Yeni Instagram Fotoğraflarını WordPress’e Otomatik Olarak Gönderme

750 425 KreatifAjans

WordPress sitenize otomatik olarak yeni Instagram fotoğrafları göndermek ister misiniz? Instagram, web sitenize trafik çekmek için kullanılabilecek etkili bir platformdur. Bu yazıda, yeni Instagram fotoğraflarını WordPress’e otomatik olarak nasıl göndereceğinizi göstereceğiz.

Instagram and WordPress

Neden Instagram Fotoğraflarını WordPress’e Göndermelisiniz?

Instagram, insanların halihazırda beğendikleri şeylere göre yeni kullanıcı hesapları keşfetmelerine olanak tanır. Kullanıcılar ayrıca profilleri hashtaglere, konuma ve paylaşıma göre keşfedebilirler.

Instagram’a yeni başladıysanız, takipçi edinmeyi biraz yavaş bulabilirsiniz. Çekiş gücü oluşturmak için sosyal kanıta ihtiyacınız var.

Instagram fotoğraflarınızı WordPress web sitenizde paylaşmak iki şekilde de çalışır. Kullanıcıların sizi Instagram’da bulmalarına yardımcı olabilirsiniz. Sizi takip etmeye başladıklarında, markanızla etkileşimde kalmalarını sağlayabilirsiniz.

Bununla birlikte, yeni Instagram fotoğraflarını WordPress’e nasıl kolayca ve otomatik olarak göndereceğimize bir göz atalım.

Yöntem 1: Instagram Fotoğraflarını WordPress’e Yeni Gönderi Olarak Ekleme

Bu yöntem, en son Instagram fotoğraflarını gösteren yeni bir blog yazısı oluşturmak isteyen kullanıcılar içindir.

Öncelikle IFTTT web sitesini ziyaret etmeniz ve giriş yapmanız veya yeni bir hesap oluşturmanız gerekir. IFTTT, sosyal medyanızı ve WordPress’i otomatikleştirmenizi sağlayan çevrimiçi bir araçtır.

Giriş yaptıktan sonra, başlamak için Uygulamalarım »Yeni Uygulama’ya tıklamanız gerekir.

Create new applet

Önce ‘+ bunu’ tıklamanız ve ardından etkinleştirmek için Instagram’ı bulmanız gerekir.

Bu, Instagram hesabınızda oturum açmanız ve hesabınıza erişmesi için IFTTT’ye yetki vermenizin isteneceği bir açılır pencere açar.

Authorize IFTTT to access Instagram

Ardından, bir tetikleyici seçmeniz istenecektir. Devam etmek için ‘Tarafınızdan herhangi bir yeni fotoğraf’ seçeneğini tıklayın.

Choose trigger

Bundan sonra ‘Eğer bu ise + o’ ifadesini göreceksiniz. Yeni fotoğrafla ne yapmak istediğinizi seçmek için + ‘ya tıklayın.

Bir sonraki ekranda, eylem hizmeti olarak eklemek için WordPress’i bulun.

Choose WordPress as action service

IFTTT şimdi sizden WordPress sitenizi bir hizmet olarak bağlamanızı isteyecektir. Bağlan’a tıkladığınızda, WordPress sitenizin URL’sini, yönetici kullanıcı adını ve şifresini girmeniz gereken bir açılır pencere açılır.

Connect WordPress

Ardından, yapmak istediğiniz eylemi seçmeniz gerekir. Yeni Instagram fotoğrafı veya bir fotoğraf gönderisiyle bir blog yazısı oluşturabilirsiniz.

Choose Action

Bundan sonra, Instagram alanlarını WordPress gönderinizle eşlemeniz istenecektir. Etiket ekleyebilir, özel başlık ekleyebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Map fields

Bitirdiğinizde, uygulamanızı kaydetmek için bitir düğmesine tıklayın.

Artık Instagram hesabınıza yeni bir fotoğraf gönderebilirsiniz ve otomatik olarak WordPress sitenize gönderilecektir.

Instagram photo posted in WordPress

Yöntem 2: WordPress Sitenizde En Son Instagram Fotoğraflarını Görüntüleyin

Bu yöntem, yeni blog gönderileri oluşturmadan en son Instagram fotoğraflarını göstermek isteyen kullanıcılar içindir.

Yapmanız gereken ilk şey, Instagram Feed eklentisini yüklemek ve etkinleştirmek. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirmenin ardından eklenti, yönetici çubuğunuza Instagram Feed etiketli yeni bir menü öğesi ekleyecektir. Üzerine tıklamak sizi eklentinin ayarlar sayfasına götürecektir.

Get access token and user ID from Instagram

İlk olarak, Instagram profilinize erişmek için eklentiyi doğrulamanız gerekir. Giriş yapmak ve Instagram’dan erişim jetonunu ve kullanıcı kimliğini almak için mavi düğmeye tıklayın.

Instagram hesabınıza giriş yapmanız istenecektir. Bundan sonra, Instagram hesabınıza erişmek için WordPress eklentisini yetkilendirmeniz gerekecektir.

Authorize plugin to access Instagram data

Kalıcı açılır pencerede, devam etmek için yetkilendir düğmesine tıklayın.

Şimdi WordPress sitenizdeki eklentinin ayarlar sayfasına erişim anahtarı ve kullanıcı kimliği ile yeniden yönlendirileceksiniz. Ayarlarınızı kaydetmek için değişiklikleri kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

WordPress Sitenizde Instagram Fotoğraflarını Görüntüleme

Instagram Feed, Instagram fotoğraflarınızı WordPress sitenizin herhangi bir yerinde görüntülemeyi çok kolaylaştırır.

Instagram fotoğraflarınızı görüntülemek istediğiniz WordPress gönderisini veya sayfasını düzenleyin ve aşağıdaki kısa kodu ekleyin:

[instagram-feed]

Artık değişikliklerinizi kaydedebilir ve yayınınızı veya sayfanızı önizleyebilirsiniz.

Instagram preview

Kısa kodu şu şekilde değiştirerek sütun sayısını değiştirebilirsiniz:

[instagram-feed cols = 3]

Instagram fotoğraflarınızı kenar çubuğunda görüntülemek için bir kenar çubuğu widget’ına kısa kod da ekleyebilirsiniz.

Instagram sidebar preview

Instagram Feed’inizi Özelleştirme

Instagram Feed eklentisi, fotoğraflarınızın görünümünü de kolayca değiştirmenize olanak tanır.

Eklentinin ayarlar sayfasına gidin ve ardından ‘Özelleştir’ sekmesine tıklayın.

Customize Instagram feed

Burada beslemenin yüksekliğini, genişliğini, düzenini, arka plan rengini ve daha fazlasını değiştirebilirsiniz.

Bu makalenin, WordPress sitenize otomatik olarak yeni Instagram fotoğrafları göndermenize yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress için en iyi sosyal medya izleme araçları listemizi de görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.