En iyi SMTP servis sağlayıcılarını mı arıyorsunuz?
Bir SMTP servis sağlayıcısı, web sitenizden kullanıcılarınıza güvenilir bir şekilde e-posta göndermenize yardımcı olur.
SMTP sunucuları, e-postalarınızın kullanıcıların gelen kutusuna ulaşmasını ve gereksiz posta klasörüne gitmemesini sağlamak için özellikle yapılandırılmıştır.
Bu yazıda, yüksek e-posta teslim edilebilirliği ile en iyi SMTP servis sağlayıcılarını paylaşacağız. Ayrıca, bu SMTP hizmetlerini kullanarak WordPress e-postalarınızı nasıl göndereceğinizi de göstereceğiz.
WordPress E-postaları için Neden Bir SMTP Servis Sağlayıcısına İhtiyacınız Var?
Tüm WordPress web siteleri, çeşitli görevleri yerine getirmek için büyük ölçüde e-postaya güvenir. Örneğin:
Kayıp şifreyi kurtarmaVarsayılan olarak WordPress, PHP mail () işlevini kullanarak e-posta gönderecek şekilde yapılandırılmıştır. Kullanıcıların WordPress e-posta sorunu göndermediğinden şikayet etmelerinin birincil nedeni budur.
Varsayılan posta yöntemiyle ilgili bir dizi sorun var ve neden çalışmıyor.
Çoğu barındırma sağlayıcısı bu işlevi düzgün şekilde yapılandırmaz. Hatta bazıları, sunucularının kötüye kullanılmasını önlemek için bunu tamamen devre dışı bırakır.
Bu işlevin yanlış kullanılması, kimlik doğrulama gerektirmediğinden ve istenmeyen e-postalar göndermek için kullanılabileceğinden yaygın bir sorundur.
Posta işlevi WordPress barındırma hizmetinizde çalışıyor olsa bile, çoğu spam filtresi gönderenin e-postasını, konumunu, alan adını doğrulayacağı ve site e-postanızı şüpheli veya spam olarak işaretleyeceği için bazen WordPress e-postalarınız yine de spam olarak sonuçlanabilir.
Bu sorunu çözmenin tek yolu, WordPress e-postaları göndermek için bir SMTP sunucusu kullanmaktır.
SMTP nedir?
SMTP veya Basit Posta Aktarım Protokolü, internet üzerinden e-posta göndermek için endüstri standardıdır. E-postalarınızın aslında kullanıcıların gelen kutusunda teslim edilme şansını artıran uygun kimlik doğrulamasını kullanır.
Hem ücretli hem de ücretsiz SMTP servis sağlayıcıları vardır. Aslında, Google veya Outlook’tan bir iş e-posta adresiyle ücretsiz bir SMTP hesabı edinebilirsiniz.
Ancak, geleneksel e-posta hizmetlerini kullanarak kaç e-posta gönderebileceğiniz konusunda bir sınır vardır. Genellikle, Gmail veya Outlook gibi bu ücretsiz e-posta sağlayıcıları, bir WordPress web sitesi tarafından gönderilenler gibi otomatik e-postalar için SMTP sunucularını kullanmanızı istemez.
Bu nedenle, e-postalarınızın düzgün bir şekilde teslim edildiğinden emin olmak için tanınmış SMTP hizmet sağlayıcılarından birine kaydolmanız gerekir. Endişelenmeyin, en iyi SMTP şirketlerinin çoğu, çoğu web sitesi için yeterince iyi olan çok cömert ücretsiz SMTP planları sunar.
Yüksek teslim edilebilirliğe sahip en iyi SMTP servis sağlayıcılarına bir göz atalım.
En İyi SMTP Servis Sağlayıcıları
Toplu e-postalar, WordPress e-postaları, işlem e-postaları ve daha fazlasını göndermenize izin veren birçok SMTP servis sağlayıcısı vardır.
Bununla birlikte, her biri özellikler, fiyatlandırma, kullanım kolaylığı, ücretsiz planda izin verilen e-posta sayısı ve en önemlisi teslim edilebilirlik konusundaki geçmiş performansları açısından farklıdır.
Aşağıda, daha yüksek teslim edilebilirlik ve en iyi özellikler seti sunan en iyi SMTP hizmet sağlayıcıları verilmiştir.
1. SendinBlueSendinBlue, piyasadaki en iyi SMTP e-posta servis sağlayıcısıdır. İşlem e-postaları, e-posta pazarlaması, SMS pazarlaması ve canlı sohbet ile güçlü bir pazarlama platformu sunarlar.
WordPress ve OptinMonster, Salesforce, Google Analytics ve diğerleri gibi diğer üçüncü taraf platformlarla güzel bir şekilde çalışır. Ayrıca, pazarlama kampanyalarınıza yardımcı olmak için güçlü kişiselleştirme ve pazarlama otomasyonu özellikleri sunarlar.
SendinBlue, işlem e-postaları için e-posta teslimatınızı anında iyileştiren, oldukça genişletilebilir bir API ve SMTP geçiş hizmetine sahiptir.
Fiyatlandırma: SendinBlue, günde 300 e-posta ile sonsuza kadar ücretsiz bir plana sahiptir. Ücretli planları ayda 40.000 e-posta ile aylık 25 dolardan başlıyor ve günlük gönderme limiti yok.
2. MailgunMailgun, geliştiriciler ve işletmeler için popüler bir SMTP servis sağlayıcısıdır. İşlem e-postaları göndermek için güçlü API’ler sunarlar.
WordPress web sitenize entegre etmek kolaydır. İster bir e-ticaret mağazası, ister bir üyelik web sitesi veya küçük bir işletme olun, Mailgun, pazarlama ve işlem e-postalarınızı göndermek için ölçeklendirmesi kolay bir SMTP hizmeti sunar.
Geliştiriciler için tasarlanmıştır ve listedeki diğer SMTP sağlayıcılarının başlangıç dostu özelliklerinden bazılarına sahip değildir.
Fiyatlandırma: Mailgun, ilk 10.000 e-postayı ücretsiz olarak ‘kullandığın kadar öde’ planı sunuyor. Ücretsiz plan, küçük web siteleri için fazlasıyla yeterli. Ücretli planları piyasada oldukça rekabetçidir. Bununla birlikte, özel bir IP ve gelişmiş teslim edilebilirlik istiyorsanız, 1 adanmış IP adresiyle ayda 79 $ ‘dan başlar.
3. SendGridSendGrid, bir SMTP sunucusunu yönetmeden toplu e-postalar göndermenize olanak tanıyan güçlü bir bulut tabanlı SMTP e-posta hizmeti sağlayıcısıdır. Güçlü bir dizi özellik ile daha yüksek ölçeklenebilirlik sunar.
SMTP geçişlerinin kurulumu kolaydır ve herhangi bir WordPress sitesiyle çalışır. Teslimat optimizasyon araçlarını, e-posta analizlerini, basit bir e-posta düzenleyicili e-posta şablonlarını ve üçüncü taraf uygulamalar ve hizmetlerle entegrasyonları içerir.
İletilebilirlik ana endişenizse, SendGrid, özel IP adresleri ve alan adı kimlik doğrulama araçları dahil olmak üzere e-posta dağıtımını daha da iyileştirmek için harika araçlar sunar.
Fiyatlandırma: İlk 40.000 e-posta ücretsiz ve ardından günde 100 e-posta içeren ücretsiz bir plan sunarlar. Ücretli planları ayda 14,95 dolardan başlıyor.
4. Amazon SESAWS veya Amazon Web Services, bulut bilişim altyapısında sektör lideridir. Ayrıca, web hizmetlerine bir eklenti olarak Amazon SES veya Amazon Simple Email Service sunarlar.
Pazarlamacıların ve geliştiricilerin pazarlama, bildirim ve işlem e-posta kampanyalarını kolayca göndermeleri için güçlü bir bulut tabanlı SMTP hizmetidir.
AWS’nin maliyet verimliliği ile daha yüksek teslim edilebilirlik sunar. Çok sayıda güçlü özellik elde edersiniz, ancak bunların çoğu ileri düzey kullanıcılar ve geliştiriciler için uygundur.
Amazon SES, eklentiler yardımıyla WordPress sitenize kolayca entegre edilebilir (bununla ilgili daha sonra makalenin ilerleyen kısımlarında). Kullanımınıza bağlı olarak Amazon SES, piyasadaki en ucuz SMTP hizmeti olabilir.
Fiyatlandırma: Web siteniz AWS’de barındırılıyorsa, her ay 62.000 e-posta göndermek için ücretsiz katmanlarını kullanabilirsiniz. Diğer web siteleri için, gönderdiğiniz her 1000 e-postanın fiyatı 0,10 ABD dolarından başlar.
5. G SuiteG Suite, Google’ın işletmeler için üretkenlik paketidir. Takvim, Google Drive, Dokümanlar, Fotoğraflar ve Gmail’i kendi alan adınızla kullanmanıza olanak tanır.
Bu, Google’ın tanıdık arayüzünü kullanırken profesyonel bir iş e-posta adresi almanıza olanak tanır. G Suite, e-postalar göndermek için Google SMTP sunucularını kullanmanıza olanak tanır; bu, WordPress siteniz için bir e-posta hesabı oluşturabileceğiniz ve ardından bunu WordPress e-postaları göndermek için kullanabileceğiniz anlamına gelir.
Ancak, yalnızca küçük işletme web siteleri ve bloglar için uygundur çünkü günde yalnızca 2.000 mesaj gönderebilir. Ayrıntılar için G Suite ile profesyonel bir e-posta adresinin nasıl ayarlanacağı hakkındaki makalemize bakın.
Fiyatlandırma: Kullanıcı başına aylık 6 dolardan başlar.
6. Posta damgasıPostmark, web siteleri, pazarlamacılar ve işletmeler için kullanımı kolay bir başka SMTP servis sağlayıcısıdır. Daha basit fiyatlandırma ve kolay entegrasyon ile ışık hızında e-posta teslimatı sunar.
İşlem e-postaları göndermek onların uzmanlık alanıdır, yani teslim edilebilirlik ve hıza odaklanırlar. E-posta analizi, hesap güvenliği, mobil uyumlu duyarlı şablonlar, basit web kancalarıyla tetiklenen mesaj olayları ve daha fazlasını kolayca takip edebilirsiniz.
Fiyatlandırma: 10.000 e-posta için ayda 10 ABD dolarından başlayıp ardından 1.000 e-posta için 1,25 ABD dolarından başlayarak.
7. Ofis365Eskiden Outlook olarak bilinen Office365, Microsoft tarafından popüler bir e-posta ve üretkenlik paketidir.
G Suite’e benzer şekilde Office365, işletmeniz için profesyonel bir e-posta adresi oluşturmanıza olanak tanır. Küçük bir işletme olduğunuz sürece WordPress sitenizden e-posta göndermek için Microsoft’un SMTP sunucularını da kullanabilirsiniz.
Office365’in işletme sürümü, günde 10.000’e kadar e-posta göndermenize izin verir, ancak bu, normal e-postalarınızla birleştirilir. Bunu yalnızca küçük işletme web siteniz için güvenilir e-postalar istiyorsanız öneririz.
WP Mail SMTP eklentisini kullanarak Office365’i WordPress’e kolayca bağlayabilirsiniz.
Daha büyük üyelik siteleri veya e-ticaret mağazaları için, yukarıdaki listemizdeki diğer SMTP sağlayıcılarını kullanmak istersiniz.
En İyi SMTP Servis Sağlayıcısı hangisi?
Yukarıda bahsettiğimiz en iyi SMTP sağlayıcılarının yanı sıra, Mandrill, Mailjet, Moosend, Pepipost vb. Gibi düzinelerce başka sağlayıcı var.
Çok sayıda seçenek, kullanıcıların ihtiyaçları için en iyi SMTP servis sağlayıcısını seçmelerini zorlaştırır.
Bir SMTP hizmeti seçerken, üç ana faktöre bakmanız gerekir: e-posta teslim edilebilirliği, ölçeklenebilirlik ve fiyatlandırma.
Listemizdeki her platform yüksek e-posta teslim edilebilirliği sunduğundan ve G Suite ve Office365 hariç, tüm platformlar günde milyonlarca e-posta gönderecek şekilde ölçeklendirilebildiğinden, genellikle büyük bir belirleyici faktör olduğu için fiyatlandırmaya odaklanacağız.
İlk bakışta, ücretsiz planlar tüm platformlarda çok rekabetçi görünüyor. Küçük bir web siteniz varsa, o zaman en iyi iki SMTP önerimizle gerçekten yanlış gidemezsiniz : SendinBlue ve Mailgun.
Ancak web siteniz büyüdükçe, fiyatlandırma oldukça büyük bir faktör haline gelir. SendinBlue ölçeklenebilirlik ve en önemlisi güvenilir teknik destek ile en rekabetçi fiyatları sunar.
Örneğin, ayda 120.000 e-posta gönderiyorsanız, ayda 66 $ ödersiniz ve özel bir IP’niz olur. Aynı miktarda gönderme gereksinimi ve özel IP için, SendGrid aylık 79.95 $ ve MailGun aylık 109 $ ‘a mal olacak.
Şimdi, şirketinizde bir teknik ekibiniz varsa, o zaman hiçbir şey Amazon SES’in fiyatını yenemez çünkü 1000 e-posta başına 0,10 ABD dolarıdır. Bu, ayda 120.000 e-postanın Amazon SES’te yalnızca 12 dolara mal olacağı anlamına gelir. En büyük sorun, teknik desteğinin oldukça sınırlı olmasıdır. Özel IP için ayda 24,95 ABD doları ödemeniz gerekir.
Büyük siteler için, Amazon’dan daha uygun maliyetli bir SMTP çözümü gerçekten yoktur.
Küçük işletmeler için en iyi SMTP sağlayıcıları için seçimimiz : SendinBlue.
Büyük işletme ve e-ticaret web siteleri için en iyi SMTP sağlayıcılarını seçiyoruz: Amazon SES.
SMTP Hizmetinizi WordPress’e Kolayca Bağlama
Bir SMTP servis sağlayıcısına kaydolduktan sonra, sonraki adım onu WordPress sitenize entegre etmektir. Bu, varsayılan WordPress posta işlevini SMTP hizmetinizle değiştirir, böylece e-postanız gerçekten teslim edilir.
WP Mail SMTP, herhangi bir SMTP servis sağlayıcısını kullanarak WordPress e-postalarını kolayca göndermenizi sağlayan en iyi WordPress SMTP eklentisidir.
Hem ücretsiz bir SMTP eklentisi hem de daha fazla özelliğe sahip premium sürüm olarak mevcuttur. Ücretli sürüm, SMTP servis sağlayıcınızı kullanarak hangi WordPress bildirim e-postalarını göndereceğinizi seçmeniz için e-posta kontrollerine erişmenizi sağlar.
Ayrıca Mailgun, SendGrid, Amazon SES, Gmail, Outlook, G Suite ve daha fazlası gibi popüler SMTP sağlayıcıları için e-posta günlükleri ve daha kolay kurulum elde edersiniz. Elit planı, ekibinden bir uzmanın SMTP hizmetinizi kuracağı Beyaz Eldiven Kurulumuna erişmenizi sağlar.
Yapmanız gereken ilk şey, WP Mail SMTP eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.
Etkinleştirmenin ardından, WP Mail SMTP »Ayarlar sayfasını ziyaret etmeniz ve lisans anahtarınızı girmeniz gerekir. Bu bilgileri hesabınızdan WP Mail SMTP web sitesinde bulabilirsiniz.
Lisans anahtarınızı girdikten sonraki adım, posta hizmetinizi yapılandırmaktır.
Posta bölümüne gidin ve e-posta adresini girin. Bu, SMTP servis sağlayıcınızla kullanmak için eklediğiniz e-posta adresidir.
Bundan sonra, bir gelen adı girmeniz gerekir. İdeal olarak bu, web sitenizin başlığı olmalıdır, böylece kullanıcılarınız e-postanın nereden geldiğini bilir.
Mailler bölümüne ilerleyin. SMTP servis sağlayıcınız burada listeleniyorsa, buradan seçebilirsiniz.
Bir SMTP sağlayıcısının seçilmesi, o servis sağlayıcıya özgü ayarları, gerekli bilgilerin nasıl girileceğine dair ayrıntılı talimatlara bir bağlantıyla birlikte gösterecektir.
Ancak, SMTP sunucunuz burada listelenmiyorsa, ‘Diğer SMTP’ seçeneğini seçin. WP Mail SMTP, tüm SMTP sağlayıcılarıyla çalışır.
Bunun altında şimdi girmeniz gereken bilgileri göreceksiniz. Bu bilgiyi SMTP servis sağlayıcınızın web sitesinde hesabınızın altında bulabilirsiniz.
Aşağıdaki bilgilere ihtiyacınız olacak.
Şimdi eklenti, kullanıcı adınızı ve şifrenizi düz metin olarak kaydetmek yerine, wp-config.php dosyanıza eklemenizi önerir. Wp-config.php dosyasının nasıl düzenleneceği ile ilgili kılavuzumuza bakın.
Gerekli tüm bilgileri girdikten sonra, değişikliklerinizi kaydetmek için ‘Ayarları Kaydet’ düğmesine tıklamayı unutmayın.
Artık her şeyin düzgün çalışıp çalışmadığını görmek için bir test e-postası gönderebilirsiniz. E-posta Testi sekmesine geçin ve bir test e-postası göndermek için bir e-posta adresi girin.
WP Mail SMTP şimdi girdiğiniz adrese bir test e-postası gönderecek. Test e-postasını aldığınızdan emin olmak için gelen kutunuzu kontrol edin.
Tebrikler, WordPress sitenizi SMTP servis sağlayıcınızı kullanacak şekilde başarıyla kurdunuz.
Bu makalenin, WordPress e-postaları göndermek için en iyi SMTP servis sağlayıcısını bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. E-posta listenizi daha hızlı büyütmenin kolay yolları hakkındaki kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.