WordPress’te Her Yazı ve Sayfa için Farklı Kenar Çubuğu Nasıl Görüntülenir

750 425 KreatifAjans

WordPress sitenizdeki farklı yazılar ve sayfalar için farklı kenar çubuklarının görüntülenmesi ister misiniz? Tipik olarak, WordPress temaları, hangi gönderi veya sayfada olursanız emin konumlarda aynı kenar çubuklarını gösterir. Bu tatlı, WordPress onun gönderi ve sayfa için farklı kenar çubuklarını nasıl oluşturacağınızı ve görüntüleyeceğinizi göstereceğiz.

Custom Sidebars for WordPress

WordPress’te Farklı Kenar Çubuklarına Ne Zaman İhtiyacınız Var?

Varsayılan olarak, kenar çubuğu WordPress temanız tarafından tanımlanır. Onun WordPress teması, widget eklemenize izin veren birkaç kenar çubuğu veya widget hazır alanla birlikte gelir.

Sitenizin tamamında, tüm yayınlarda, sayfalarda, kategorilerde ve arşiv sayfalarında tipik blogda bir köşeli çubuğu. Ancak bazen, kenar çubuğu içeriğinizin belirli gönderilere veya sayfalara göre değişmesini isteyebilirsiniz.

Örneğin, en popüler gönderilerinizin kenar toolunda farklı önerileri gösterebilir, farklı e-posta kayıt formları ekleyebilir veya reklamları görüntüleyebilirsiniz.

Bunu söyledikten sonra, WordPress’teki yazı ve sayfa için farklı kenar toolunun nasıl oluşturulacağını ve öğreneceğini görelim.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmed veya daha fazla talimata ihtiyacınız, okumaya devam edin.

WordPress’te Her Yazı ve Sayfa için Farklı Kenar Çubukları Gösterme

Yapmanız gereken ilk şey, Easy Custom Sidebars eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Daha fazla detay için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirdikten sonra, özel kenar çubukları oluşturmak için Tema Kenar Çubukları ziyaret etmeniz gerekir.

Creating a new custom sidebar

Öncelikle, özel kenar toolunuz için bir ad sağlamanız ve ardından kenar çubuğu oluşturup oluşturmanız gerekir.

Eklenti şimdi kenar aletinizi oluşturacak ve kenar çubuğu alanını seçebileceksiniz.

Sidebar settings

Bundan sonra, hangi kenar toolunun özel ucu toolunuzla değiştirileceğini seçmeniz ve bunun için bir açıklama sağlamanız gerekir.

Ayrıca, özel kenar aletinizin tema kenarının aletinin yerini alması istediğiniz yeri seçmeniz gerekir. Ekranın sol sütununda bakımlarınızı, sayfalarınızı, kategorilerinizi ve etiketlerinizi göreceksiniz.

Özel kenar yazı istediğini istediğiniz ve ardından ‘Kenar Tooluna ekle’ tıklayın.

Add posts or pages to your custom sidebar

Seçtiğiniz öğelerin özel kenar çubuğu ayarlarının altında göründüğünü fark edeceksiniz. Kenar çubuğu ayarlarınızı saklamak için kaydetmeden not alın.

Easy Custom Sidebar, istediğiniz kadar özel kenar çubuğu oluşturmanıza ve kenarını toolunu WordPress sitenizdeki farklı sayfalara atamanıza olanak tanır.

Özel Kenar Çubuklarınıza Widget Ekleme

Özel kenar çubukları oluşturduktan ve Bu web sitenizin farklı alanlarına atadıktan sonra, kenar çubuklarınıza eklemenin zamanı geldi.

Görünüm »Widget’lar sayfasına gidin. Yeni oluşturduğunuz özel kenar çubuğunuzu temanızın kenar çubukları arasında fark edeceksiniz.

Add widgets to custom sidebar

Devam edebilir ve özel kenar çubuğunuza widget. Eklenti şimdi ayarlarınıza göre kenarlarını gösterecektir. Eylem halinde sayfaları ziyaret edebilirsiniz.

Bu makalenin, WordPress’teki bir gönderiye veya sayfaya nasıl farklı kenar çubukları ekleyeceğinizi öğrenmenize yardımcı olur umuyoruz. Azami SONUÇ almak Için bu WordPress kenar çubuğu püf noktalarımızı da Þirket isteyebilirsiniz.