Yoast SEO ve Hepsi Bir Arada SEO Paketi – En İyi WordPress SEO Eklentisi Hangisi?

750 425 KreatifAjans

En iyi WordPress SEO eklentisini mi arıyorsunuz? Öyleyse, seçiminizi en popüler iki WordPress SEO eklentisine indirgemişsinizdir: Yoast SEO ve All in One SEO Pack. Kreatif Ajans’da sık sık hangisinin daha iyi olduğu soruluyor? Bu yazıda, hangisinin en iyi WordPress SEO eklentisi olduğunu bulmak için Yoast SEO ile Hepsi Bir Arada SEO Paketini karşılaştıracağız.

Yoast SEO vs All in One SEO - Which one is best WordPress SEO plugin

Yarışmacılarımız Hakkında

Hem Hepsi Bir Arada SEO Paketi hem de Yoast SEO eklentileri sadık bir kullanıcı tabanına sahiptir ve tüm zamanların en popüler ve en çok kullanılan WordPress eklentileri arasındadır.

Hepsi Bir Arada SEO Paketi, 2007 yılında Michael Torbert ve Steve Mortiboy tarafından oluşturuldu. O zamandan beri muazzam bir kullanıcı tabanı kazandı ve tüm zamanların en çok indirilen WordPress eklentilerinden biri haline geldi.

Yoast SEO, 2010 yılında Yoast tarafından WordPress SEO olarak başladı. Joost de Valk tarafından oluşturuldu. Eklentideki kalıcı ve sürekli iyileştirmelerle, kısa sürede All in One SEO’nun en büyük rakibi haline geldi. .

Bunların her ikisi de mükemmel eklentilerdir ve WordPress sitenizde maksimum SEO faydaları elde etmek için ihtiyacınız olan tüm özellikleri sunar.

Bunu söyledikten sonra, hangisinin en iyi WordPress SEO eklentisi olduğunu bulmak için Yoast SEO ile Hepsi Bir Arada SEO’yu karşılaştıralım.

Kurulum ve Kurulum

SEO kavramlarını anlamak ve web sitelerine başarıyla uygulamak için çok fazla eğitim ve uygulama gerekir. Bir WordPress SEO eklentisi, yeni başlayanların herhangi bir özel beceri olmadan SEO en iyi uygulamalarını kurmasını kolaylaştırmalıdır.

WordPress web sitelerinde temel SEO ayarlarını kurmak ve ayarlamak söz konusu olduğunda bu iki eklentinin nasıl yığıldığını görelim.

Yoast SEO

Yapmanız gereken ilk şey, Yoast SEO eklentisini yüklemek ve etkinleştirmek. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirmenin ardından kullanıcılar SEO »Gösterge Tablosu sayfasına gidebilir ve Genel sekmesi altındaki yapılandırma sihirbazını başlatabilir.

Launching Yoast SEO configuration wizard

Bu, kurulum sürecinde size yol gösterecek adım adım bir sihirbaz getirecektir. Bu, yeni başlayanların karmaşık jargon ve seçeneklerle bunalmadan hızlı bir şekilde başlamasına olanak tanır.

onfiguration wizard in Yoast SEO

Yoast SEO, güçlü bir eklentidir ve tek tek geçmeniz gereken birçok seçeneğe sahiptir. Bunu sizin için kolaylaştırdık, WordPress’te Yoast SEO eklentisinin nasıl kurulacağına ve kurulacağına ilişkin kılavuzumuza bir göz atın.

Yoast SEO’nun ayarlar bölümü, her sayfanın ilgili ayarlar için farklı sekmelere sahip olduğu sayfalara düzgün bir şekilde bölünmüştür.

Bu, kullanıcıların ayarlarda bir seçeneği bulmasını kolaylaştırır.

Settings in Yoast SEO

Yoast SEO ayarlarının tüm sayfalarında ekran üzeri yardım mevcuttur. Üstteki mor Yardım düğmesini tıklamanız yeterlidir; sayfadaki seçenekler hakkında video veya metin göstermek için genişler.

Yoast SEO on-screen help

Düzgün bir şekilde düzenlenmiş ayarlar, yeni başlayanlar için yapılandırma sihirbazı ve ekran yardım seçenekleri, yeni başlayanların WordPress sitelerinde Yoast SEO kurmalarını çok kolaylaştırır.

Hepsi SEO Paketinde

Öncelikle All in One SEO Pack eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirdikten sonra, Panonun hemen altında Hepsi Bir Arada SEO menü öğesini bulacaksınız. Üzerine tıklamak sizi eklentinin ayarlar sayfasına götürecektir.

Hepsi Bir Arada SEO Paketi, tüm ayarlara tek bir sayfada sahiptir. Bu biraz bunaltıcı görünmesine neden olur, ancak bazı kullanıcılar bu yaklaşımı Yoast SEO’nun çok sayfalı ayarlarından daha kolay ve daha hızlı bulabilir.

Ayarlar sayfası farklı bölümlere ayrılmıştır. Her bölüm belirli bir alan veya özelliğin ayarlarıyla ilgilenir, örneğin: ana sayfa ayarları, başlık ayarları, ekran ayarları vb.

Her seçeneğin yanında bir yardım simgesi vardır. Simgeye tıklamak kısa bir açıklama ve bazen ek belgelere bir bağlantı gösterir. Bu, yeni başlayanların ne yaptıklarını anlamalarını kolaylaştırır.

Eklentiyi doğru bir şekilde kurmanıza yardımcı olacak Hepsi Bir Arada SEO Paketi kullanıcı kılavuzumuz.

Genel ayarlardan dikkatlice geçtikten sonra, WordPress sitenizde Hepsi Bir Arada SEO kullanmaya hazırsınız.

Sonuç:

Hem Yoast SEO hem de Hepsi Bir Arada SEO’nun birçok seçeneği vardır. Bu, kurulumun biraz korkutucu görünmesini sağlar. Her iki eklenti de işleri basitleştirmek ve kullanıcıların SEO ayarlarını yapmalarını kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapıyor. Yoast SEO’nun çok sayfalı ve sekmeli ayarlarıyla Hepsi Bir Arada SEO’dan biraz daha iyi bir iş çıkardığını düşünüyoruz.

Kazanan: Yoast SEO

Günlük SEO Görevleri

SEO devam eden bir süreçtir ve web sitenize eklediğiniz her yeni gönderi veya sayfanın kendi SEO puanı vardır. Bu, içeriğinizi eklerken arama motorları için optimize etmek için SEO eklentinizi kullanacağınız anlamına gelir. SEO için WordPress blog yayınlarınızı nasıl optimize edeceğinize dair kılavuzumuza bakın.

WordPress sitenizde günlük SEO görevlerini yerine getirmek söz konusu olduğunda rakiplerimizin nasıl yığıldığını görelim.

Yoast SEO

Yoast SEO, web sitenizdeki her bir yazıyı veya sayfayı optimize etmenize yardımcı olan güçlü bir içerik analiz aracı ile birlikte gelir.

Gönderi düzenleyicinin hemen altında, bir snippet önizlemesi, odak anahtar kelime alanı ve içerik analizi içeren Yoast SEO metabox’u bulacaksınız.

Yoast SEO meta box in WordPress

Snippet önizlemesi, sitenizin başlığının ve açıklamasının arama motorlarında nasıl görüneceğini gösterir. Yoast SEO, gönderi başlığınızı otomatik olarak başlık ve alıntı olarak açıklama olarak kullanır, ancak pasajı düzenle düğmesine tıklayarak değiştirmenizi öneririz.

Yoast SEO’da odak anahtar kelimesini girmek, eklentinin içeriğinizi söz konusu anahtar kelime için analiz etmesine olanak tanır.

Analiz, Yoast SEO’nun gönderilerinizin SEO puanını nasıl iyileştirebileceğiniz konusunda önerilerde bulunacağı içerik analizi alanında gösterilir.

Yoast SEO meta kutusunun iki bölümü daha var. Gelişmiş görünüme geçmek için dişli simgesine tıklayabilirsiniz.

Advanced post settings in Yoast SEO

Gelişmiş görünüm, ne yaptığınızı bilmediğiniz sürece yeni başlayanların çoğunun asla kullanmaması gereken bir şeydir. Arama motorlarının gönderiyi / sayfayı takip etmesini veya dizine eklemesini durdurmanıza olanak tanır.

İkincisi, gönderinizin sosyal ayarlarını gösteren sosyal simgedir.

Yoast SEO social settings for posts

Burası Facebook ve Twitter için bir makale resmi ayarlayabileceğiniz yerdir. Açıklama ve başlık bankasını bırakabilirsiniz çünkü Yoast SEO ana başlığınızı ve açıklamanızı açık grafik meta etiketlerinde kullanacaktır.

Hepsi Bir Arada SEO Paketi

All in One SEO, SEO ayarlarını gönderi bazında düzenlemek için benzer bir metabox ile birlikte gelir. Basitçe bir gönderiyi düzenleyin ve gönderi düzenleyicisinin altında All in One SEO meta kutusunu bulacaksınız.

All in One SEO metabox for single posts and pages

Yoast SEO’nun aksine, bu meta kutusu çok basittir. Başlığı ve açıklamayı düzenleyebilirsiniz, ancak içerik analizi veya SEO puanlaması yoktur.

All in One SEO, her gönderi için arama motorları tarafından indekslemeyi ve takip etmeyi kontrol etmenize olanak tanıyan gelişmiş araçlar sunar. Bu belirli gönderi veya sayfa için Hepsi Bir Arada SEO’yu kapatan bir seçeneği bile vardır.

Sosyal özellikler için, Hepsi Bir Arada SEO »Özellikler Yöneticisi sayfasını ziyaret ederek Sosyal Meta eklentisini etkinleştirmeniz gerekir.

Adding social features to All in One SEO

Bu eklentiyi etkinleştirmek, yayın editörünün altındaki All in One SEO meta kutusuna bir Sosyal Ayarlar sekmesi ekleyecektir. Bu eklenti, Facebook ve Twitter tarafından kullanılacak özel resimler ve açıklamalar ayarlamanıza olanak tanır.

Social settings in All in One SEO to add open graph meta data

Sonuç

Her iki eklenti de SEO ayarlarını gönderi bazında düzenlemeyi kolaylaştırır. Hepsi Bir Arada SEO Paketi, kullanıcıların isterlerse ek alanlar eklemelerine olanak tanıyan yalın ve temiz bir yaklaşım benimser.

Öte yandan Yoast, seçenekler yaklaşımıyla ilgili kararlara devam ediyor ve tüm siteler için gerekli olduğuna inandıkları özellikleri ekliyor.

Bununla birlikte, içerik analizi, odak anahtar kelime ve SEO puanlamasının Yoast SEO’ya büyük bir avantaj sağladığını düşünüyoruz.

Kazanan: Yoast SEO

Ek Araçlar ve Özellikler

Sayfada SEO kapsamlı bir süreçtir, bu nedenle bu eklentilerin her ikisi de yalnızca meta etiketler dışında ek araçlar ve özellikler ile birlikte gelir.

Bu özellikler, birkaç başka SEO eklentisi kurma ihtiyacını ortadan kaldırmak ve size gerçek bir hepsi bir arada çözüm sunmak için vardır.

Yoast SEO

Yoast SEO, site içi optimizasyonun çoğu yönünü kapsayan kapsamlı bir dizi özellik ile birlikte gelir. Bu araçlardan bazıları:

  • XML Site Haritaları
  • Breadcrumb Navigasyon
  • Grafik Meta Etiketlerini Aç
  • Google Web Yöneticisi Araçlarından Veri İçe Aktarma
  • Yerleşik robots.txt ve .htaccess düzenleyicisi
  • SEO verilerini içe / dışa aktar
  • Hepsi Bir Arada SEO Paketi

    All in One SEO ayrıca tonlarca özellikle birlikte gelir, ancak bazıları varsayılan olarak etkinleştirilmemiştir. Bunları etkinleştirmek için Hepsi Bir Arada SEO »Özellikler Yöneticisini ziyaret etmeniz gerekir.

  • XML Site Haritası
  • Robots.txt
  • Dosya Düzenleyicisi
  • Kötü Bot Engelleyici
  • Grafik Meta Etiketlerini Aç
  • SEO Verilerini İçe ve Dışa Aktarma
  • Performans Yöneticisi
  • Sonuç

    Her iki eklenti de neredeyse aynı araçları ve özellikleri sunar. Hepsi Bir Arada SEO’da kırıntılarda gezinme ve Google Arama Konsolu özelliklerinden veri içe aktarma özelliği yoktur. Ancak, bu iki özelliğe sahip olmamanın sitenizin SEO’su üzerinde ciddi bir etkisi olmayacaktır.

    Ayrıca, All in One SEO’nun işlevselliği yalnızca gerektiğinde etkinleştirmenize izin vermesini de seviyoruz.

    Kazanan: Beraberlik

    Destek ve Eklentiler

    Her iki eklentinin de kullanımı oldukça kolay ve kapsamlı ücretsiz belgelerle birlikte gelse de, ücretsiz destek seçenekleriniz çok sınırlıdır.

    Her iki eklentinin de profesyonel desteği ve eklentileri nasıl ele aldığını görelim.

    Yoast SEO

    Temel ücretsiz Yoast SEO eklentisi destek olmadan gelir ve bunu kendi sorumluluğunuzda kullanırsınız. WordPress.org destek forumlarında sorular sorabilir ve diğer kullanıcılardan yardım alabilirsiniz, ancak Yoast ekibinden resmi bir yanıt alacağınız garanti edilmez.

    Profesyonel destek için Yoast SEO premium satın almanız gerekecek. Tek bir site lisansı için fiyatlandırma 69 $ ‘dır ve siz daha fazla site ekledikçe fiyat artar.

    Premium lisans aynı zamanda çoklu odak anahtar sözcükleri ve bir yönlendirme yöneticisi gibi bazı ek özelliklerle birlikte gelir.

    Yoast SEO ayrıca belirli SEO ihtiyaçları olan niş siteler için bazı ücretli eklenti eklentileri sunar. Bu eklenti eklentileri şunlardır:

  • Video SEO
  • Yerel SEO
  • Haberler SEO
  • Hepsi Bir Arada SEO Paketi

    All in One SEO’nun ücretsiz sürümü desteksiz gelir. Hepsi Bir Arada SEO Paketi Pro sürümü bir yıllık profesyonel destek ile birlikte gelir.

    Profesyonel sürüm lisansı, bir site için yıllık 97 ABD dolarıdır. Kreatif Ajans kullanıcıları Hepsi Bir Arada SEO Pro Kuponumuzu kullanarak 20 $ İNDİRİM kazanabilirler.

    All in One SEO’nun profesyonel sürümü, genellikle ücretsiz eklentinin önündeki ana sürümlerden biridir. Ayrıca WooCommerce ürünleri desteği, kategori SEO seçenekleri, video XML site haritası vb. Gibi ekstra özelliklerle birlikte gelir.

    Sonuç

    Tek bir site için ihtiyacınız varsa Yoast SEO lisansı daha ucuzdur. Ancak, siz daha fazla site ekledikçe fiyatlar artar. Öte yandan, All in One SEO’nun tek bir lisansı sınırsız sitelerde kullanılabilir.

    Kazanan: Hepsi Bir Arada SEO Paketi

    Kararımız

    Hepsi Bir Arada SEO ve Yoast SEO harika eklentilerdir, bu nedenle iki eklenti arasındaki herhangi bir karşılaştırma çok yakın olmalıdır.

    Tüm web sitelerimizde kişisel olarak Yoast SEO kullanıyoruz ve en iyi WordPress SEO eklentisi olduğunu görüyoruz. Web yöneticisi araçlarından veri içe aktarma, içerik haritası gezintisi, Bilgileriniz bölümü, sosyal özellikler vb. Gibi daha fazla özelliğe sahiptir.

    Ancak en iyi özellik, birçok yeni başlayanın yazı başlıklarını, açıklamaları nasıl yazmaları gerektiğini ve içeriklerinde anahtar kelimeleri nasıl kullanmaları gerektiğini anlamalarına yardımcı olduğunu düşündüğümüz içerik analizidir.

    Yoast SEO ile Hepsi Bir Arada SEO Paketinin bu karşılaştırmasının siteniz için en iyi WordPress SEO eklentisini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca kullanmanız gereken en iyi 9 WordPress SEO eklentisi ve aracı listemizi de görmek isteyebilirsiniz.