren eksiksiz WordPress güvenlik kılavuzumuzu takip etmeniz yeterlidir.

    16. Web Sitesi URL’sini Değiştirme ve Tüm Trafiği Kaybetme

    Changing domain names

    Kaçınız ilk kaydettiğiniz alan adından nefret ettiniz ve blog yazmayı ciddiye aldığınızda ondan ayrılmak istediniz? Evet, hepimize olur.

    Web sitesi URL’sini veya etki alanı adını değiştirebilirsiniz, ancak önemli bir SEO etkisi vardır. Sorunları daha da kötüleştiren şey, uygun adımları atmadan URL’leri değiştirmenizdir.

    Doğru yönlendirmeleri ayarlamanız, değişikliği Google’a bildirmeniz ve yeni alanı Google Arama Konsoluna eklemeniz gerekir.

    WordPress’i yeni etki alanına doğru şekilde nasıl taşıyacağımızla ilgili kılavuzumuzdaki tüm adımları açıkladık.

    17. WordPress Demo İçeriğini Kaldırmamak

    Remove demo content

    Birçok kişi, yeni bir WordPress kurulumu tarafından eklenen varsayılan demo içeriğini silmiyor. Buna örnek bir sayfa, ‘Merhaba Dünya’ başlıklı bir gönderi ve varsayılan bir yorum dahildir.

    Bu içeriği kaldırmamak, arama motorlarının bunları taramasına ve dizine eklemesine izin verir. Şimdi, Google’da demo içeriğindeki metni ararsanız, yüz binlerce sayfa bulacaksınız. Bu, yinelenen içeriktir ve arama motorları, yinelenen içeriği düşük kaliteli sayfalar olarak cezalandırır.

    Benzer şekilde, birçok kişi ‘Sadece başka bir WordPress sitesi’ yazan varsayılan WordPress etiket satırını değiştirmez.

    Profesyonel olmayan ve kötü bir izlenim yarattıkları için tüm varsayılan içeriği ve etiket satırını silmeniz gerekir.

    18. Yorum Denetimini Ayarlamama

    Moderating comments

    Yorum spam’i can sıkıcıdır ve markanızın kötü görünmesine neden olabilir. Yeni başlayanların çoğu, bloglarını tüm yeni yorumları denetleme olmaksızın otomatik olarak yayınlayacak şekilde ayarlamıştır.

    Bu, kötü amaçlı yazılımlara ve düşük kaliteli sitelere bağlantılar içeren spam yorumların, bilginiz olmadan web sitenizde yayınlanabileceği anlamına gelir. Bu, arama sıralamanıza ve web sitenizin itibarına zarar verebilir.

    Tüm WordPress siteleriniz için yorum denetimini her zaman açık tutmanız gerekir. Ayarlar »Tartışma sayfasına gidin ve ‘Bir yorum manuel olarak onaylanmalıdır’ seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin.

    Manually approve comments

    Bundan sonra, web sitenizdeki yorumları kontrol etmek ve onaylamak için bunu rutininizin bir parçası yapmanız gerekir. Daha fazla ipucu için, WordPress’te yorum spam’iyle nasıl mücadele edileceğine ilişkin makalemize bakın.

    19. Görsellerinizi Web için Optimize Etmeme

    Compress images

    Cevap bırakın